CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo CE lanceert nieuwe generatie compacte graafmachines

De nieuwe compacte graafmachines uit de E-serie van Volvo Construction Equipment zijn ontworpen voor de lastigste klussen in krappe ruimten en de laagst mogelijk operationele kosten, iedere dag opnieuw.

De compacte graafmachines uit de E-serie van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) beschikken over de wendbaarheid en flexibiliteit om de allerkrapste ruimten te kunnen bereiken. De EC15E, EC18E en EC20E zijn compacte maar robuuste modellen die de compacte graafmachines uit de D-serie vervangen. De ECR18E binnendraaier is de nieuwste aanwinst van Volvo CE's serie compacte machines.

De E-serie modellen zijn gebaseerd op een gemeenschappelijk platform dat gebouwd is op duurzaamheid. De stalen panelen rondom zitten 10 mm achter Volvo's exclusieve en opvallende gietijzeren contragewicht, wat een uitstekende bescherming en stabiliteit biedt tijdens het graven. Dankzij de geringe machinehoogte van iets meer dan 2 m en de verstelbare onderwagen die tot minder dan 1 m in te schuiven is, kunnen deze nieuwe modellen de allerkrapste ruimten bereiken. Eenmaal daar is de onderwagen uit te schuiven tot 1,35 m voor extra stabiliteit. Het ontwerp zorgt ervoor dat de rechter framehoek, zwenkstijl en -cilinder allemaal binnen de rupsen blijven, voor een optimaal zicht en een kleiner risico van machineschade bij werkzaamheden langs hindernissen.

volvo compacte graafmachine

Veilige en eenvoudige bediening


Ondanks dat de compacte graafmachines de allerkrapste ruimten in kunnen, is de cabine toch ruim en strak van opzet. Alle nieuwe modellen hebben vingertipbediening, overzichtelijk opgezette bedieningselementen en grote pedalen voor een eenvoudige bediening en soepele gecombineerde bewegingen.

Volvo compacte graafmachineNet als bij alle andere Volvo machines zijn de compacte graafmachines uit de E-serie opgebouwd rond veiligheid. In- en uitstappen is eenvoudig dankzij de grote instapopening en de instaptreden en handgrepen op strategische gekozen punten. De machinist zit bovendien veilig in de machine, dankzij het goede zicht vanuit de standaardcabine/-overkapping met ROPS/TOPS/OPG1-certificaat. Andere veiligheidsfuncties zijn vergrendelbare bedieningselementen om onbedoelde machinebewegingen te voorkomen als de machinist niet goed op de bestuurdersstoel mocht zitten, een fel oranje veiligheidsgordel en een groen flitslicht waaraan opzichters eenvoudig kunnen zien of machinisten hun gordel dragen. 

Omdat compacte machines veel vaker moeten worden verzet dan grotere standaardmachines, heeft Volvo een E-serie ontworpen die snel, eenvoudig en veilig te transporteren is. Deze compacte wonderen der techniek zijn uitgerust met automatische zwenkvergrendeling en vier goed bereikbare verankeringspunten op de bovenwagen. Dankzij hun geringe gewicht en het Volvo baktransportsysteem zijn de machines veilig te transporteren op een kleinere pick-uptruck of aanhangwagen, samen met drie bakken en een hydraulische hamer.

Lichte zwaargewicht


De EC15E compacte graafmachine bouwt verder op het succes van zijn voorganger, die vooral binnen de machineverhuur zijn nut heeft bewezen en in populair was. Het model is niet alleen een lichtgewicht, het is tevens het kleinste model innen deze Volvo serie, zodat het de allerkrapste ruimten in kan. De EC15E komt tot zijn recht op het bouwterrein en biedt, net als zijn grotere broers, het bedieningsgemak en de duurzaamheid die vereist zijn om 24/7 noest te kunnen werken. Onderhouds- en reparatiegemak beperken de non-productieve tijd, wat bijdraagt aan geringe operationele kosten.

Klein van formaat, GROOT van daad


De EC18E en EC20E stellen de nieuwe norm op het gebied van prestaties, dankzij de 13% grotere tractie en de gecombineerde graafkracht van respectievelijk 2130 en 3120 kg. De hefcapaciteit in het verlengde van de onderwagen is gemiddeld met 22% verhoogd ten opzichte van de D-serie die ze vervangen en met 7% dwars op de onderwagen bij de EC20E. De onderwagen van de EC18E die 11% langer is draagt bij aan een grotere hefcapaciteit en stabiliteit dan zijn voorganger en levert een 140 mm grotere graafdiepte op. Voor meer flexibiliteit zijn de flows voor extra hydraulische functies onafhankelijk van elkaar in te stellen en in beide richtingen te sturen. Als optie is ook een leiding voor een secundaire kring verkrijgbaar.

Korte zwenkradius, groot potentieel


De ECR18E is een compleet nieuw model in binnendraaieruitvoering. Dit model dat de krapste ruimte in kan heeft dankzij zijn ultrakorte achterzijde de kleinste zwenkradius van de Volvo serie. De machine is zeer stabiel over het volledige zwenkbereik van 360° van de bovenwagen en de verstelbare onderwagen is in te schuiven tot slechts 995 mm en uit te schuiven tot 1352 mm. De nieuwe ECR18E die ideaal is voor werkzaamheden op drukke bouwterreinen is de nieuwste aanwinst van het Volvo assortiment aan compacte graafmachines bestaande uit zeven modellen met een korte zwenkradius en een gewicht van 1,7 tot 9,5 ton.

volvo compacte graafmachine ecr18e

Het complete pakket voor maximaal rendement


volvo minigraafmachine De E-serie is eenvoudig te onderhouden dankzij de wegklapbare brandstoftank, een Volvo unicum dat volop toegang biedt tot de motorruimte en dankzij de goed bereikbare dagelijkse onderhoudspunten. Het smeerinterval van 50 draaiuren draagt bij aan het ongeëvenaarde onderhoudsgemak van deze machines. De motor is ook uit te rusten met automatische stationairregeling en motoruitschakeling, wat de geluidsproductie, de operationele kosten en het brandstofverbruik helpt verlagen en – op de lange termijn – een hogere inruilwaarde garandeert. Zoals het geval is met alle Volvo machines is de E-serie aan te vullen met tal van aanbouwdelen zoals snelwissels, bakken, hamers en originele Volvo onderdelen.

Voor meer informatie of om een Volvo dealer te vinden kunt u volvoce.com bezoeken

 

Belangrijkste specificaties:

    EC15E ECR18E EC18E EC20E
Bedrijfsgewicht kg  1 640  1 700  1 810  1 965
Motorvermogen (bruto) kW 12 12 12 12
Bakinhoud l 36 36 36 63
Machinehoogte mm  2 335  2 300  2 335  2 335
Machinebreedte mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
Uitbreekkracht, ISO daN  1 290 1 290  1 290   1 827
Indringkracht, ISO daN  795  795  795  1 229
Max. graafdiepte mm  2 434 2 434  2 434   2 579
Max. storthoogte mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*De producten zijn niet op alle markten verkrijgbaar. Omdat wij voortdurend streven naar verbetering, behouden we ons het recht voor om, zonder voorafgaande mededeling, specificatie- en constructiewijzigingen aan te brengen. De afbeeldingen geven niet per definitie een machine in standaarduitvoering weer.