CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo presenteerde sterke portfolio voor klantondersteuning op de INTERMAT Paris 2018

De wereldeconomie wordt sterk beïnvloed door technische, sociale en klimatologische factoren. De Volvo Group kwam naar de INTERMAT met een machine- en dienstenpakket dat verregaande klantenondersteuning mogelijk maakt en het bewijst vormt dat Volvo zijn campagne 'Building Tomorrow' serieus neemt.

In een veranderende maatschappij heeft Volvo de machines, de diensten en het dealernetwerk om klanten adequaat te kunnen ondersteunen, ongeacht de grootte van hun projecten. Dit was het signaal dat Volvo afgaf met zijn nieuwe concept onder de vlag 'Building Tomorrow' op de stand van de Parijse INTERMAT.

Verspreid over 4800 m2 op binnen- en buitenterrein showde Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tal van nieuwe en vernieuwde machines, variërend van graafmachines, wielladers, asfalteermachines tot walsen, die stuk voor stuk uitgerust waren met een geavanceerde Volvo Co-Pilot touchscreentablet waar alle Volvo Assist-functies op draaien.

Wanneer deze machines worden gekoppeld aan Volvo Services is klantenondersteuning verzekerd. Door de unieke synergie met de dochtermaatschappijen Volvo Trucks, Volvo Penta en Volvo Financial Services kan de Volvo Group deelnemen aan 's werelds grootste bouwprojecten, zoals het lopende Grand Paris Express-project dat €100 miljard moet opleveren.

Ontwikkeld voor stadsmilieus

Op grond van de groeiende urbanisatie onthulde Volvo drie nieuwe binnendraaiers op de INTERMAT Paris: de rupsgraafmachine ECR355ENL, de wielgraafmachine EWR170E en de compacte graafmachine ECR18E. Deze graafmachines van Volvo met hun lage geluidsproductie, brandstofverbruik en uitstoot lenen zich bij uitstek voor gebruik op krappe locaties.

De ECR18E was niet de enige INTERMAT-ster in compact formaat. Ook aanwezig was de compacte EX2 die met de INTERMAT Innovation Award werd bekroond. Deze volledig elektrische compacte graafmachine met 'zero-emissie', is 10 keer efficiënter, produceert 10 keer minder lawaai en biedt lagere eigendomskosten dan conventionele compacte graafmachines. De machine is, naar verluidt, 's werelds eerste volledig elektrische graafmachineprototype.

volvo-presenteerde-sterke-portfolio-voor-klantondersteuning-op-de-intermat-paris-2018-02-1920
Door de toenemende urbanisatie is de behoefte aan speciaal sloop- en recyclingmaterieel gegroeid. Daarom had Volvo een deel van het buitenterrein op de INTERMAT gereserveerd voor deze branchesegmenten. In de ‘zone’ voor sloop- en recyclingmaterieel konden bezoekers niet alleen kennismaken met de EC380E, die als optie met een extra lange verlenggiek te specificeren is, maar ook de geheel nieuwe Volvo EW240E Material Handler aanschouwen. In deze branchesegmenten komt de kennis van Volvo op veiligheidsgebied zeer goed van pas.

Uitgebreide serie walsen

Volvo heeft bovendien zijn aanbod aan wegenbouwmachines vergroot. Op de INTERMAT presenteerde Volvo CE de nieuwe P6820D asfalteermachine met het nieuwste EPM3-systeem (Electronic Paver Management) en Pave Assist naast de DD105 asfaltwals met twee trilrollen. Dankzij deze nieuwe walsversie is Volvo's aanbod aan grond- en asfaltwalsen groter dan ooit tevoren.

Andere nieuwe machines op de INTERMAT zijn de L260H wiellader voor de Europese markt en de vernieuwde L180H wiellader met zijn compleet nieuwe aandrijflijn.

Volvo Co-Pilot-serie compleet

De INTERMAT was tevens het Europese debuut voor de Volvo Co-Pilot-functies Haul Assist en Dig Assist. Deze functies verhogen de productiviteit, efficiency en veiligheid, doordat knikdumper- en graafmachinemachinisten op het cabinedisplay in realtime alle vereiste informatie kunnen zien. De nieuwe Haul Assist-functie gebruikt ook gegevens van Volvo's optionele On-Board Weighing, zodat andere machinisten en medewerkers op locatie via de externe laadindicatielampen het laadgewicht van knikdumpers kunnen bijhouden.

Deze nieuwste Volvo Assist-functie maakt de Volvo Co-Pilot-serie compleet, zodat de serie bestaat uit: Haul Assist, Load Assist, Dig Assist, Pave Assist en Compact Assist. Uit het feit dat alle geshowde machines op de INTERMAT voorzien waren van Volvo Co-Pilot mag blijken dat de fabrikant klaar is om binnen enkele maanden machines te leveren met Volvo Co-Pilot.

Nu ook 3D-ondersteuning van Volvo Assist-functies

Klanten kunnen de Volvo Assist-functies bestellen met ondersteuning van 2D, In-Field Design (Volvo software die het midden houdt tussen 2D en 3D) en nu ook 3D in combinatie met Topcon, afhankelijk van het vereiste nauwkeurigheidsniveau. In de toekomst kunnen klanten ook kiezen voor 3D-software in combinatie met Trimble en Leica.

Volvo Co-Pilot wordt in de fabriek gemonteerd, maar is ook in te bouwen in bestaande Volvo machines. Omdat Volvo de hardware zelf ontwikkelt en monteert, bent u verzekerd van de juiste bevestiging en de Volvo garantie.

Ruim aanbod aan fabrieksmatig gemonteerde draaikantelstukken

Volvo CE maakte tevens reclame voor de fabrieksmatig gemonteerde draaikantelstukken van Steelwrist op 15 graafmachinemodellen bestemd voor de Europese markt. De klant kan ook andere merken draaikantelstukken specificeren, maar deze worden niet fabrieksmatig gemonteerd.

Nieuwe productiviteitsverhogende diensten

In het kader van de Volvo Services prees Volvo CE op de INTERMAT zijn nieuwe diensten Proactive Monitoring en Health Reports aan. Dankzij Proactive Monitoring kunnen dealers alarmmeldingen en foutcodes op de machines van klanten monitoren en op afstand mogelijke problemen op het spoor komen. En door preventief onderhoud kunnen dealers de stilstandtijd en eventuele reparatiekosten beperken. De Health Reports geven een idee van de machineconditie, wat helpt bij het inplannen van servicebeurten of bij het signaleren van problemen als de machine verkeerd wordt bediend of anders wordt ingezet dan beoogd. Op de Europese markten lanceert Volvo CE een nieuwe onderdelengarantie van twee jaar.

Kracht van de Volvo Group

Ook de dochtermaatschappijen binnen de Volvo Group: Volvo Trucks, Volvo Penta en Volvo Financial Services waren vertegenwoordigd op de INTERMAT om de kracht en de diversiteit van de Volvo Group te belichten. De wegaanlegtrucks van Volvo Trucks zijn perfect afgestemd op de bouwmachines van Volvo CE en de industriemotoren van Volvo Penta voor het overige materieel op locatie staan borg voor onderhoudsgemak. Bij megabouwprojecten zoals het Grand Paris Express komen de voordelen van dit goed functionerende partnerschap en Volvo's betrokkenheid bij de Franse markt duidelijk naar voren.

Figuur 1: Volvo's binnenstand op de INTERMAT Paris 2018
Figuur 2: Volvo's buitenstand op de INTERMAT Paris 2018