CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo D-serie baant de weg op het gebied van controle, efficiency en afwerkbalktechnologie

De P6820D ABG en P7820D ABG asfaltafwerkmachines van Volvo Construction Equipment combineren vermogen, bedieningsgemak, zuinigheid, flexibele afwerkbalken en functies die de levensduur verlengen, voor optimale asfaltprestaties.

Puttend uit meer dan een halve eeuw ervaring op het gebied van asfalteren en innovatieve constructies heeft Volvo met de P6820D ABG en P7820D ABG een volgende generatie afwerkmachines weten te creëren die nagenoeg perfect zijn.

Zo is het nieuwe EPM3 (Electronic Paver Management) het meest baanbrekende systeem op de D-serie asfaltafwerkmachines. Het EPM3 verbetert de controle over de machine en optimaliseert de afwerkmachine voor de beoogde toepassingen. Het systeem combineert de bedieningsknoppen die in “vogelperspectief” zijn geordend, om de machinist op intuïtieve wijze door de afzonderlijke bedieningsfuncties te loodsen. De functies zijn snel te selecteren en aan te passen via de draaiknop die op een ergonomische positie zit.

In het instellingenbeheer (Settings Manager) van EMP3 zijn aangepaste instellingen voor projecten op te slaan, zodat de machinist ze bij vergelijkbare projecten op een later tijdstip de instellingen weer kan oproepen. Deze functie vereenvoudigt het opstarten van de machine en is tijdens het asfalteren bij te stellen om iedere klus optimale productiviteit en een hoge asfalteerkwaliteit te verkrijgen.

Vanaf de bestuurdersplaats heeft de machinist 360 graden zicht rond de afwerkmachine, hopper, wormkanaal en afwerkbalk, zodat hij/zij in één oogopslag de materiaaltoevoer en de doorstroom hiervan in de gaten kan controleren. De nieuwe zijruiten op de bestuurdersplaats verbeteren het zicht, wat de totale efficiency en veiligheid op locatie verhoogt. Machinisten kunnen ook in minder goede lichtomstandigheden werken dankzij de ruime keuze aan moderne led-werkverlichting en lichtballonnen. Voor maximale veiligheid verlicht de in-/uitstapverlichting aan de overkapping drie minuten lang de bestuurdersplaats en instaptreden na activering van de hoofdstroomschakelaar en na uitschakeling van het contact. De overkapping is met één druk op een knop eenvoudig omhoog en omlaag te klappen zodat de machine snel voor te bereiden is voor het asfalteren of transport. 

De overkapping is voorzien van geïntegreerde geluidsdemping voor comfortabele ritten en de automatische kettingspanner beperkt trillingen, wat een soepele bediening garandeert.

Het vermogen om te presteren

Los van de controle en het bedieningscomfort zitten de Volvo P6820D ABG en P7820D ABG afwerkmachines vol met geïntegreerde en hoogwaardige functies, zoals de eersteklas Volvo motor. De Volvo motor die al op lage toeren een hoog koppel levert, is speciaal afgestemd op de hydrauliek wat branche-unieke niveaus van vermogen, prestaties en zuinigheid betekent. Het systeem is voorzien van de adaptieve ECO-modus die het motorvermogen afstemt op de vereisten voor de opdracht. Deze standaardfunctie maakt brandstofbesparingen tot 30% mogelijk waar zowel de portemonnee van klanten als het milieu van profiteren – een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de D-serie afwerkmachines.

En net als alle andere Volvo hebben de P6820D ABG en P7820D ABG opvallend lage geluidsniveaus, waar balkwerkers en omgeving baat bij hebben.

Dankzij het slimme ontwerp van de motorruimte en de motorkap kan de adaptieve koelfan ook bij hoge omgevingstemperaturen voor voldoende luchtcirculatie zorgen, voor een doeltreffende koeling van de motor en de hydrauliek. Ongeacht de omstandigheden of de toepassing zorgen de D-serie afwerkmachines voor een gladde en gelijkmatige mat, dankzij een winnende combinatie van factoren, waaronder de grote hoppercapaciteit, de automatische kettingspanner en het Soft Dock.

Dankzij deze geavanceerde eigenschappen en het optionele Pave Assist is een eersteklas afwerkkwaliteit eenvoudiger dan ooit. Pave Assist, dat gebruikmaakt van Volvo Co-Pilot, dient om de functionaliteit te verbeteren door machinisten realtime gegevens over de productiviteit en werkkwaliteit te verstrekken. Dankzij deze zeer innovatieve en door Volvo zelf ontwikkelde oplossing kunnen machinisten eenvoudiger en zelfstandiger asfalteren. Tot de tools van Pave Assist behoren de Material Manager, Thermal Profling en Weather View.

Beste afwerkbalken van de branche

Volvo afwerkbalken zijn ontwikkeld voor optimale kwaliteit, uniformiteit en gladheid van de afwerking. De Volvo P6820D ABG en P7820D ABG asfaltafwerkmachines met hun werkbreedte tot 11 m zijn uitgerust met toonaangevende afwerkbalken en kunnen diverse materialen verwerken.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Volvo's speciaal ontwikkelde stampmessen realiseren de beoogde materiaaldichtheid over de volledige werkbreedte en gaan lang mee doordat ze volledig gehard zijn. Volvo klanten kunnen op basis van de toepassing en omstandigheden een van de vele afwerkbalken met enkelvoudige of dubbele stampmessen kiezen om een gladde afwerking te verkrijgen. De dubbele stampmessen van de Volvo ABG realiseren de hoogst mogelijk voorverdichting achter de afwerkbalk, wat cruciaal is bij het leggen van dik asfalt en CTB (Cement-Treated Base).

Voor een probleemloze en nauwkeurige beweging van de hydraulische afwerkbalkverlengingen werkt de afwerkbalkgeleiding met twee speciale geleidecilinders die aan weerszijden van de asfaltafwerkmachines zitten. De starre buisconstructie voorkomt torsie van de afwerkbalkverlengingen onder invloed van de grote krachten waar ze blootstaan, wat een uniforme en gelijkmatige verdichting en een gladde afwerking oplevert.

Bovendien kunnen de balkmannen inspringen op de wisselende vereisten op locatie en binnen enkele minuten afwerkbalkverlengingen toevoegen of verwijderen, zonder speciale gereedschappen te hoeven gebruiken, dankzij de Volvo snelkoppelingen. De veiligheid en kwaliteit worden verder verhoogd door de nieuwe en hydraulisch bediende eindplaten, wat meer bedieningsgemak voor de balkman en een gladdere kantafwerking betekent.

Voor het asfalteren van wegen met een speciaal kroonprofiel zijn de VB 79/89 en VDT-V 79/89 afwerkbalken de ideale keuze. De verlengbare afwerkbalken zijn voorzien van twee extra scharnierende segmenten die tot 10% (5,7°) omhoog of omlaag te kantelen zijn, zodat u makkelijker, met minder materiaal en op een goedkopere manier onregelmatige profielen kunt asfalteren – zoals bij speciale afwateringsvereisten.

Optimale uptime

Voor duurzame efficiency en een lange levensduur heeft Volvo het machine-onderhoud vereenvoudigd en diverse functies en Uptime Services ontwikkeld die een optimale levensduur van de componenten garanderen. 

Dankzij de verbeterde toegankelijkheid van de belangrijkste controlepunten kunnen klanten erop vertrouwen dat de Volvo D-serie afwerkmachines de non-productieve tijd en operationele kosten tot het minimum beperken. Ook de Volvo Care Kits werken kostenverlagend doordat ze ervoor zorgen dat slijtonderdelen beter presteren en langer meegaan. Volvo Care Kits bieden klanten veel voordelen omdat dergelijke kits alle onderdelen bevatten die voor een bepaalde klus nodig zijn.

En dankzij technologisch geavanceerde functies zoals de Service Interval Manager blijven klanten op de hoogte van de onderhoudsbehoeften. Het EMP3 waarschuwt de machinist als er (tussentijds of regulier) onderhoud vereist is en houdt de onderhoudsgeschiedenis bij. Om hun machines op afstand te blijven volgen kunnen klanten ook gebruikmaken van CareTrack®. Dit telematicasysteem genereert gedetailleerde rapporten over de locatie van de machine, het gebruik, de productiviteit, het brandstofverbruik en meer. Aan de hand van de diagnosesoftware van MATRIS kunnen Volvo dealers gegevens over de machinebediening analyseren. Het systeem houdt de activiteiten bij en identificeert punten die voor verbetering vatbaar zijn, wat kostenbesparend werkt en minder slijtage betekent.

Wanneer deze intelligente systemen worden gekoppeld aan de vele aanvullende diensten – die via het netwerk van Volvo dealers beschikbaar zijn – zijn de productieve P6820D ABG en P7820D ABG afwerkmachines heel eenvoudig inzetbaar te houden.

  P7820D ABG P6820D ABG
Motoremissie EU-stage IV / EPA Tier 4f EU-stage IIIa / EPA-tier 3 EU-stage IV / EPA Tier 4f EU-stage IIIa / EPA-tier 3
Motortype D8J D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Motorvermogen kW
pk (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
... bij motortoerental omw/min 1800 1800 2000 2000
Basisbreedte m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Maximale werkbreedte m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Verwerkingscapaciteit ton/h
short ton/h
900
992
900
992
700
772
700
772
Maximum laagdikte mm
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Hoppercapaciteit ton
short ton
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Trekkergewicht kg
lb
14900
32849
14650
32298
14350
31636
14200
31306