CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo Construction Equipment en SDLG zetten volgende stap in China

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) en SDLG breiden hun samenwerking uit en zetten in op winstgevende groei een boost. Vanaf december 2020 worden alle graafmachines vanaf 15 ton voor de Chinese markt onder het Volvo merk ondergebracht in één productlijn en voorzien van de meest recente Volvo technologie.

Momenteel produceren en verkopen Volvo CE en SDLG in China graafmachines via eigen productlijnen. Om de groei te versnellen en nu alvast te anticiperen op de aanstaande China IV emissienormen worden alle graafmachines vanaf 15 ton voor de Chinese markt voor december 2020 ondergebracht in één productlijn. De producten worden voorzien van de meest recente Volvo technologie en het Volvo merk. 


Vanaf het moment dat Volvo CE in 2007 70% van de aandelen van SDLG in handen kreeg is de netto-omzet gestegen van ongeveer SEK 3 miljard naar SEK 17 miljard met een uitstekende winstgevendheid. SDLG heeft een sterke positie in de markt van de wielladers en is met steun van Volvo CE succesvol toegetreden tot de markt van de graafmachines. 


“Nu wij onze belangrijkste activiteiten op het gebied van graafmachines in China hebben samengevoegd, kunnen wij onze klanten in China optimaal bedienen”, zegt Melker Jernberg, President van Volvo Construction Equipment. “SDLG is vanaf het begin van onze samenwerking in 2007 een groot succesverhaal. Nu de omzet van beide merken groeit en onze samenwerking steeds hechter wordt, is dit niet meer dan een logische volgende stap voor ons."

Voor vragen van de media: Bill Law, SVP Corporate Communications +46 31 323 84 96