CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Volvo Assist-serie onthuld aan Europese markt op INTERMAT 2018

Volvo Construction Equipment presenteerde de volledige serie Volvo Assist-systemen, die stuk voor stuk gebruikmaken van het Volvo Co-Pilot boorddisplay.

Op INTERMAT 2018 presenteerde Volvo Construction Equipment het meest geavanceerde machinebeheersconcept van de branche bestaande uit een uitgebreide serie intelligente machinebeheerssystemen. Op de Parijse beurs werd de hele serie Volvo Assist-systemen onthuld aan de Europese markt. De serie omvat het bijgewerkte Load Assist voor wielladers, het Haul Assist voor knikdumpers, het Dig Assist voor graafmachines, het Compact Assist voor grond- en asfaltwalsen en het Pave Assist voor asfalteermachines.

volvo-assist-serie-onthuld-aan-europese-markt-op-intermat-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: uw partner aan boord

Alle Volvo Assist-systemen maken gebruik van het onlangs bijgewerkte Volvo Co-Pilot boorddisplay, dat winstverhogend werkt dankzij de grotere werknauwkeurigheid. Het 10 inch grote touchscreen heeft een intuïtieve en schaalbare opzet en gebruikt machine-informatie en realtime gegevens van uiterst nauwkeurige sensoren, voor efficiency- en productieverbeteringen.

Alle Volvo Assist-systemen gebruiken een intuïtieve reeks productiviteitsverhogende apps, waarmee de machinist de voortgang en de resultaten van de werkzaamheden kan bijhouden.

Load Assist: een opgewaardeerd systeem

volvo-assist-serie-onthuld-aan-europese-markt-op-intermat-2018-03-1920Het Load Assist voor de L110H-260H wielladers is doorontwikkeld ter verbetering van de efficiency en de productie. Het opgewaardeerde systeem maakt gebruik van Volvo Co-Pilot en de app On-Board Weighing, zodat de machinist altijd gewichtsgegevens over de bakinhoud heeft die tot op 1% procent nauwkeurig zijn.

Dankzij druk- en positiesensoren registreert de app On-Board Weighing alle gewichtsgegevens tijdens de bediening om oponthoud tegen te gaan. Het systeem deelt de machine-informatie via het CareTrack® telematicasysteem, zodat op afstand inzage te krijgen is in machine-informatie zoals het totale laadgewicht, het laadgewicht per liter brandstof en het aantal laadcycli. Aan de hand van deze informatie kunnen machinisten en machineparkbeheerders de productiviteit beter controleren en overbelading tegengaan, wat machineslijtage, bandenschade en overmatig brandstofverbruik voorkomt.

Haul Assist: M2M-communicatie

Haul Assist is de eerste functie binnen de Volvo Assist-serie met Machine-to-Machine-communicatie voor knikdumpers. Haul Assist combineert de apps On-Board Weighing, Site Map en Speed Advisor om de laadcapaciteit te verbeteren, nauwkeurig de positie te bepalen van andere machines op locatie en het brandstofrendement te verhogen.

Haul Assist is verkrijgbaar op alle zeven knikdumpermodellen van de A25G tot aan de A60H.

Dig Assist: ontwikkeld om meer werk te verzetten

Dig Assist met zijn drie verschillende ondersteuningsniveaus (2D, In-Field Design en 3D) is verkrijgbaar op meerdere Volvo rupsgraafmachines (EC220E, EC250E en EC300E) en wielgraafmachines (EW160E, EWR150E en EWR170E) van 15 tot 30 ton. Met Dig Assist zet Volvo iets geheel nieuws in de markt, namelijk drie verschillende machinistondersteuningsniveaus voor productiever graafwerk variërend van simpele toepassingen tot gecompliceerde projecten. De volledige 3D-ondersteuning is gebaseerd op Topcon-systemen. De 3D-ondersteuning komt op termijn ook beschikbaar voor Trimble-systemen.

Om de meerwaarde voor klanten te verhogen wordt alle hardware door Volvo CE zelf ontwikkeld en in de fabriek gemonteerd, zodat de hardware onder de garantie van Volvo CE valt en u voor service terechtkunt bij het dealernetwerk van Volvo CE.

Compact Assist: optimaal walsen

Compact Assist voor de nieuwe generatie SD75B-SD160B grondwalsen maakt gebruik van dichtheidsbepaling en een walsgangteller voor walsresultaten die gelijkmatiger, van een hogere kwaliteit en kosteneffectiever zijn. Compact Assist hanteert voor iedere walsgang en alle roloverlappen een unieke kleur, zodat de machinist eenvoudig kan zien welke stukken meer werk vergen voor een gelijkmatig resultaat.

Compact Assist voor de DD105 asfaltwalsmodellen is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Compact Assist met walsgang- en temperatuurmonitoring en Compact Assist with Density Direct wat is aangevuld met realtime dichtheidsmonitoring.

Pave Assist: werk met precisie

Pave Assist is beschikbaar voor alle Volvo asfalteermachines met een werkbreedte van 2,5 m. Pave Assist heeft de functies Material Manager, Weather View en het optionele Thermal Profiling. Material Manager biedt handige berekeningen zoals de geasfalteerde lengte en het geasfalteerde tonnage, het geasfalteerde oppervlak en de CO2-uitstoot. Het systeem maakt tijdrovende metingen en schriftelijke documentatie overbodig dankzij realtime boordgegevens en geautomatiseerde rapporten.

Weather View biedt machinisten actuele weersgegevens en prognoses en helpt locatiebeheerders bij de planning. Thermal Mapping bewaakt de temperatuur van het asfaltmengsel achter de afwerkbalk, een van de bepalende factoren voor de duurzaamheid van de asfaltlaag.

Pave Assist biedt machinisten van asfalteermachines realtime gegevens over de kwaliteit en productiviteit – zowel tijdens het asfalteren als erna.

volvo-assist-serie-onthuld-aan-europese-markt-op-intermat-2018-04-1920

Blijven verbeteren

Volvo Co-Pilot en alle Volvo Assist-systemen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op Volvo machines en zijn met zorg geproduceerd en getest om ervoor te zorgen dat ze aan de strengste kwaliteitsnormen voldoen. Het Android-tabletdisplay is ontwikkeld om een snelle uitbreiding van de functionaliteit mogelijk te maken, zodat Volvo klanten en dealers in korte tijd over nieuwe softwaretoepassingen kunnen beschikken. Dankzij de OTA-updates kan Volvo CE alle klanten met Volvo Co-Pilot via hun dealer nieuwe functies aanbieden. De dealer kan nieuwe machinebeheerssystemen activeren op verzoek van de klant. Volvo's uitgebreide dealernetwerk is de ideale partner die in alle zakelijke behoeften kan voorzien op het gebied van machines, aanbouwdelen, onderdelen, garanties en diensten.

Afbeelding 1: Cabine met Volvo Co-Pilot en Haul Assist
Afbeelding 2: Volvo Co-Pilot-display met Load Assist
Afbeelding 3: Haul Assist met On-board Weighing
Afbeelding 4: Volvo Co-Pilot met Pave Assist