CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo CE introduceert 10-tons wals met oscillatietechnologie

Compleet met nieuwe oscillatietechnologie is de DD105 OSC wals met dubbele rol van Volvo CE in staat om effectief te walsen op gevoelige locaties, zoals op bruggen, boven leidingen en in de buurt van woongebieden.

Volvo asphalt compactor DD105 OSC T4F

De 10-tons DD105 OSC asfaltrol van Volvo CE is ontwikkeld met het oog op efficiency en zorgt voor méér winstgevendheid terwijl brandstofverbruik, emissies en geluid worden beperkt.
De DD105 OSC zorgt met de flexibiliteit van de oscillatietechnologie van Volvo, waarbij verticale trillingen worden geëlimineerd, voor uitstekende walsprestaties terwijl er onschadelijke oscillatie wordt geproduceerd. Hierdoor wordt er minder belasting overgebracht op het omliggende oppervlak en kan er daardoor gewalst worden op gevoeliger locaties, zoals op bruggen, boven leidingen en in de buurt van woongebieden.
De DD105 OSC, met zijn 1.680 mm brede wals met geharde en slijtvaste mantel van gelegeerd staal, wordt aangedreven door een geavanceerde Tier 4 Final D3.8 Volvo-motor die deze robuuste machine helpt bij het presteren op hoog niveau.

Maatwerk bij walsen in minder fasen


Naast de oscillatietechnologie kan er eenvoudig worden aangepast aan verschillende werklocaties. Met de optie om gebruik te maken van een wals met acht óf twee amplitude-instellingen kunnen er aanpassingen plaatsvinden aan de omgeving en de diepte van het materiaal. Zo wordt de machine nóg veelzijdiger. Door de amplitude te selecteren die het best aansluit bij de mixomstandigheden en de dikte kan de bestuurder in minder fasen een hogere kwaliteit afleveren. Volvo asfaltwals DD105 OSC T4F
De DD105 OSC is gemaakt als harde werker en biedt functies die zijn ontworpen met de bestuurder voor ogen. De open ROPS/FOPS overkapping en de optionele afgesloten cabine combineren comfort, besturing en zichtbaarheid en zorgen zo voor een productieve bestuurdersomgeving. Vanaf de luchtgeveerde stoel kan de bestuurder de werklocatie goed overzien en heeft hij bovendien duidelijke zichtlijnen richting de wals en sproeibalken. Zo kan hij veiliger en nauwkeuriger walsen. Het zicht bij bochten, randen en obstakels wordt verbeterd via off-set besturing als hulpmiddel voor nauwkeurig walsen. Met de ergonomisch verantwoord geplaatste bedieningselementen en joystick wordt de bediening door de bestuurder verbeterd. Die kan vertrouwen op de antislipregeling voor het eenvoudig belasten en ontlasten van de machine zonder het wegdek te beschadigen.

Ultieme prestaties en up-time


Om te kunnen werken onder verschillende omstandigheden, is de Volvo DD105 OSC wals met dubbele rol voorzien van functies die zorgen voor een gladde en consequente afwerking van het oppervlak. Het trilsysteem voor de wals stelt bestuurders in staat om de beoogde dichtheid te realiseren voor verschillende toepassingen door gebruik te maken van een hoge centrifugale kracht en een optie met 8 amplitudes. Met de juiste amplitudes werkt de wals effectiever, wat bestuurders helpt om in minder fasen een kwalitatief hoogwaardige afwerking te realiseren.
De DD105 OSC is voorzien van een binnen de branche toonaangevend watersysteem voor de wals met drievoudige filtratie om te zorgen voor egale dekking met een variabel debiet om het hechten van materiaal tegen te gaan. Met functies als primaire pompen en reservepompen, primaire sproeibalken en reservesproeibalken voor iedere wals, spuitkoppen met handmatige servicemogelijkheden en walswissers zorgt het automatische bevochtigingssysteem van de wals voor een onovertroffen efficiency en daarmee voor een ultieme beschikbaarheid van de machine.

Vooral makkelijk


Naast comfort voor de bestuurder en productieverhogende functies is de DD105 OSC wals met dubbele rol ontwikkeld voor eenvoudig service en onderhoud. Via het opklapbare motorluik krijgt u volop toegang tot de onderdelen van de motor en hydrauliek voor snelle service-inspecties en onderhoudsbeurten. Met één sleutel kunnen monteurs luiken openen voor dagelijkse service terwijl zekeringen en relais in groepen bij elkaar zijn geplaatst. Met vanaf de grond toegankelijke motor, radiateur, accu en filter zijn er geen obstakels voor dagelijkse controlepunten, wat het onderhoud gemakkelijk maakt. Het uitgebreide ondersteuningsnetwerk van lokale Volvo dealers staat garant voor de up-time van machine en helpt klanten bij het maximaliseren van de winst en het uitbouwen van hun bedrijf.


Belangrijkste specificaties:
Bedrijfsgewicht (met ROPS) kg 9 851
lb 21,718
Rolbreedte mm 1 680 - 1 680
in 66.1 - 66.1
Nominaal motorvermogen kW 85
pk (Engels) 114
Trilfrequentie Hz 39
tpm 2,340
Amplitude mm 0.72
in 0.0283
Totale lengte mm 4 650
in 183.1
Totale breedte mm 1 838
in 72.4
Totale hoogte mm 2999
in 118.1

Ga naar de productpagina.