CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Verbeterde Load Assist van Volvo werkt productiviteitsverhogend

Volvo Construction Equipment heeft de beproefde wielladertechnologie opgewaardeerd met de verbeterde Load Assist die gewichtsgegevens tot op 1 procent nauwkeurig biedt.

Met het verbeterde Load Assist-systeem heeft Volvo CE meer innovatieve diensten te bieden voor de Volvo L110H – L260H wielladers. De boordweging maakt dankbaar gebruik van het revolutionaire boorddisplay van Volvo Co-Pilot. Via dit 10 inch grote touchscreen beschikt de machinist over de app On-Board Weighing. Load Assist maakt efficiency- en productieverbeteringen mogelijk door de machinist nauwkeurige gewichtsgegevens te verstrekken.
On-Board Weighing gaat onder- en overbelading tegen, voorkomt extra machineslijtage en mogelijke boetes, maakt een optimale machinebenutting mogelijk en elimineert dubbele wegingen en wachttijden. Het systeem registreert alle gewichtsgegevens via druk- en positiesensoren en toont deze op het display van Volvo Co-Pilot. Zo beschikt de machinist over realtime gewichtsgegevens over de bakinhoud die tot op 1% procent nauwkeurig zijn.

Instellen en heffen maar!

Het verbeterde systeem is ontwikkeld om het de machinist gemakkelijk te maken. Dat begint al met het kalibratieproces van de lege bak, waarbij de machinist door Volvo Co-Pilot wordt geloodst. Na deze kalibratie kan de machinist snel en eenvoudig projecten aanmaken door de naam van de klant, het werkopdrachtnummer, het streefgewicht en het materiaaltype aan te geven. De machinist kan kiezen uit twee werkmodi: de pojectmodus om het totale laadgewicht voor verschillende vrachtwagens bij te houden en de dagtellermodus voor het laden van één bepaalde vrachtwagen, steenbreker of andere vaste installatie.

Tijdens het werken kan de machinist het laadproces op de voet blijven volgen. Het dynamische systeem bepaalt het bakgewicht tijdens de bediening om oponthoud tegen te gaan. Gekleurde balken visualiseren het actuele bakgewicht, het geaccumuleerde laadgewicht en het resterende gewicht voor de machinist en pictogrammen geven aan waarom het gewicht niet kon worden bepaald.

Load Assist van Volvo Construction Equipment

Het systeem dat geoptimaliseerd is voor bakgebruik, met inbegrip van hoogkiepbakken en zijkiepbakken, biedt de mogelijkheid tot deellossing. De deellossing maakt het eenvoudig om de laatste bak van de rit te beheren: dankzij Volvo Co-Pilot weet de machinist precies hoeveel er nog in de bak zit. De machinist heeft de keuze uit twee modi: één voor het lossen op een berg en één voor het lossen op een vrachtwagen.

On-Board Weighing vereenvoudigt niet alleen de bediening, maar draagt tevens bij aan de veiligheid op locatie. Aanpasbare alarmsignalen waarschuwen de machinist bij overschrijding van eventuele laadlimieten. Afhankelijk van de gespecificeerde opties worden de gewichtsgegevens op het display automatisch gecombineerd met de beelden van de achteruitrijcamera bij inschakeling van de achteruitversnelling. Voor extra veiligheid zijn bepaalde functies geblokkeerd bij rijsnelheden hoger dan 10 km/h (6 mph).

Naadloos en draadloos werken

Dankzij het geheugen van 16 GB kan Volvo Co-Pilot een schier oneindige hoeveelheid aanbouwdelen, werkopdrachten, targets, materialen en klantengegevens opslaan. Load Assist van Volvo Construction EquipmentDe gegevens zijn desgewenst op te slaan ‘in de cloud’, te exporteren naar een USB-stick of af te drukken voor een volledig gewichtsbeheer. Het systeem deelt de machinegegevens via het CareTrack® telematicasysteem, zodat op afstand inzage te krijgen is in machinegegevens zoals het totale laadgewicht, het geladen aantal tonnen per liter brandstof (tons/lb per gallon) en het aantal laadcycli. Dankzij de nieuwste gegevens over de machineprestaties kunnen machinisten en machinebezitters mogelijke verbeterpunten op het spoor komen en de operationele kosten drukken.

Volvo Co-Pilot heeft een schaalbare opzet wat latere software-updates, functie-uitbreidingen en nieuwe toepassingsgebieden mogelijk maakt. Na plaatsing van een simkaart kan het systeem draadloos software-updates downloaden.

Let op! U kunt de foto's in dit persbericht rechtstreeks downloaden door hier te klikken.