CONSTRUCTION EQUIPMENT België

VOLVO CO-PILOT: EXACTE EN WINSTGEVENDE RESULTATEN

Het doordachte ontwerp van het interactieve display van Volvo Construction Equipment verschaft realtime inzicht in de uitgevoerde werkzaamheden van een aantal Volvo-machines, voor de hoogst mogelijke efficiency en nauwkeurigheid in elke denkbare toepassing.

Volvo Co-Pilot: exacte en winstgevende resultaten

Volvo Co-Pilot is het geavanceerde boorddisplay van Volvo Construction Equipment voor deze Volvo-machines. Het hogeresolutie-touchscreen helpt de machinist in de cabine als een echte bijrijder. Het verschaft onbeperkte toegang tot de geïntegreerde functionaliteit die vereist is om het volledige potentieel van een Volvo-machine te benutten. Dit 10-inch display, dat zijn weerga in de sector niet kent, verschaft tal van oplossingen voor productiviteit, brandstofbesparing, inzetbaarheid en veiligheid. De machinist en eigenaar beschikken zo over alle benodigde informatie voor een productieve en winstgevende exploitative.

Houd uw productie op peil
Of u nu asfalt verdicht, sleuven graaft of zwaar materiaal moet laden, Volvo Co-Pilot biedt een ongekende controle voor een maximale nauwkeurigheid en productieve werktijd bij uiteenlopende machines en toepassingen. Volvo Co-Pilot krijgt dit echter niet in zijn eentje voor elkaar. Het interactieve display werkt hierbij samen met Volvo Assist dat op dit moment bestaat uit Load Assist voor wielladers, Dig Assist voor graafmachines, Compact Assist voor persen en Pave Assist voor afwerkmachines. Volvo Co-Pilot is ontwikkeld met het oog op een naadloze werking bij elke toepassing, zodat er realtime bedrijfsgegevens beschikbaar zijn voor een interactieve, harmonieuze en efficiënte gebruikservaring.

Met Volvo Co-Pilot heeft de machinist eenvoudig toegang tot alle gemeenschappelijke functies van Volvo Assist dat standaard aanwezig is op een aantal wielladers, graafmachines, persen en afwerkmachines van Volvo. Omdat machinisten alle informatie over de machine, de klus en het materiaal binnen handbereik hebben, kunnen ze per liter brandstof meer werk verzetten en zo een maximale brandstofbesparing en productiviteit behalen.

Dit Heavy Duty-display draagt niet alleen bij aan de accuratesse, maar zorgt er ook voor dat de productiviteit gewaarborgd blijft. Met Volvo Co-Pilot is elk willekeurig karwei op tijd klaar. Dankzij Volvo Co-Pilot en de complete synchronisatie met Volvo Assist neemt de productieve werktijd van de machinist én de machine toe, waardoor het werk volgens planning verloopt en winstgevend is.


Veilige en eenvoudige bediening
Met Volvo Co-Pilot kunt u niet alleen in een handomdraai zware klussen uitvoeren, maar blijft ook het aantal onderbrekingen in de workflow tot een minimum beperkt, wat bijdraagt aan de veiligheid op locatie. Het ergonomisch geplaatste display vergt minder acties van de machinist. Zo zijn er minder schermmenu's, zodat de aandacht op het werk gericht kan blijven. Wanneer de vooraf ingestelde grenzen worden bereikt, waarschuwt Volvo Co-Pilot de machinist door middel van hoorbare en zichtbare signalen. Dankzij deze intelligente technologie hoeven zich geen mensen meer om de machine te bevinden en is er geen extra personeel op locatie nodig, wat de veiligheid en de autonomie van de machinist ten goede komt.

Met Volvo Co-Pilot kan de machinist zelfstandig alle werkzaamheden snel en eenvoudig uitvoeren. Het boorddisplay biedt scherminfo, is erg intuïtief en kan met minimale training worden bediend, voor meer gebruiksgemak en productieve uren. Machinisten kunnen bovendien in een mum van tijd de functies en doelen aanpassen en eenvoudig de voortgang van het werk in de gaten houden. Dit bevordert de zelfstandigheid en geeft vertrouwen.

Groeimogelijkheden
Met een interne vaste schijf van 14 GB beschikt Volvo Co-Pilot over de capaciteit om alle prestatie- en productiviteitsgegevens van de machine gedurende circa zeven maanden op te slaan. Deze informatie stelt klanten in staat om het gebruik van de machine te analyseren en verbeterpunten te identificeren.
Als klanten een van de optionele Volvo Assist-systemen bestellen, zullen ze automatisch Volvo Co-Pilot ontvangen dat continu door onze Volvo-monteurs wordt verbeterd. Volvo heeft zich tot doel gesteld om Volvo Co-Pilot te blijven ondersteunen en om extra functionaliteit te bieden die gericht is op de behoeften van de klant. Volvo's uitgebreide dealernetwerk is de beste partner om aan deze zakelijke behoeften te beantwoorden, bijvoorbeeld door middel van onze machines, aanbouwdelen, onderdelen, garantie en diensten.

Einde bericht.

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:
Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: +32 490 65 96 68
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Londen
Tel.: +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com