Mekaniker hos Swecon - Stefan jobbar helst i "Blå hallen" - Swecons Hjältar : Swecon Anläggningsmaskiner
Swecons hjältar - Stefan Inggårde mekaniker Volvo

Fältmekanikern Stefan har hittat drömjobbet

Minus 20 grader, sol och ute yr snökristallerna i vinden. Det är som en vintersaga, men för servicetekniker Stefan Inggårde på Swecon i Södertälje är det början på en lång arbetsdag i fält.

– Tjusningen med det här jobbet är att det händer något nytt varje dag, man ställs inför nya utmaningar hela tiden, säger han och hoppar in i servicebilen.

I alla yrken är rätt inställning viktig. Det är bara en detalj, men Stefan har ett eget namn för utomhusjobb. Oavsett årstid och väderlek säger han att han jobbar i Blå Hallen.

– Det är den absolut bästa lokalen. För mig får det gärna regna och blåsa, skrattar han.

Trots sin ungdom är Stefan erfaren och kunnig. Redan på gymnasiets fordonsprogram praktiserade och helgjobbade han på Scania. Det ledde bland annat till att han förra sommaren vann yrkes-SM i kategorin lastbilsmekaniker som arrangerades av Youth Skills Sweden.

– Det var en väldigt stor grej för mig när jag var där nere. Och att vinna var framförallt en stor bekräftelse på att jag kan.

Sedan började han som servicetekniker på Swecon och har redan fått förtroendet att vara fälttekniker.

Hantera stressen
– Man måste kunna hantera stress och samtidigt kunna jobba snabbt. Ofta står föraren bredvid en och väntar på att få börja jobba. All tid som maskinerna står still kostar pengar. Så det gäller att man inte blir lamslagen av stress, utan bara mer fokuserad.

Stefan säger att han har jobbet som han längtat efter sedan han var liten. Men han har fortfarande drömmar.

– Jag skulle vilja komma in som mekaniker i ett racingteam. Jag är en sådan människa, det ska vara fart. Det ska kännas att man lever.

Fast skillnaden är inte så stor jämfört med att vara fälttekniker på Swecon. Det är fortfarande
snabba och effektiva depåstopp som gäller!