Volvo Lastvagnar lanserar ny FM-modell - Nyheter & pressmeddelanden : Swecon Anläggningsmaskiner
2013-03-04 

Volvo Lastvagnar lanserar ny FM-modellVolvo FM står näst på tur i den snabba förnyelsen av Volvo Lastvagnars produktprogram. Den banbrytande nyheten Volvo Dynamic Steering är en av de mest spännande funktionerna. Lastbilen lanseras i Europa den 19 mars

– Nya Volvo FM ger förarna köregenskaper på en helt ny nivå och har en nyskapande hyttmiljö. Transportföretagen får en effektiv lastbil med större flexibilitet, säger Volvo Lastvagnars chef Claes Nilsson.

Volvo FM är utrustad med Volvo Dynamic Steering, som kombinerar ett konventionellt hydrauliskt servostyrsystem med en elektroniskt styrd elmotor som sitter på styrväxeln. Systemet gör att föraren obesvärat kan styra lastbilen i låga hastigheter, samtidigt som riktningsstabiliteten ute på vägarna är enastående. 

"Paparazzi"-tävling på nätet
Den officiella lanseringen av Volvo FM sker den 19 mars, men Volvo Lastvagnar ger redan nu allmänheten möjlighet att få en glimt av den nya lastbilen. I dag kommer nämligen två nya FM-lastbilar att ge sig ut på en omfattande tvåveckorsturné i Europa. Den mest skarpögda "paparazzifotografen" längs vägen belönas av Volvo Lastvagnar.

- Vi vill att allmänheten ska skicka in sina första bilder av den nya lastbilen. Bilderna publiceras på en särskild webbplats, och vinnarna bjuds in till en exklusiv provkörning av den nya lastbilen i Göteborg, säger Jeff Bird, som är chef för pressens testkörningar vid Volvo Lastvagnar samt projektledare för tävlingen.

De två lastbilarna har var sin färdväg genom Europa. Med sina karakteristiska ränder särskiljer de sig från den omgivande trafiken.

Du kan delta i tävlingen eller se de första bilderna av nya Volvo FM på www.volvotrucks.com/paparazzi

Se film om nya FM-modellen: http://youtu.be/7A9ipPBdtTU 
Se film om Volvo Dynamic Steering: http://youtu.be/pn6dwyUqvA8 

För ytterligare information, kontakta:

Jan Strandhede
PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige,
tel: 031-323 37 15
e-post: jan.strandhede@volvo.com

Marie Vassiliadis
Medialrelationer Volvo Lastvagnar
Tel +46 31 3224127
e-mail marie.vassiliadis@volvo.com