CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo CE en Trimble ontwikkelen 3D-upgrade voor bedieningssysteem Dig Assist

Het in de fabriek geïnstalleerde Trimble Earthworks Grade Control Platform integreert naadloos met het bedieningssysteem Volvo Dig Assist 2D op de graafmachines van Volvo.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) maakt bekend dat de inmiddels drie jaar durende samenwerking met Trimble Inc. heeft geleid tot de ontwikkeling van een geïntegreerd Trimble® Earthworks Grade Control Platform voor het bedieningssysteem Volvo Dig Assist 2D. Omdat het platform ontwikkeld is voor gebruik op zowel graafmachines op wielen als graafmachines op rupsen is integratie van Trimble Earthworks op de graafmachines van Volvo een perfecte aanvulling op Volvo Dig Assist die het gebruik van 3D-modellen, as-built gegevens, ondersteuning op afstand, design en asset management en andere Trimble Connected Site® technologieën mogelijk maakt. 

Machinebediening: cruciaal voor de toekomst van de automatisering

Aangezien Volvo Co-pilot als primaire gebruikersinterface gebruikt wordt, zijn extra monitoren en sensoren niet nodig. Het enige wat nodig is, is het downloaden van de Trimble Earthworks applicatie en het installeren van een extra CPU. Op het moment dat Co-pilot met Dig Assist wordt besteld, wordt alle vereiste hardware in de fabriek op de machine geïnstalleerd. Voor 3D kan een klant het Volvo Trimble Earthworks Grade Control Platform bestellen dat dan ook in de fabriek zal worden geïnstalleerd. De Volvo graafmachine werkt dan naadloos samen met alle features van Trimble Connected Site.
 
De integratie van Trimble Earthworks 3D Grade Control op de graafmachines van Volvo is niks minder dan de perfecte aanvulling op de functies van Volvo Dig Assist. De aanvullende 3D-functionaliteit maakt het mogelijk 3D-modellen draadloos te importeren en weer te geven op het display in de cabine van de graafmachine. Een ideale oplossing voor grotere en complexe infrastructurele projecten. De 3D-designs kunnen namelijk op meerdere graafmachines geïmporteerd worden, zodat iedereen hetzelfde model gebruikt. De gebruikersinterface zal gebruikers van Trimble oplossingen bekend voorkomen.

Keuze aan de klant - integratie in de fabriek

"Volvo Co-pilot is de perfecte bedieningsinterface", zegt Jeroen Snoeck, Director of Connected Site and Machine Services bij Volvo CE. "Veel klanten geven de voorkeur aan een leverancier die 3D en mogelijkheden voor landmeting aanbiedt. Omdat wij onszelf niet direct actief zien worden op het gebied van landmeetkunde en 3D-design hechten we veel waarde aan een goede samenwerking met toonaangevende technologische partners zoals Trimble. En het mooie is dat onze klanten profiteren van het beste van twee werelden: de hun bekende Trimble oplossing maar dan geïntegreerd met het in de fabriek geïnstalleerde Volvo Dig Assist en Co-pilot platform.
 
“De samenwerking met Volvo aan een geïntegreerde 3D Grade Control oplossing is een perfect voorbeeld van de manier waarop beide bedrijven hun gezamenlijke klanten extra voordelen willen bieden,” zegt Jean Francois Sourdoire, Trimble Business Development Manager voor EAME. "De nauwe integratie van Trimble Earthworks met Volvo Dig Assist biedt aannemers de mogelijkheid zich beter aan te passen aan de constructietechnologie en een snellere ROI te realiseren.”
 
Trimble en Volvo voeren momenteel wereldwijd klantvalidatietests uit in voorbereiding op de internationale release later in 2019.

 

Afbeelding 1: De integratie van Volvo Dig Assist met het Trimble® Earthworks Grade Control Platform maakt een naadloze aansluiting van Volvo graafmachines op de features van Trimble Connected Site® voor civieltechnisch grondverzet mogelijk. Trimble Connected Site omvat machinebedieningssystemen, positioneringssystemen en software voor optimale communicatie en samenwerking gedurende de gehele levenscyclus.