CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Simpele Volvo hybride verlaagt het brandstofverbruik tot wel 17%

De neerwaartse giekbeweging op de binnenkort te introduceren graafmachine EC300E Hybrid laadt accumulatoren op waarin energie wordt opgeslagen voor aandrijving van de hydraulische pomp.

De beste ideeën zijn vaak de simpelste ideeën. Een devies dat Volvo CE ter harte heeft genomen bij de ontwikkeling van de ingenieuze nieuwe EC300E Hybrid die momenteel in het veld wordt getest. In tegenstelling tot andere systemen die gebruik maken van de zwenkenergie van de bovenwagen om de motor elektrisch te ondersteunen, weet de nieuwe hydraulische hybride van Volvo 'vrije' energie gegenereerd door de neerwaartse beweging van de giek op te vangen en in te zetten voor extra vermogen voor het hydraulische systeem.

De even krachtige als regelmatig voorkomende neerwaartse giekbewegingen laden 20 liter hydraulische accumulatoren op die vervolgens energie leveren aan de hydraulische hulpmotoren die op hun beurt bijdragen aan de aandrijving van de hydraulische pomp. En dat alles met eenzelfde bestuurbaarheid en prestatieniveau als de standaard EC300E, inclusief de mogelijkheid gelijktijdig in de ECO mode en de Hybrid mode te werken.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-02-1920x1400

Snelle terugverdientijd bij 'dig and dump'

Deze eenvoudige en ongecompliceerde slimheid zorgt niet alleen voor een lagere motorbelasting, maar staat ook nog eens garant voor een 10-12% lager brandstofverbruik en tot wel 12% minder CO2-uitstoot - zonder in te boeten op prestatievermogen. Bij gebruik voor 'dig and dump'-toepassingen (met name toepassingen met een zwenkhoek van 90o) kan de terugverdientijd van dit eenvoudige concept iets meer dan een jaar zijn. De machine levert dezelfde niveaus aan bestuurbaarheid en prestaties als u van de overeenkomstige traditionele machine gewend bent, maar dan met een tot wel 17% beter brandstofverbruik - afhankelijk van de toepassing.

Niet alleen het idee, maar ook de componenten zijn simpel. Het aanbrengen van een aantal eenvoudig te onderhouden componenten is voldoende.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-03-1920x1400

Hoewel de EC300E Hybrid nog niet in de handel verkrijgbaar is, worden er op dit moment veldtesten uitgevoerd om de technologie in de echte wereld te valideren.

Technologieën als deze zijn weer een voorbeeld van de manier waarop Volvo CE invulling geeft aan zijn commitment om te innoveren en duurzame en kostenefficiënte oplossingen te ontwikkelen voor zijn klanten.

Voor meer informatie, ga naar: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/ec300e-hybrid.

Afbeelding 1: De EC300E Hybrid wordt momenteel aan veldtesten onderworpen.
Afbeelding 2: De nieuwe hydraulische hybride van Volvo vangt 'vrije' energie gegenereerd door de neerwaartse giekbeweging op.
Afbeelding 3: Deze technologie draagt bij aan een lagere motorbelasting.