CONSTRUCTION EQUIPMENT België

De Volvo ECR355E: komt nooit prestaties te kort

De nieuwe E-serie graafmachine van Volvo Construction Equipment biedt brandstofbesparingen tot 10%, een aanzienlijke verbetering van de graaf- en hefkrachten, een verbeterde controle en maximale inzetbaarheid voor het summum van productiviteit en prestaties.

Maak kennis met de nieuwe ECR355E binnendraaier van Volvo Construction Equipment. Het nieuwste model dat gebaseerd is op het beproefde design van de E-serie is sterk en precies, zodat de 35-tonner de ideale machine is voor het leggen van pijpen, het aanbrengen van wandbekisting en het uitvoeren van nutswerk.

De robuuste Volvo motor met Stage IV/Tier 4f-certificaat is het hart van deze zware machine. De Volvo D8 die al op lage toeren een hoog koppel levert is goed voor 180 kW (241 pk) aan vermogen en brandstofbesparingen tot 10%, zodat klanten met minder meer kunnen doen. Het geavanceerde elektrohydraulische systeem werkt in harmonie met de sterke Volvo motor om het brandstofverbruik en de emissies te verlagen en om een snelle en probleemloze bediening mogelijk te maken. De snellere cyclustijden zijn ook te danken aan het nivileerventiel die bij het neerlaten van de giek pompvermogen bespaart, omdat de giek door zijn eigen gewicht drukloos zakt.

Voor maximale prestaties en minimale operationele kosten is de ECR355E uitgerust met Volvo's geïntegreerde werkmodussysteem. Afhankelijk van het werk kan de machinist kiezen uit I (Idle), F (Fine), G (General), H (Heavy) en P (Power max). De nieuwe ECO-modus gebruik de nieuwste elektronische techniek voor pompregeling om het brandstofverbruik in de meeste bedrijfsomstandigheden te verlagen zonder verlies aan vermogen.

Korte zwenkradius, groot potentieel

De Volvo ECR355E doet niet alleen meer met minder brandstof maar ook met minder inspanning. Zo biedt het elektrohydraulische systeem een aanzienlijke verbetering van zowel de hefcapaciteit als de graafkracht. Omdat de ECR355E meer materiaal kan ontgraven, zwenken en laden is een hogere productiviteit te bereiken in meer toepassingen en omstandigheden.

De ECR355E is dankzij het robuuste constructie en de vele standaardfuncties en opties waaronder het Volvo dozerblad, de snelwissel, extra hydraulische circuits en een tweedelige giek optimaal af te stemmen op de werkzaamheden variërend van wegenbouw tot zwaar infrawerk. Voor een betere afstemming op de specifieke eisen die toepassingen stellen is de Volvo ECR355E dankzij de compacte afmetingen eenvoudig tussen locaties te transporteren. Voor nóg meer mobiliteit is de machine te specificeren met de optionele NL-onderwagen. De ECR355E werkt ook met een grotere hydraulische opbrengst voor meer controle tijdens het egaliseren en bij gelijktijdige bediening van functies. De synchronisatie van de giek en de knikarmbeweging zorgt niet alleen voor eenvoudiger bewegingen bij gelijktijdig gebruik van de rij- en heffunctie, maar levert ook een betere kwalititeit van het werk op.

Volvo biedt Productivity Services ter verbetering of behoud van de productiviteit. Het gedrag van de machinist, de opzet van de locatie en de machineconfiguratie zijn slechts enkele van de vele factoren die binnen de Productivity Services die aan te passen zijn ter verhoging van de productiviteit. Klanten kunnen kiezen uit diverse machine-opties, Assist-systemen en trainingspakketten om de prestaties te verbeteren van hun Volvo machinepark, om meer werk te verzetten en meer winst te maken.

Doe meer – in alle comfort

Om ervoor te zorgen dat de nieuwste E-serie graafmachine met gemak in en uit krappe ruimte te manoeuvreren is, is de machine uitgerust met tal van nieuwe functies die de controle over de machine en het bedieningscomfort verbeteren. Dankzij de aanpasbare reponsmodi van de joysticks binnen in de stille Volvo cabine doet de machine precies wat de machinist verlangt. Het hydraulisch systeem is afgestemd op de Volvo D8-motor, wat de mogelijkheden en controle van de graafmachine verder verbeterd. Controle en bedieningsgemak worden verder verbeterd door de bedieningsinterface (HMI), een elektronisch systeem met monitor en toetsenblok dat machinisten de mogelijkheid biedt tot nauwkeurige regeling van functies en instellingen. De HMI en het toetsenpaneel met zijn ergonomische bedieningsfuncties en vereenvoudigde schakelaars vormt de schakel tussen de machinist en de technologie, voor een doordachte werkomgeving.

Vanuit de toonaangevende Volvo cabine met ROPS-certificaat heeft de machinist een uitstekend zicht op het gebied rond de machine, dankzij de grote ruiten en smalle stijlen. Het optionele Volvo Smart View combineert de beelden van vier camera's aan de buitenkant van de machine tot een bovenaanzicht op de monitor. Dankzij het systeem kan de machinist alle gebieden rond de machine in de gaten houden – een voordeel bij werkzaamheden in krappe ruimten.

De ergonomische cabine is tevens voorzien van een grote voorruit voor een verbeterd zicht en meer veiligheid. Het grote bovenste gedeelte van de voorruit is eenvoudig tegen de binnenkant van het dak weg te klappen en het onderste ruitgedeelte is voor het gemak te verwijderen en in de cabine op te bergen. De geavanceerde klimaatregeling die eenvoudig te bedienen is via het acht inch grote lcd-display biedt optimaal gemak en comfort. Het branche-unieke systeem voor luchtcirculatie en ontwaseming zorgt dankzij de snellere verwarming en koeling van de cabine voor een comfortabeler werkomgeving. Andere standaardfuncties van de cabine zijn de verstelbare bestuurdersstoel, de royale beenruimte en de trillingsdempers die ervoor zorgen dat de machinist fris, alert en geconcentreerd blijft.

Voldoet goed

Los van productiviteit en controle staat de zware machine altijd klaar om werk te verzetten. De ECR355E heeft een onderwagen met X-vormig frame met smeedijzeren draagrollen en een robuuste giek en knikarm om te blijven presteren en lang mee te gaan. Via de wijd openslaande luiken kunt u vanaf de grond zonder problemen bij belangrijke onderhoudspunten, waaronder de pompdrukkleppen, de filters en het koelpakket. En dankzij de logische en in groepen bijeengeplaatste smeerpunten, de antislipplaten en de vele handgrepen kunnen machinisten de werkzaamheden weer snel en veilig oppakken.

Om Volvo machines goed te beschermen tijdens sloopwerk en andere zware toepassingen heeft Volvo pakketten met verstevigingen en beschermingen te bieden. Klanten kunnen kiezen uit diverse opties, waaronder de pakketten voor bescherming van giek- en bakcilinders, extra zwaar uitgevoerde zijluiken, verstevigde bodemplaten, bescherming van de draaikrans en bescherming tegen vallende voorwerpen (FOG) op de cabine.

Naast Productivity Services biedt Volvo de Uptime Services, die ontwikkeld zijn om reparatiekosten en onvoorziene stilstand te beperken. Gebruikmakend van innovatieve technologie monitoren Volvo dealers de machines van klanten op afstand. Dit maakt het mogelijk om problemen vroegtijdig op te sporen en corrigerende maatregelen te nemen voor een duurzame oplossing.

Meer dan een machine

Volvo heeft een groot aanbod aan aanbouwdelen en Customer Solutions die de nieuwe ECR355E nóg beter maken en de cyclustijden en productiviteit maximaliseren. Dankzij de snelwissels en het Attachment Management System van Volvo kunnen machinisten eenvoudig wisselen tussen hydraulische hamers, GP-bakken, HD-bakken, hydraulische duimen en het Steelwrist® draaikantelstuk.

Volvo heeft een complete serie snelwissels, bestaande uit Volvo's eigen snelwissel type S, de universele snelwissel en de Steelwrist® snelwissel. De af fabriek gemonteerde draaikantelstukken worden geleverd met in het machinesysteem geïntegreerde speciale bedieningsjoysticks en een kleurendisplay. De draaikantelstukken zijn perfect afgestemd op Volvo's nieuwe serie productieve Aggressive Cut-bakken. Om de juiste flow en optimale druk te verkrijgen voor hydraulische aanbouwdelen zoals maaiers en frezen, scharen, brekers en draaikantelstukken is de machine af fabriek te specificeren met diverse extra hydrauliekleidingen, zoals speciale leidingen voor de hamer en schaar of leidingen voor het draaikantelstuk.

In het Attachment Management System met wachtwoordbeveiliging zijn tot 20 verschillende aanbouwdelen op te slaan. Het gebruikersvriendelijke systeem biedt de machinist de mogelijkheid om via het display in de cabine vooraf instellingen voor de hydrauliekflow en -druk te verrichten, voor maximale prestaties van de aanbouwdelen.

Dankzij professionele ondersteuning via het uitgebreide netwerk van lokale dealerwerkplaatsen en servicebusjes voor hulp op locatie kan Volvo snel en proactief in alle onderhouds- en servicebehoeften van klanten voorzien en zo de stilstandtijd beperken. Originele Volvo onderdelen zijn bovendien uitvoerig getest en goedgekeurd voor een maximale levensduur en productiviteit van de machine. Volvo dealers helpen om meer uit machines te halen met een compleet aanbod aan diensten die de investering veiligstellen.

Specificaties ECR355E

Gebaseerd op de machineconfiguratie: ECR355EL, 2-delige giek 6,2 m, knikarm 2,55 m, rupsplaat 700 mm.

Belangrijkste specificaties:

Motor D8J  
Bedrijfsgewicht kg 34 100 - 38 000
lb 75 200 - 83 800 
Bruto vermogen kW 180
pk (Engels) 241 
...bij motortoerental omw/min 1 800 
Bakinhoud m3 0,92 - 2,06
y3 1,24 - 2,69 
Hefcapaciteit, in langsrichting kg 12 680 
lb 27 490 
...bij bereik/hoogte m 6,0 / 1,5 
ft 20 / 5
Max. graafbereik mm 10 741 
ft in 35'3"
Max. graafdiepte mm 6 818 
ft in 22'4" 
Uitbreekkracht, SAE J1179 (normale modus) kN 165 
lbf 37 090 
Uitbreekkracht, SAE J1179 (Power Boost-modus)
kN 179 
lbf 40 240 
Indringkracht, SAE J1179 (normale modus) kN 133
lbf 29 900
Indringkracht, SAE J1179 (Power Boosts-modus)
kN 144 
lbf 32 370 
Totale breedte mm 3 340 
ft in 10'11" 
Zwenkradius mm 1 900
ft in 6'3"