Four Seasons bryter isen med Volvo Construction Equipment - Nyheter & pressmeddelanden : Swecon Anläggningsmaskiner
2013-12-16 

Four Seasons bryter isen med Volvo Construction EquipmentFour Seasons Landscaping använder sin flotta av Volvo anläggningsmaskiner för att rensa bort snö och is åt kunder över hela Connecticut, USA.

Four Seasons Lancscaping - Volvo Construction Equipment

Connecticut ligger på nordöstra kusten av Amerika, och gränsar till New York och Massachusetts. Delstaten bjuder på extremt väder - från varmt och fuktigt på sommaren till snöstormar på vintern och temperaturer under - 10 grader C. Även om delstaten är den tredje minsta i USA, så får norra Connecticut dubbelt så mycket snö i genomsnitt jämfört med de södra staterna. De flesta snöstormarna ger cirka 20 cm snö, men en gång var femte till tionde år kommer en kraftig snöstorm som ger upp till en halvmeter snö.

Four Seasons Landscaping Inc. grundades 1980 och är verksamt mellan Hartford i Connecticut och Springfield i Massachusetts. Företaget röjer snö och is för att hålla vägar och fastigheter öppna för sina kunder under vintermånaderna. Men det är inte allt, de är även specialiserade på parkanläggning och förvaltning, omplantering av träd, underhåll av idrottsplatser och markarbeten.

Många av Four Season Landscapings kunder är kommersiella verksamheter som förlitar sig på företaget när Moder Natur dikterar extremt väder. En snöstorm kan påverka en stor del av företagets alla kunder samtidigt, vilket kräver precision, koordination, arbetskraft och högkvalitativ hjälp av maskiner - från Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Plogar på oavsett

Förr i tiden använde företaget många olika märken av kompakthjullastare och mindre lastbilar med snöplogar, men i dag används en flotta av Volvo hjullastare. Bolaget äger sex Volvo hjullastare - allt från en 6,8-tons L35B kompakthjullastare till en 20-tons L120D-hjullastare.

"De kompakta lastarna har hög stabilitet - vilket är särskilt viktigt på snö och is", säger Bob St Jacques, vd och ägare till Four Seasons. "Att röja snö underlättas av maskinernas kraft, manövrerbarhet och kontroll. Förarna och jag uppskattar också deras effektivitet både när det gäller tid och bränsle. De ger oss även möjligheten att arbeta på större projekt och arbetsplatser. Städerna tillåter endast begränsade bullernivåer så det är bra att våra Volvomaskiner är tysta. Några av våra kunder finns i bostadsområden och om vi snöröjer på natten kan högljudda maskiner störa de boende."

Four Seasons har flera kunder med stora fastigheter som har över 300 000 m2 trottoarer, inklusive ett Walgreens distributionscenter och Griffin Land Holdings lager. Cirka 75 % av kunderna har använt företaget i över ett decennium.

"Det finns inte två likadana snöoväder - varje minut räknas när det kommer ner tjockt och snabbt ”, säger St Jacques. "Vi måste bedöma och prioritera de mest akuta jobben beroende på när stormen beräknas slå till. Vid en snöstorm nattetid måste de flesta läkarmottagningar, banker och företag röjas innan öppningstid. Men platser som sjukhus och universitet måste vara tillgängliga i alla lägen. Du måste samtidigt se till att alla är säkra, att du har rätt personer och maskiner på rätt ställen och att du har tillräckligt med personal och maskiner vid varje jobb ."
 
Förändring

Företaget började använda Volvos hjullastare 1997 när verksamheten expanderande och funderade på att köpa snöröjningsutrustning. Tyler Equipment, Volvo CE:s återförsäljare i regionen, hjälpte Four Seasons med deras behov.

"Vid den tiden var det inte många företag inom park och förvaltning, som frågade efter samma maskiner som anläggningsföretag”, säger St Jacques. "Inte nog med att återförsäljaren tillgodosedde våra behov, de lät oss även provköra maskinerna och brydde sig verkligen om oss. Vi har köpt våra Volvo hjullastare från dem sedan dess."

"Tidigare hade vi kunder som köpte stora skidsteerlastare bara för att få den kraft de behövde", säger Doug Ryan, försäljare från Tyler Equipment. "Men en Volvo kompakthjullastare kan slå en skidsteer på fingrarna och i allmänhet har den mer kapacitet, beroende på applikationen och kundens behov. Skillnaden mellan Four Seasons och dess konkurrenter är att de tar på sig jobb som andra inte vill röra. Och eftersom deras behov av större maskiner har vuxit, så uppfyller de också kraven från många fler kunder."