Volvo går sammen med LEGO Group for å lage vidundere i miniatyr! - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
06.03.2014 

Volvo går sammen med LEGO Group for å lage vidundere i miniatyr!The smaller ‘toys’ are not suitable for outdoor play – but the big ones are!

På Nürnberg Toy Fair i Tyskland, 29. januar til 3. februar 2014, avduket den globale leketøysgiganten LEGO Group det nyeste flaggskipet i sin LEGO® Technic-serie: en Volvo L350F hjullaster.

Den fjernstyrte modellen, bestående av over 1600 deler, er resultatet av åtte måneders samarbeid mellom LEGO Technic og Volvo Construction Equipment. Og som at dette ikke var nok, så er modellen mer enn haug med deler. Den kan også bygges om til en like imponerende A25F rammestyrt dumper, som en ekstra utfordring.

"Vi ønsket å samarbeide med en høykvalitets leketøysprodusent, akkurat som vi er en høykvalitets produsent av anleggsmaskiner", sier Mats Bredborg, global leder for merkevare i Volvo CE. "Volvo CE og LEGO Group skaper sammen en perfekt match, både kulturelt og i hva vi prøver å oppnå gjennom våre produkter."

LEGO® Technic design manager, Jeppe Jul Jensen assembles the model Volvo L350F wheel loader.

LEGO Technic er en 37 år gammel avdeling i LEGO Group, populær for sine innovative og teknisk avanserte modeller. I motsetning til de viktigste LEGO-linjene, blir klossene supplert med en rekke plaststenger og deler som kobler deler sammen, bl.a. tannhjul, aksler, bolter og bjelker, for å lage komplekse og bevegelige elementer. Modellene tar sikte på å gjenskape både form og funksjon fra de virkelige maskinene så nøyaktig som mulig.

For å gi en optimal likhet med L350F hjullasteren, har designerne hos LEGO Technic studert Volvo-maskinene i detalj, der de har tatt seg tid til
å besøke fabrikken og fått prøvekjøre maskinene.

"Volvo-teamet kom med nyttige forslag og ga oss større innsikt i hvordan de virkelige maskinene er bygget opp og betjenes. Begge parter er perfeksjonister som er opptatt av å få det riktig," sier sjefdesigner hos LEGO Technic, Jeppe Juul Jensen.

Resultatet, som kommer ut i butikkene i august, er en svært sofistikert utgave som kan kjøres, styres, løfte last, selv i vanskelig terreng.
I tillegg, kan filtrene fjernes, radiatoren svinger ut, hydraulikksylindrene beveger seg og motoren er til og med lakkert grønn - akkurat som på en ekte Volvo L350F.

Mini-vidunder
Lasterarmene kan løfte mer enn 1kg, og skuffen er den største enkeltdelen som LEGO Technic har laget.

"Vi er svært fornøyd med utfallet, både fra et funksjonelt og designmessig synspunkt. LEGO Technic har beholdt profilen, utseendet og kraften hos maskinene på en utrolig måte, samt inkludert mange fine egenskaper som kraftige lastearmer og stor tømmehøyde. LEGO-gruppen deler også vårt arbeid for sikkerhet, og disse maskinene har blitt grundig testet," sier Mats Bredborg.

LEGO Technic's Volvo L350F hjullaster er primært rettet mot barn i alderen 11 til 16 år, men vil mest sannsynlig også appellere til voksne. Faktisk har LEGO Technic-serien allerede skapt interesse hos en voksen, lojal tilhengerskare som setter pris på kompleksiteten og oppfinnsomheten hos disse designene. Det var nettopp en slik takknemlighet som først bidro til å utløse samarbeidet om L350F. Etter et felles Volvo/LEGO-prosjekt, der LEGO Technic's elementer hadde blitt brukt til å lage et produksjonslinjekonsept som ble demonstrert hos Volvo, oppsto et vennskap mellom Volvo-ingeniør Johan Sahlström og LEGO ingeniør Anders Gaasedal Christensen. Takket være deres påvirkning, ble idéen om å samarbeide om en aktuell Volvo-modell født, ruller den første L350F ut av fabrikken i Billund, Danmark i august i år.

LEGO® Technic Volvo 350F wheel loader: coming soon to a store near you.

"Som hos Volvo CE, har vårt omdømme blitt bygget på gule maskiner, og Volvo L350F bærer denne tradisjonen med stil og presser grensene for kreativitet og funksjonalitet ytterligere," konkluderer Niels Henrik Horsted, markedsføringsleder hos LEGO Technic. "Ikke bare vil L350F/A25F være vår toppmaskin i 2014 - den kan til og med bli vår bestselger noen gang."

Slutt.

Mars. 2014

Bilde 1: De mindre "leketøyene" er ikke egnet for utendørs leking, men de store er!
Bilde 2: LEGO® Technic's sjefdesigner, Jeppe Jul Jensen setter sammen modellen av Volvo L350F hjullaster.
Bilde 3: LEGO® Technic Volvo 350F hjullaster: kommer snart til en butikk nær deg. 

For mer informasjon vennligst se:
www.volvoce.com/press.

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com