CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Middelgrote wielladers van de H-serie zijn 20% zuiniger als het gaat om het brandstofverbruik

Dankzij tot wel 20% efficiënter brandstofverbruik, extra veelzijdigheid en lagere totale gebruikskosten zijn de vernieuwde L60H, L70H en L90H wielladers van Volvo met recht echte breed inzetbare krachtpatsers.

Volvo wheel loader L60H T4F

Het is nauwelijks voor te stellen dat de middelgrote wielladers van Volvo CE nog verder konden worden doorontwikkeld, maar toch bieden de vernieuwde L60H, L70H en L90H verbeteringen over de hele linie. Als eerste fabrikant die het concept 'wiellader' meer dan een halve eeuw geleden breed in de markt zette, heeft Volvo CE zijn vergaarde hoogwaardige technische know-how ingezet om de vernieuwde modellen nóg gebruiksvriendelijker te maken en de basis van een echte Volvo-machine - brandstofzuinigheid, productiviteit, betrouwbaarheid en up-time - te optimaliseren. Daarmee is de volgende generatie van de H-serie de ultieme wiellader die laat zien dat Volvo CE op dit gebied zijn leidende positie heeft weten te behouden.

Tot 20% zuiniger

Volvo wiellader L90H T4FEen van de belangrijkste verbeterpunten ten opzichte van de voorgangers is de brandstofzuinigheid; de middelgrote wielladers presteren tot wel 20% beter. Hoewel de H-serie wordt gekenmerkt door krachtige motoren en intelligente hydraulische systemen, is er bij de forse verbetering van de brandstofzuinigheid van de nieuwe modellen een essentiële rol weggelegd voor de lock-up functie. Deze optionele functie weet verliezen in de koppelomvormer te voorkomen door het creëren van een rechtstreekse aandrijving tussen motor en transmissie met een efficiëntere werking met de assen als resultaat. De lock-up van de koppelomvormer is ook automatisch. De machinist hoeft er niets voor te doen en aanpassing op maat is mogelijk voor een verdere verbetering van cyclustijden en brandstofverbruik. De efficiency van iedere werkcyclus wordt verbeterd door een hogere topsnelheid van 50 km/uur, mede dankzij de lock-up functie. De functie is beschikbaar op de L70H en L90H wielladers en bestuurders mogen uitgaan van beter reagerende aandrijvingen en betere prestaties op hellingen, sneller laden en verplaatsen en een soepeler rijervaring.
Om tegemoet te komen aan de eisen van de specifieke toepassing en de bodemomstandigheden kan de bestuurder heel eenvoudig de trekkrachtregeling aanpassen en zo niet alleen brandstof besparen, maar ook de slijtage aan de banden beperken en voorkomen dat wielen gaan spinnen. Zo kan de bak op een effectieve manier gevuld worden. Voor een optimaal gebruik van het motorvermogen bij alle toepassingen is de H-serie voorzien van Smart Control, dat ervoor zorgt dat in alle situaties het juiste koppel wordt toegepast. Ondertussen beperkt ook het Eco-pedaal het brandstofverbruik met eenvoudige mechanische aanslag die de bestuurder stimuleert om gas terug te nemen als het motortoerental buiten het optimale bereik dreigt te komen.

Gebouwd voor productie

De productiviteit wordt bevorderd door de goede stabiliteit van de machine. De verder geoptimaliseerde laadframe en het nieuw ontworpen zware contragewicht zorgen ervoor dat ze stevig voet aan de grond houden, ongeacht te terrein. Daarnaast ligt bij de L90H de hefhoogte 73 mm en de kieplast 3% hoger.
Na hun update zijn niet alleen de L60H, L70H en L90H klaar voor elke uitdaging. Met het comfort en de veiligheid van de Volvo-cabine is ook de bestuurder helemaal klaar voor een productieve dienst. Om de productiviteit van bestuurders op te voeren, is de Volvo-cabine ruim opgezet met een verplaatste positie voor de contactsleutel voor meer gebruiksgemak, ergonomisch verantwoorde bedieningselementen en een goede zichtbaarheid op het aanbouwdeel en het werkterrein eromheen. De zichtbaarheid is verder verbeterd met de opnieuw ontworpen zijspiegels en een achteruitkijkcamera en een optionele camera aan de voorkant.
De bestuurbaarheid wordt gewaarborgd door de electronische servobediening. Deze optie biedt de machinist goede controle over de hydraulische functies en maakt het gemakkelijk om eventueel te wisselen tussen 3-hendelbediening of kruishendelbediening Voor de electro-hydraulische aansturing kan de machinist kiezen uit drie responsmodi om de reactie van het laadframe en bak aan te passen aan de eigen voorkeuren. De kruishendel beschikt ook over de derde functie, hefhoogte afslag en Return-to-Dig (terug naar graafstand) en de bak-vlakstand voor de bak waarmee de bak automatisch wordt terugbewogen vanuit de bak open of bak dicht positie. Met het makkelijk afleesbare Contronics-display heeft de machinist een volledig overzicht van de essentiële machinegegevens en kan hij diverse configuraties uitvoeren, en dat allemaal vanuit een comfortabele en verstelbare stoel naar eigen keuze.

Breed inzetbare machines

De volgende generatie L60H, L70H en L90H wielladers zijn niet alleen efficiënt, maar door de Torque Parallel (TP) laadframe ook geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Alle wielladers uit de H-serie - van de L60H tot en met de L220H - zijn voorzien van de TP-laadframe die de voordelen van een Z-vormig hefframe combineert met parallelle geleiding voor een hoge uitbreekkracht en uitstekende parallelle beweging voor het volledige hefbereik. De machinist heeft de last volledig onder controle. Die blijft tijdens het werken constant horizontaal staan voor méér veiligheid en productiviteit.
Volvo wiellader L90H T4F Om welke klus het ook gaat, Volvo heeft de juiste tools in huis. De vernieuwde H-serie is te combineren met een breed scala aan specifieke aanbouwdelen, waaronder houtgrijpers, rolbezems, kraanarmen voor materiaalhandling, sneeuwschuivers en aangepaste aanbouwdelen voor specifieke toepassingen. Alles is mogelijk, van licht tot zwaar materiaal. De machines zijn geproduceerd om te worden gecombineerd met diverse Volvo-bakken, zoals standaardbakken, egaliseerbakken en bakken voor afval en lichte materialen. Om gebruik te maken van diverse aanbouwdelen kan de bestuurder in luttele seconden van tool wisselen met de Volvo snelwissel voor aanbouwdelen met een zichtbare indicatie dat de bevestiging in orde is en klaar is voor gebruik. Om gebruik te maken van hydraulisch aangedreven aanbouwdelen kunnen de L60H, L70H en L90H worden voorzien van optionele derde en vierde functies. De veelzijdigheid wordt ook nog eens versterkt door Volvo palletvorken die een hoge mate van zichtbaarheid combineren met het voordeel van TP-laadframe en parallel heffen. Het ontwerp van Volvo-palletvorken is ideaal voor pallet- en materiaalhandling en afgestemd op zware toepassingen waarmee de machines kunnen rijden op werklocaties als opslagterreinen, magazijnen en havens.

In beweging blijven


Klanten zullen niet alleen merken dat hun brandstofkosten lager uitvallen. Ze zullen ook verwachten dat het duurzame en onderhoudsarme ontwerp van de machine zal leiden tot lagere uitgaven voor onderhoud en vervanging van onderdelen, waardoor de machine langer beschikbaar is en de bestuurder veiliger kan werken. De vernieuwde wielladers uit de H-serie staan bekend om hun betrouwbaarheid en zijn gebouwd met een binnen de branche ongeëvenaard sterke frameconstructie en een centraal scharnier. In combinatie met de optimaal afgestemde Volvo aandrijflijnen zorgen ze voor langdurige prestaties. De verbetering van het koelvermogen regelt de componenttemperatuur voor een beter machinegebruik in combinatie met aanbouwdelen die veel vragen van de hydraulische systemen. Samen met de optie voor externe askoeling, ideaal voor zware toepassingen, worden de intervallen voor de olieverversing verdubbeld en wordt gezorgd voor meer up-time en lagere onderhoudskosten. Ondertussen wordt de slijtage van onderdelen beperkt door de nieuw ontwikkelde en optionele functie voor vertraagde uitschakeling van de motor. Hiermee wordt de machine pas uitgeschakeld nadat de turbo is afgekoeld naar de ideale temperatuur.

Eenvoud bij service en ondersteuning

Volvo wiellader L90H T4FOm te zorgen voor een maximale up-time wordt de motorkap electrisch bediend, met gegroepeerde servicepunten en radiateur die vanaf de grond bereikbaar zijn, zodat de dagelijkse service snel en veilig kan worden uitgevoerd. Een deel van de koelers schuift er nu uit om het schoonmaken makkelijk te maken, terwijl verplaatste aftappunten ervoor zorgen dat motor- en transmissieolie sneller kunnen worden bijgevuld. Daarnaast zijn de handgrepen en treeplanken helder oranje gespoten om onderhoudspersoneel en machinisten te helpen die zich over de machine bewegen. Dit helpt om de machine weer zo snel mogelijk inzetbaar te maken. Een driepunts toegangsladder en antisliptreden zorgen in combinatie met stevige en strategisch geplaatste handgrepen voor meer veiligheid.
Om de totale eigendomskosten te verlagen en de winstgevendheid op te voeren voor de gehele levensduur van de machine, kunnen klanten bij Volvo terecht voor een compleet scala aan oplossingen, van Genuine Volvo Parts, aangepaste aanbouwdelen en efficiencyrapporten tot proactieve monitoring van machines. Klanten kunnen gewoon hun keuze maken uit diverse Volvo Services en die opnemen in een Volvo Services Agreement.
De vernieuwde wielladers van de H-serie zijn echte krachtpatsers voor de productie, ontwikkeld voor minimale kosten per ton. De vier belangrijkste aspecten daarbij zijn laag brandstofverbruik, hoge productiviteit, betrouwbaarheid en up-time. Daarmee zijn de vernieuwde wielladers Volvo L60H, L70H en L90H krachtige spelers.

Belangrijkste specificaties:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Statische kieplast, volledig geknikt kg 7 630 8 500 9 700
Bakinhoud m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Houtgrijpers m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1,3–2,4
Bedrijfsgewicht kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Opbreekkracht bak kN 84.9 96.5 137.7
Motor
D6J D6J D6J
Max. vermogen bij omw/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 bruto kW 122 127 137
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto kW 122 127 137
Maximum koppel bij omw/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 bruto Nm 820 853 934
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto Nm 820 853 934
Banden
 17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25

L60H: Gebaseerd op 2,1 m³ STE P BOE bak

L70H: Gebaseerd op 2,4 m³ STE P BOE bak

L90H: Gebaseerd op 2,8 m³ STE P BOE bak

Februari 2018

N.B. U kunt de foto's in dit persbericht rechtstreeks downloaden door hierte klikken.