CONSTRUCTION EQUIPMENT België

Wij stellen de nieuwe norm voor de sector

Dit doen we als volgt:

We kiezen de beste technologische innovaties voor de ontwikkeling van onze geavanceerde onderdelen en apparatuur.

ONZE WEG NAAR INNOVATIE

Innovatie ligt aan de basis van Volvo CE. Dat vormt de mindset en de werkwijze van ons bedrijf. Volvo CE vervult een voortrekkersrol bij technologische ontwikkelingen omdat we al meer dan 180 jaar actief zijn in de civiele techniek veel expertise hebben op het gebied van innovaties. Voor ons zijn de nieuwste technologieën niet zomaar een aardigheidje. Ze zijn cruciaal om concurrerend en op termijn winstgevend te blijven.

Volvo Concept Lab

Volvo Concept Lab is het gezamenlijke communicatieplatform voor innovatieconcepten van de Volvo Group en het Volvo-merk. Via Volvo Concept Lab kunnen we vernieuwende ideeën en innovatieve concepten tonen die inhaken op de toekomstige behoeften van klanten en een duurzame toekomst dichterbij brengen.

HX1

De onbemande elektrische concept-dumptruck, de HX1, was het eerste prototype, dat als pilotproject diende voor het aangepaste prototype van de tweede generatie, de HX2.

HX2

De onbemande elektrische concept-dumptruck, de HX2, is gebaseerd op het delen van de beschikbare technologieën en componenten binnen de Volvo Group. De HX2 heeft tevens een geheel nieuwe aandrijflijn en een optisch systeem dat mensen en obstakels in de buurt van de machine kan detecteren.

EX2

De volledig elektrische compacte graafmachine met 'zero-emissie', de EX2, is 10 keer efficiënter, produceert 10 keer minder lawaai en zorgt voor lagere eigendomskosten.

LX1

De elektrische hybride-wiellader, de LX1, is goed voor brandstofbesparingen tot 50%. De machine wordt tevens gekenmerkt door een veel lagere uitstoot en geluidsproductie dan conventionele machines.

EX1

De EX1 is een graafmachineprototype van 70 ton dat een dieselmotor combineert met een plug-in elektromotor. 
Het prototype is op precies dezelfde wijze te bedienen als een conventionele Volvo graafmachine, maar veel milieuvriendelijker. Bij aansluiting op het stroomnet is de koolstofemissie zelfs gelijk aan nul.

volvo-group-innovation-summit-01-2324x1200
Innovatieconcepten

Geïnteresseerd in onze innovatieconcepten? Bezoek onze globale site.

Bezoeken
Volvo-dealerlocator start
Meer weten?

Stuur ons dan een bericht. Wij helpen u graag.

Contacteer ons