STCC 2013: STCC-slutspurten inleds i Östersund + film med ombordspecial - Nyheter & pressmeddelanden : Swecon Anläggningsmaskiner
2013-08-07 

STCC-slutspurten inleds i Östersund + film med ombordspecialÖstersund Airport Race stundar i helgen och markerar starten på slutspurten av STCC 2013 med fyra återstående tävlingshelger. En snabb och utmanande bana väntar förarna där norrlänningen och Volvoföraren Robert Dahlgren har hemmatävling.

– Det ska bli oerhört kul att köra på hemmaplan för första gången på väldigt länge. Banan är en skön kombination av extremt snabba och extremt långsamma kurvor, det är en flygplatsbana, stadsbana och racingbana i ett. Det krävs att man verkligen är på tårna och kör nära murarna för att vara med i segerstriden, säger Dahlgren.

STCC med Volvo Polestar på Östersund Airport den 10 augusti

Thed Björk kommer i fortsatt mästerskapsledning till Östersund efter en rekordartad första hälft av säsongen med bland annat fyra raka segrar.
– Jag ser verkligen fram emot att komma igång igen med slutspurten av STCC och speciellt på den här banan. Den är lik Göteborg och Solvalla, banor med trixiga kurvor där man hela tiden måste leta grepp. Det passar mig perfekt och jag är oerhört laddad inför helgen, säger Björk.
 
Bästa poängplockare i sista tävlingen innan sommaruppehållet på Falkenbergs Motorbana var regerande mästare Fredrik Ekblom som är fast besluten på att fortsätta i topp.
– Falkenberg var en riktigt bra helg och jag ser ingen anledning till att förvänta mig något annat i Östersund. Visst är helgen ett vitt papper i och med att ingen har tävlat med de här bilarna där tidigare, men det är inget nytt för mig och jag anpassar mig snabbt, säger Ekblom.
 
Senaste segrare var 22-åriga Linus Ohlsson som dominerade andra tävlingen i Falkenberg med en överlägsen seger från pole position.
– Jag har haft farten för att segra under de senaste tävlingarna. I Falkenberg stämde allt i den sista tävlingen och vad gäller Östersund så gillar jag den typen av bana och jag tror absolut att jag kan vara med och slåss om segern igen. Mitt mål för andra hälften av säsongen är att ta mig upp på pallen totalt i mästerskapet, ett mål som absolut känns rimligt, säger Ohlsson.
 
Även Prins Carl Philip har haft en stark avslutning på första hälften av säsongen efter att ha plockat poäng under tre tävlingar i rad.
– Det har faktiskt gått över förväntan. Men så tufft som startfältet i STCC är så tar jag absolut inte ut något i förskott inför andra hälften av säsongen. Ny bana innebär ännu större utmaning och för min del handlar det om att fortsätta att lära mig och bygga erfarenhet inför kommande säsonger första och främst, säger Prins Carl Philip.
 
Ladda upp inför helgens tävling med vår ombordspecial som visar de bästa bitarna från Volvo Polestar Racings bilar under årets första fyra tävling:

Film: Ombordspecial med Volvo Polestar i STCC 2013 - race 1 till 4
 
TIDSSCHEMA STCC ÖSTERSUND
 
FREDAG 9/8
18.20 - STCC Test 1
21.00 - STCC Test 2
 
LÖRDAG 10/8
12.10 - STCC Kval Q1
12.30 - STCC Kval Q2
12.45 - STCC Kval Q3
15.20 - STCC Race
 
Se komplett tidsschema, information, vägbeskrivning, biljetter, med mera:
http://www.stcc.se/races/race/stcc-airport-race-ostersund/9-10-augusti/
 
TV-TIDER ÖSTERSUND
 
14.00 - http://www.svtplay.se/
14.00 - SVT 2
 
INFO OCH STATISTIK ÖSTERSUND
 
Längd: 1930 m
Varvrekord STCC: 0:54.744 (Engström, 2012)
Flest segrar förare: 2 (Engström)
Flest segrar märke: 2 (Honda)
 
KALENDER STCC 2013
 
04/05 Knutstorp**
08/06 Solvalla*
29/06 Göteborg*
13/07 Falkenberg**
10/08 Östersund*
24/08 Karlskoga**
07/09 Tierp Arena*
21/09 Mantorp Park**
 
* = En tävling
** = Två tävlingar
 
TEAMUPPSTÄLLNING 2013
 
Volvo Polestar Racing
#11 Fredrik Ekblom
#12 Thed Björk
 
Volvo Polestar Performance
#14 Robert Dahlgren
#15 Linus Ohlsson
 
Volvo Polestar
#13 Carl Philip Bernadotte
 
Mediakontakt Polestar
 
Johan Meissner
Press Manager
Polestar AB
Phone: +46 \[0\]70 241 3234
Mail:johan.meissner@polestar.com
Web: http://www.polestar.com

Swecon är officiell partner till Volvo Polestar Racing i STCC 2013