CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo kijkt vooruit in de elektrische toekomst op Bauma 2019

Bezoekers van de vakbeurs Bauma 2019 in het Duitse München, mogen dit jaar een blik in de technologische toekomst werpen aangezien Volvo CE onder het thema Building Tomorrow de laatste nieuwe machines en geïntegreerde services laat zien.

Volvo’s indoor stand at bauma.

Om de veelzijdigheid van de Volvo Groep uit te dragen, wordt Volvo CE bij Bauma 2019 vergezeld van zusterbedrijven Volvo Penta, Volvo Trucks en Volvo Financial Services. De deelname van het bedrijf aan de beurs is veel meer dan een statische expositie, het is een live evenement. Onder de noemer Building Tomorrow fungeert de stand van Volvo (2,293m2 binnen in Hall C6 en 5,870m2 buiten bij FM714) als een non-stop interactieve show die het volledige product- en serviceaanbod laat zien van vandaag, morgen en in de verre toekomst.

Volvo schakelt voor het compacte segment over op elektromotoren

Bauma 2019 is het eerste grote industriële evenement sinds de recente berichtgeving dat Volvo CE elektrisch gaat met de compacte Volvo-graafmachines en -wielladers in 2020. Hiermee is Volvo CE de eerste fabrikant van bouwmachines die inzet op een elektrische toekomst voor het compacte machine-aanbod. De eerste twee elektrisch-hydraulische machines worden getoond bij Bauma, gevolgd door een stapsgewijze introductie op de markt in 2020.

Graafmachines stelen de show

Graafmachines staan in het middelpunt van de belangstelling, voortbouwend op de wereldwijde campagne 'Excavators For Any Challenge' van Volvo CE. Nieuwe graafmachines die tijdens de beurs geïntroduceerd worden, zijn onder andere de belangrijke EC200E van 20 ton en de EC15-EC20E compacte graafmachines. Met de nieuwe EC750E sloop-/graafmachine met ver bereik laat Volvo zien hoe imposant hun graafmachines zijn, niet alleen qua breedte, maar zeker ook qua lengte. En of dat nog niet genoeg is, wacht ons ook de baanbrekende introductie van de EC300E Hybrid hydraulische-hybride graafmachine en een EC220E die uitgerust is met de geautomatiseerde Volvo Active Control-giek en -bak voor een efficiënter graafproces. Meer over deze belangrijke nieuwe machines volgt in april.

50 machines in München

In totaal zullen er op de twee stands van Volvo 50 machines te zien zijn, onderverdeeld in de subthema's 'laden', 'graven', 'transport', 'bestraten', 'innovatie' en 'service'. Volvo Services speelt bij de Bauma dit jaar een grotere rol dan ooit, met bij iedere machine een speciaal service-aanbod, via touchscreens en andere displays.

'Ik ben trots op jullie'

Ook op de buitenstand van het bedrijf is een hoop te zien. Op de soundtrack van de minifilm Pump It Up van Volvo CE, met Hollywood-ster Dolph Lundgren, is een mooie machineshow in elkaar gezet, zonder twijfel de beste in de sector. Ook zullen er wedstrijden onder bestuurders worden gehouden en live demonstraties van de verder ontwikkelde Dig Assist-oplossing en aanbouwdelen.

De buitenstand van Volvo.

Mis ook de aangrenzende Volvo-stand binnen niet! Hier worden evenementen georganiseerd die bewijzen dat het succes van Volvo CE zowel te danken is aan de kracht van hun mensen als aan hun machines. Gedurende de gehele dag zal een professionele ceremoniemeester onderhoudende presentaties houden (in het Duits en Engels) met informatie over de producten en serviceoplossingen van het bedrijf. Dit wordt ondersteund door videoboxen waarop interviews met klanten te zien zijn, maar ook feiten, cijfers en andere leuke weetjes. Voor het eerst is er ook een Innovation Area. De precieze gegevens daarvan blijven nog even geheim, maar het is al zeker dat automatisering, connectiviteit en elektromobiliteit centraal staan.

Bauma 2019 – een vertrouwde aangelegenheid

Melker Jernberg, de President van het bedrijf, houdt tijdens de beurs een internationale persconferentie - samen met de presidenten van Volvo Penta en Volvo Trucks. Daarbij worden nieuwe producten geïntroduceerd en worden de toekomstplannen van het bedrijf in het kader van het streven naar innovatie op tafel gelegd.

Mocht u ooit getwijfeld hebben, Volvo komt dit voorjaar naar de grootste beurs van de sector in München met het volste vertrouwen om nu en ook ver in de toekomst kwaliteit te leveren. Dankzij innovatieve producten en geïntegreerde services blijft Volvo samenwerken met klanten in het kader van Building Tomorrow.

Volg voor meer informatie #VolvoBauma.

Afbeelding 1: de binnenstand van Volvo op Bauma.
Afbeelding 2: een eerste blik op de compacte elektrische machine.
Afbeelding 3: de buitenstand van Volvo.