Mekaniker i fält - bli en av 180 hjältar! - Swecons Hjältar : Swecon Anläggningsmaskiner
Swecons hjältar - mekaniker

Våra mekaniker är stommen i företaget

Helt plötsligt fungerar inte maskinen och jobbet stannar av. Kostnaderna tickar, men inte intäkterna. Det är då Swecons hjältar – fältmekanikerna – rycker ut och räddar
situationen.

Totalt har Swecon cirka 180 servicetekniker som varje dag, i ur och skur, är beredda att åka ut till kunder och åtgärda problem.

– De är stommen i hela företaget och det som gör Swecon unik som återförsäljare. Visst är det viktigt med bra produkter, en bra förmarknad och en kompetent säljorganisation, men det som gör Swecon speciellt är vår servicenärvaro över hela landet, säger servicemarknadschef Mikael Strand.

Så ska det förbli och målsättningen är samtidigt – med den allt snabbare teknikutvecklingen – att hålla kompetensnivån på högsta möjliga nivå.

– Vi ska ha de skickligaste serviceteknikerna på hela marknaden. Därför jobbar vi tätt ihop med Volvo med olika utbildningar. Och på varje anläggning har vi individuella fortbildningsplaner för varje servicetekniker, fortsätter Mikael Strand.

En av dessa vardagshjältar är Björn Arnesson, fältmekaniker på Swecon i Karlstad. Han ser fram emot varje ny arbetsdag.

– Varje dag hoppas man råka ut för nya utmaningar. Och att det händer mycket, jag
gillar när det går i 110 hela tiden, säger han.

Han är 30 år och har cirka fyra år bakom sig som fältmekaniker på Swecon. Men man kan lugnt säga att hans kunskaper motsvarar både två och tre gånger så mycket yrkeserfarenhet.

Hemma på gården i Högboda, mellan Karlstad och Arvika, har han tre grävmaskiner, bland annat en äldre 15-tons Volvo grävmaskin samt en tre år gammal EC20. Varför? Tja, för att det är kul och Björn har ambitioner som sträcker sig långt utanför arbetstiden.

– Jag vill lära mig mer och då kan jag skruva på dem. För mig är inte det här bara ett jobb, utan ett liv. Om man vill bli bäst, och det vill jag, då räcker det inte att jobba 07-16, säger han allvarligt.