CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Meer uptime met Volvo ACTIVE CARE

Met het wereldwijde uitrollen van Volvo ACTIVE CARE loopt Volvo CE weer eens helemaal voorop binnen de branche. Geen gegoochel met cijfers meer bij de telematica van machines door de combinatie van fleet monitoring en uitgebreide en bruikbare machinerapporten.

Met de opkomst van ingebouwde telematica en externe connectiviteit kan de enorme hoeveelheid data die moderne bouwmachines produceren nog wel eens overdonderend zijn voor fleetmanagers. Met het wereldwijd aanbieden van de unieke Volvo ACTIVE CARE van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) wil Volvo de taken voor monitoring en rapportage van de staat van machines proactief gaan overnemen en klanten zo meer tijd geven voor hun eigen activiteiten. Volvo ACTIVE CARE is een intelligente telematicadienst, waarbij de monitoring van de staat van machines wordt gecombineerd met wekelijkse rapporten om samen de downtime te helpen beperken. 
Analyse op afstand biedt diverse voordelen. Zo kunnen problemen worden opgelost voordat het storingen worden en is het een hulpmiddel voor een vlotte planning van servicebeurten. Als ze weten wat het probleem is, hoeven monteurs van de dealer minder vaak naar de locatie van de klant en hebben ze de juiste tools, onderdelen en expertise bij zich. Zo wordt de kans groter dat de reparatie meteen lukt bij het eerste bezoek. Waar het allemaal op neerkomt: meer uptime en lagere kosten voor de klant.

 

ZO WERKT HET

Het proces is simpel: van de machine worden gegevenspunten vastgelegd via CareTrack, het telematicasysteem van Volvo en die worden via M2M-connectiviteit op afstand gemonitord door Volvo Uptime Centers over de hele wereld. Daar maken gespecialiseerde Volvo-experts met écht machine-inzicht gebruik van hypermoderne software om de informatie te verwerken. Als er een kritiek alarm of een storing in een machine wordt gedetecteerd, wordt de dealer daarover geïnformeerd met diagnosegegevens over de storing. De dealer informeert vervolgens de klant over het probleem en plant het verhelpen ervan in. 


Kritieke problemen komen gelukkig zelden voor, maar de wekelijkse uptime-rapporten geven klanten vaak het geruststellende gevoel dat hun machines constant worden gemonitord. Deze rapporten laten zien waar de kansen liggen om de beschikbaarheid van een individuele machine - of een heel machinepark - te verbeteren.

Wekelijks inzicht, impact voor de lange termijn

Het grootste voordeel van Volvo ACTIVE CARE en de speciale Uptime Centers is dat klanten geen tijd meer kwijt zijn aan het interpreteren van een grote hoeveelheid machinegegevens. Dat wordt voor hen gedaan door Volvo en hun Volvo-dealer.
Dat er op die manier vaker en regelmatiger interactie plaatsvindt, is voor Volvo, voor de dealer en voor klanten een hulpmiddel om samen te bepalen welke acties er kunnen worden ondernomen om te zorgen voor méér uptime, een factor die zo'n essentiële rol speelt bij de winstgevendheid.

“Met Volvo ACTIVE CARE gaan we opnieuw voor nog meer uptime”, aldus Koen Sips, Vice President Customer Solutions bij Volvo CE.

Afbeelding 1: Volvo ACTIVE CARE zorgt ervoor dat er geen gegoochel met cijfers meer nodig is bij de telematica van machines.
Afbeelding 2: Wekelijkse rapporten voor meer inzicht.