Volvo CE inviger Jinan Technology Center - Nyheter & pressmeddelanden : Swecon Anläggningsmaskiner
2014-03-19 

Volvo CE inviger Jinan Technology CenterJinan Technology Center

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har befäst sin position och framhäver sitt fokus på den kinesiska marknaden för anläggningsutrustning i samband med öppningsceremonin för Jinan Technology Center i Shangdong-provinsen i Kina. Anläggningen öppnade officiellt den 19e mars i närvaro av Jinans vice borgmästare Li Kuanduan och 230 inbjudna gäster och medierepresentanter. Teknikerna på den 50 000 m2 stora anläggningen kommer att fokusera särskilt på utveckling av produkter och delar till kunder på tillväxtmarknader. Centret kostade 270 MSEK och har en designavdelning samt verkstäder och anläggningar för testning av både komponenter och kompletta maskiner. Just nu arbetar mer än 150 anställda i centret och de flesta är tekniker från närområdet. Antalet anställda ska öka – anläggningen har plats för upp till 450 personer.

”Öppnandet av ett tekniskt center i Kina är en viktig del i Volvo CE:s tillväxtplaner”, förklarar Anders P. Larsson, vice VD för Volvo CE och teknisk chef. ”Jinan Technology Center spelar en viktig roll i vår plan för global spridning av teknik- och designresurser. Anläggningen kommer att hjälpa oss expandera och utveckla Volvo CE:s globala produktportfölj.”

En bra början
Jinan Technology Center består av en testbana, en designavdelning och två testbyggnader för komponent- och prototypmontering samt platser för testning av utrustningens prestanda och struktur. Medan den nya anläggningen byggdes levererade teamet på Jinan Technology Center positiva resultat från deras tillfälliga plats. Den framgångsrika utvecklingen av hjullastaren L105, världens första maskin från Volvo särskilt framtagen för tillväxtmarknaden, var ett bevis på teknikernas skicklighet. L105 utvecklades under 25 månaders tid och lanserades i slutet av 2012. Framtida projekt i anläggningen omfattar utveckling av grävare, hjullastare och produkter för väg- och energiledningsarbeten – allt tas fram särskilt för tillväxtmarknader.

Närmare kunden
”Tillväxtmarknader utgör en attraktiv och växande möjlighet för Volvo CE att ge kunderna hög kvalitet som anpassats till just deras behov”, säger Mats Sköldberg, VD för Volvo CE Technology i Kina. ”Volvo Construction Equipment väljer specifikt att investera i Jinan som tecken på vårt förtroende för lokal arbetskraft. Kina är den största och kanske viktigaste marknaden för oss. Vi vet att det är avgörande att arbeta med design och tillverkning nära platserna där maskinerna används. Det ger oss bättre förståelse för kunderna och deras behov – och det är en stor fördel på en marknad med global och stenhård konkurrens. Med den nya anläggningen kan vi bygga maskiner som anpassats till marknadens behov och leverera dem efter kundspecifikation på kortare tid.”

Slut.

mars 2014

Text: Charlie Ebers

Bild 1: Volvo Construction Equipments nya anläggning Jinan Technology Center kommer att fokusera särskilt på produkt- och komponentutveckling för kunder på tillväxtmarknader.

Hämta en högupplöst version på vårt bildgalleri: http://images.volvoce.com/

Mer information finns på www.volvoce.com/press.

Eller kontakta:

Elisabet Altin
Direktör, kommunikationsteknik
Volvo Construction Equipment
Tel: int +46 470 387809
E-post: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
London
Tel: int + 44 207 923 5864
E-post: ebers@se10.com