SDLG: Första maskinen såld när SDLG lanserade sina hjullastare i Nordamerika - Nyheter & pressmeddelanden : Swecon Anläggningsmaskiner
2013-12-10 

Första maskinen såld när SDLG lanserade sina hjullastare i NordamerikaDouble K Excavating, med bas i Tuxford, Saskatchewan, Kanada, har köpt den första SDLG hjullastaren i Nordamerika.

SDLG LG959 hjullastare - Double K Excavating

Cole Koch, föreståndare och delägare i Double K Excavating, framför företagets nya LG959, den första SDLG maskinen som sålts i Nordamerika.

Företaget köpte LG959-modellen för att utföra ett brett spektrum av arbetsuppgifter för sin 30-åriga verksamhet. Bland den nya hjullastarens många uppgifter blir det bland annat arbete med vatten -och avloppsarbete, väg- och lagunbyggnation samt materialhantering.

Cole Koch, föreståndare och delägare i det familjeägda bolaget, sade han tycker att SDLG LG959 är en perfekt maskin för Double K:s behov.

"En hjullastare är inte något vi använder 10 till 12 timmar om dagen, varje dag. Vi ser det som en supportmaskin", sade han. "Vissa dagar det kommer den arbeta åtta timmar, några dagar bara två eller tre. Så det inte meningsfullt för oss att köpa en dyrare, premiummaskin."

Koch var också imponerad av många av LG959:s funktioner, och efter bara ett par dagars arbete med maskinen, kände han att hjullastaren levde upp till sitt kvalitetsrykte. Han till och med funderar på att köpa en till i vår.

"Det har varit jätteroligt att arbeta med LG959 så är långt", sade han. "Motorn går bra, maskinen har en hel del kraft och hydrauliken fungerar smidigt. Den startar bra vid kallt väder också. Hytten är ganska rymlig jämfört med andra märken – och den har bra runtomsikt".

Double K köpte LG959 från Regina-baserade Redhead Equipment, en av SDLG:s sju nordamerikanska återförsäljare. De två företagen har gjort affärer tillsammans i flera decennier.

Dean Wolfe, säljare hos Redhead Equipment, sade att det attraktiva priset på LG959, liksom Double K: s särskilda behov, övertygade företaget att köpa den nya SDLG-hjullastaren framför en dyrare begagnad maskin från ett annat märke.

"Double K var inte ute efter en "2000-timmar-om-året-maskin", sade han. "För det begränsade antalet timmar maskinen skulle köra och för hur mycket pengar företaget ville spendera, så var det bättre att köpa en helt ny SDLG-maskin med en 1 500-timmars garanti än en begagnad maskin från ett annat märke."

Wolfe sade också LG959:s användarvänlighet var en faktor i köpet.

"SDLG:s hjullastare är mycket enkla att köra - det finns inte en massa egenheter", sade han. "Vem som helst kan lära sig att köra LG959 på några minuter."

Den LG959 är en hjullastare med en arbetsvikt på dryga 17 ton. Den har en Steg 3 Deutzmotor på 224 hk, ZF-transmission och axlar, våta skivbromsar, ett hydrauliskt snabbfäste och 3:e hydraulfunktion, en modern design och finish samt en förarvänlig hytt med bra sikt. Basmaskinen kommer med en 12-månaders , 1 500 timmars garanti.

Alan Quinn, chef för SDLG Nordamerika, sade att det första köpet av en SDLG-hjullastare i regionen är en historisk händelse och den snabba tidsram inom vilken den såldes vittnar om Redhead Equipments förståelse för kundernas behov och deras förtroende för de nya SDLG-modellerna.

"Vi är verkligen glada över att ha lanserat SDLG i Nordamerika och redan kunna fira det första köpet", sade han. "SDLG ger våra kunder en ny hjullastare till samma pris som en vanlig begagnad lastmaskin och detta utgör ett nytt alternativ, som inte tidigare funnits tillgängligt för kunder i Nordamerika. Vår start har varit spännande och våra tidiga framgångar överstiger förväntningarna."

Om SDLG

SDLG är ett ledande varumärke på den kinesiska marknaden för anläggningsmaskiner, särskilt för hjullastare. SDLG är ett varumärke inom Volvokoncernen och säljs framför allt i Kina och på andra tillväxtmarknader.

Läs mer på SDLG Nordamerikas webbplats