CONSTRUCTION EQUIPMENT België
Building Tomorrow - Volvo brand movie

Duurzaamheid

BUILDING TOMORROW
Bekijk de nieuwe Volvo CE film

BOUWEN AAN EEN WERELD WAARIN WIJ GRAAG LEVEN

Bij Volvo Construction Equipment zijn we van mening dat we met verbeeldingskracht, toewijding en technische innovatie de weg kunnen wijzen naar een wereld die schoner, slimmer en meer verbonden is.
We geloven in een duurzame toekomst. En wereldwijd zetten we ons samen met onze klanten in de bouwsector in om die toekomst te verwezenlijken.

Ons streven komt in heel ons doen en laten tot uiting. Iedere dag.

Bekijk enkele van de meest spectaculaire bouwprojecten wereldwijd waar duurzaamheid vooropstaat. Samen bouwen we aan een wereld waarin wij willen leven.

De Sundarbans, India

In de Golf van Bengalen leven 4,5 miljoen mensen met de constante dreiging van een stijgende zeespiegel en terugkerende cyclonen. De laatste decennia verloren tienduizenden mensen hun huis. Dijken zijn een heel belangrijke vorm van bescherming en inmiddels worden nieuwe exemplaren aangelegd om de bevolking te beschermen. Dit is het verhaal van de Sundarbans en hoe Volvo CE Machinery werkt aan de toekomst in een uniek deel van de wereld.

Lees het hele verhaal (in het Engels)

ICEHOTEL, JUKKASJÄRVI, ZWEDEN

Een goed voorbeeld van duurzaamheid is het beroemde Icehotel in het Zweedse Jukkasjärvi. Dankzij zuinige Volvo-machines heeft het hotel een aangepaste en natuurlijke methode weten te ontwikkelen om voor de bouw sneeuw en ijs uit een nabijgelegen rivier te gebruiken. Lees meer over het ambitieuze streven om CO₂ - negatief te worden.

Lees het hele verhaal (in het Engels)

LUSAIL, QATAR

In Qatar, in het noordoosten van het Arabisch Schiereiland, krijgt de stad van de toekomst gestalte. De staat Qatar met een snel groeiende bevolking transformeert 38 km2 aan woestijngebied in een duurzame, groene stad om in te wonen, werken en recreëren. Lusail moet plaats bieden aan 250.000 nieuwe bewoners en Volvo Construction Equipment speelt een belangrijke rol bij de uitvoering van het project.

Lees het hele verhaal (in het Engels)

KOUGA WIND FARM, ZUID-AFRIKA

Het streven is dat de duurzame energiesector tegen het jaar 2030 in 42% van de energiebehoefte van Zuid-Afrika kan voorzien. Kouga Wind Farm, gesitueerd in Oost-Kaap, is een van de vele windmolenparken van het land. Ze werken er aan duurzaamheid op een ruimere schaal. Middels onderwijs- en welzijnsprojecten doet men empowerment van de lokale gemeenschap om te bouwen aan een betere toekomst.

Lees het hele verhaal (in het Engels)

Construction Climate Challenge

Een klimaatinitiatief voor de sector

Ter bevordering van duurzaamheid in de waardeketen van de bouwsector organiseert Volvo CE de CCC die aanzet tot een dialoog tussen sectorvertegenwoordigers, wetenschappers en politici.

Meer lezen

WWF Climate Savers

Zorg voor het milieu

Als 's werelds eerste fabrikant in de transportsector die deelneemt aan Climate Savers, is Volvo CE gedreven om de ontwikkeling van nieuwe prototypes met een verbeterd brandstofrendement voort te zetten.

Meer lezen