CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo bouwt aan de toekomst op de INTERMAT Paris 2018

Onder de vlag van de bedrijfscampagne ‘Building Tomorrow’ presenteert Volvo Construction Equipment zijn nieuwe concept op het gebied van klantenondersteuning dat gericht is op dienstverlening, dealerknowhow en nieuwe technologieën.

Op grond van de eisen die megabouwprojecten als het ‘Grand Paris Express’ stellen, zijn kopers tegenwoordig niet alleen uit op machines, maar op totaaloplossingen die een hogere efficiëntie en winst koppelen aan lagere emissies. Op de INTERMAT Paris 2018 zal Volvo Construction Equipment (Volvo CE) totaaloplossingen presenteren om zijn capaciteiten als fabrikant en dienstenaanbieder te laten zien.

Op de stand van 4800 m2 die wordt gedeeld met de dochterondernemingen Volvo Trucks, Volvo Penta en Volvo Financial Services, zullen tal van uitermate productieve en veelzijdige machines te bezichtigen zijn. Een groot aantal daarvan zijn koplopers op het gebied van brandstofbesparingen.

Onder meer de EWR170E mobiele short radius graafmachine, de EW220E mobiele graafmachine, de ECR355E short radius graafmachine, de SD160B grondwals alsook de P6820D en P7820D ABG asfalteermachines met het nieuwe EPM3-systeem.

Bezoekers van het binnen- en buitenterrein kunnen te weten komen hoe ze meer uit de genoemde machines kunnen halen dankzij Volvo Co-Pilot en de complete serie aan Volvo Assist-functies: Load Assist, Compact Assist, Dig Assist en Haul Assist. Op het HD-boorddisplay zien machinisten in realtime alle vereiste informatie om zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk te werken. In de zone voor sloopmaterieel en recycling op het buitenterrein kunnen bezoekers tevens de nieuwe Volvo EW240E Material Handler aanschouwen. 

Buitenterrein van Volvo op de INTERMAT Paris 2018

Uitstekende klanten- en dealerondersteuning

Ook kunnen bezoekers kennismaken met het nieuwe Volvo Services-concept. Volvo Services biedt klanten de mogelijkheid om diverse diensten op het gebied van brandstofbesparing, veiligheid, financiering en verzekeringen, machineverhuur, revisie (New Life) en productiviteit te koppelen aan Volvo aanbouwdelen en originele Volvo onderdelen, voor een totaalpakket dat in alle behoeften voorziet.

Financieringsregelingen en verzekeringen worden aangeboden door de experts van Volvo Financial Services, die klanten helpen aan de juiste maatoplossingen voor groei en behoud van de bedrijvigheid.

Het aanbieden van al deze diensten vereist een netwerk van zeer competente dealers en daarom belicht Volvo CE ook de capaciteiten en knowhow van zijn erkende dealers. Volvo dealers willen optreden als volwaardige businesspartners en klanten helpen om al hun doelstellingen te bereiken.  

De toekomst van Volvo CE

Volvo CE zal zijn volelektrische graafmachineprototype de EX2 presenteren naast andere onderzoeksprojecten op het gebied van elektromobiliteit, connectiviteit en totaaloplossingen. Ook de nieuwe president van Volvo CE, Melker Jernberg, geeft zijn eerste acte de présence sinds zijn aantreden op 1 januari van dit jaar.

Volvo CE is op INTERMAT Paris 2018 van zins een sterk signaal aan de markt af te geven. Namelijk dat het bedrijf zich verder zal ontwikkelen als aanbieder van totaaloplossingen in de vorm van machines, diensten en dealers die de norm aangeven voor de branche.

Bovendien presenteert Volvo Penta zijn volledige aanbod aan EU Stage V-motoren op INTERMAT, met inbegrip van de D5, D8, D11, D13 en D16. De Stage V-motor van het bedrijf is geoptimaliseerd voor de toekomst en biedt een maximale uptime tegen een minimaal brandstofverbruik, naast montage-, bedienings- en onderhoudsgemak.