CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Top 3 van rode vlaggen op het gebied van telematica

Het toevoegen van connectiviteit aan uw machines is een daadkrachtige eerste stap richting verlaging van uw total cost of ownership. De inzichten verkregen uit de verzamelde gegevens maken het u mogelijk targets te formuleren en maatregelen te treffen op die gebieden die de grootste impact hebben op uw winstgevendheid. Maar: waar te beginnen? Hieronder volgt de top 3 van waarschuwingssignalen dat uw machines de laagst mogelijke TCO nog niet hebben bereikt.

1. Uw machines draaien vaak stationair of moeten veel wachten

Als een klant bijvoorbeeld uitkomt op 637 uur aan wachttijd, dan komt dat gedeeld door 40 uur werk per week neer op een productietijd van 16 weken. Dat betekent dat er wel erg veel tijd verloren gaat die beter besteed had kunnen worden aan productie en omzet - en dan hebben we het nog niet eens over brandstof, onderhoudskosten en salarissen van machinisten! Als u te maken hebt met langdurig stationair draaien en wachten betekent dat dat het aantal en de capaciteit van uw machines op de werklocatie niet goed is afgestemd op de nagestreefde ton per uur en kosten per ton. Dankzij tools als SiteSim is Volvo CE in staat uw ideale set-up te berekenen, inclusief de routes die uw machinisten moeten rijden, om uw productiviteit te verhogen en uw TCO drastisch omlaag te brengen.

2. Uw brandstofverbruik is erg hoog

Langdurig stationair draaien en lange wachttijden leiden tot onnodig brandstofverbruik. Een andere factor hierbij is inefficiënte bediening. Machinisten die het gaspedaal te diep intrappen en schokkerig rijden verspillen een hoeveelheid geld aan brandstof waar men niet blij van wordt. Door een training kunnen machinisten een gevoel ontwikkelen voor de hoeveelheid vermogen die ze nodig hebben en spinnende banden voorkomen. Zelfs ervaren machinisten kunnen baat hebben bij een cursus zoals de Volvo EcoMachinist training waarin deelnemers leren hun werk op de slimste manier te plannen en optimaal te profiteren van alle nieuwste efficiëntieverhogende functies op de nieuwe Volvo machines. Een investering in machinistentraining betaalt zichzelf niet alleen razendsnel terug, maar leidt ook tot brandstofbesparingen die rechtstreeks ten goede komen aan uw nettowinst.

3. Er zijn veel tekenen dat het gedrag van uw machinisten niet optimaal is

Bij tekenen die wijzen op niet optimaal gedrag van machinisten moet u denken aan van alles, van het rijden met een te hoog toerental en het gebruiken van een verkeerde werkmodus tot het op onverantwoorde wijze bedienen van de machine. Naast het verminderen van de brandstofkosten kan een machinistentraining ook bijdragen aan minder slijtage of, in het ergste geval, beschadiging van machines. Samen met zijn dealers biedt Volvo op allerlei verschillende niveaus trainingen aan om machinisten te leren hoe ze op een soepele en effectieve manier met hun machines kunnen werken en daarmee de onderhoudskosten op termijn aanzienlijk kunnen verlagen.

VOOR MEER INFORMATIE

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com