Volvo styrkes med oppdaterte kompaktlastere på hjul og belter i C-serien - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
25.03.2014 

Volvo styrkes med oppdaterte kompaktlastere på hjul og belter i C-serienVolvo powers up with updated C-Series skid

Volvo Construction Equipment's linje av kompaktlastere i C-serien kommer i mange utgaver, inkludert hjulgående MC115C og den beltegående MCT125C og MCT145C, alle oppdatert med et utvalg av etterspurte funksjoner. Særlig gjelder det de nye, sterke Stage IIIB
4-sylindrede motorene (55 kW/74 hk) med et avansert forbrenningssystem som kutter utslippene samtidig som de bedrer drivstofføkonomien. På grunn av maskinenes avkjølte EGR, common rail innsprøytningssystem og turbolader med fast geometri, er ikke et partikkelfilter nødvendig, noe som er en viktig fordel på en så kompakt maskin.

Volvos radialøftlastere og kompakt beltelastere er perfekte til lasting av lastebiler, materialhåndtering og et utall andre arbeidsoppgaver med høy grad av stabilitet og effektivitet.

Den oppdaterte C-serien fra Volvo leverer et imponerende dreiemoment på et lavere motorturtall enn tilsvarende maskiner. Dette, kombinert med tomgangsautomatikk som standard, oppnås en drivstoffbesparelse på
10 %. Andre oppdateringer på kompaktlastere i C-serien er bl.a. forbedret luftinntak med 3-trinns filtrering og aktiv rensing, forbedrede lasteranslag og sentreringsskål, samt en reverserbar kjølevifte som tilleggsutstyr.

Service er gjort enkelt
Vitale data er enkle å frembringe, med to konsoller foran i førerhuset som viser viktig informasjon på en lettlest måte. Maskinføreren kan velge mellom tre nivåer av følsomhet for betjeningen for optimal tilpasning til den aktuelle arbeidsoppgaven, så vel som førerens egen måte å kjøre på. Valgbart spakmønster (tilleggsutstyr) gir ytterligere fleksibilitet, slik at maskinføreren kan velge mellom Volvo's ISO-mønster og H-mønster.

MCT145C er utstyrt med en variabel pumpe som bruker minimalt med energi. Enda en detalj som reduserer drivstofforbruket. Pumpemengden tilpasses automatisk kravene under arbeidet, takket være et lastkjennende hydraulikksystem. MCT115C, MCT125C og MCT145C kompaktlastere har tomgangsautomatikk som automatisk reduserer motorturtallet dersom maskinen ikke betjenes i løpet av 5 sekunder. Dette reduserer ikke bare drivstofforbruket for lavere driftskostnader, men reduserer også støyen på arbeidsplassen. Straks maskinføreren bruker ett eller annet betjeningsorgan, øker motoren turtallet nesten umiddelbart for å gå tilbake til det forvalgte turtallet.

En reverserbar kjølevifte kan monteres på maskinen som fjerner rusk i radiatorregisteret og renser kjølesystemet automatisk. En annen funksjon hos Volvo C-serien er den komfortable tilgangen til servicepunktene ved hjelp av et oppvippbart førerhus og en stor serviceluke bak. Alle service- og vedlikeholdspunkter er tilgjengelige med enkle, trygge midler. I tillegg gjør sidedøren det mulig for maskinføreren å sette på lastearmstøtten uten hjelp av en annen person. På grunn av sidedøren, kan maskinføreren stoppe maskinen, trygt forlate maskinen uten å gå under lasten, og deretter gå rundt på baksiden av maskinen for trygt å sette på støtten.

Disse Volvo Stage IIIB kompaktlasterne på hjul og belter er utstyrt med en 3-trinns luftrensing, med aktiv rensing som øker motorens levetid, reduserer vedlikeholdet og gir lengre serviceintervaller.

Intelligent design
På grunn av designet med kun én lastearm, er adkomsten til førerhuset lettere og sikrere enn sine konkurrenter med to lastarmer. Førerne stiger inn og ut av maskinen gjennom en stor sidedør. Dette eliminerer behovet for at førere må klatre opp på og over skuffen eller redskapet, som kan være gjørmete eller glatt. Man trenger ikke heller snu seg for å få satt seg ned i førersetet som hos andre produsenter med tradisjonelt førerhusdesign. På både hjul- og beltegående maskiner, øker et sklisikkert stigtrinn sikkerheten ved inn- og utstigning av maskinen. Førerhuset er også ROPS/FOPS-beskyttet for ekstra trygghet.

Klasseledende førerkomfort kommer som standard, med førerhus som er opp til 30% større enn konkurrentenes. Det tette arbeidsmiljøet med overtrykk er ergonomisk designet, og tilbyr et komfortabelt sete og armlener, samt lavt støynivå.

Sikten er super på grunn av designet med kun én lastearm. Uten den tverrgående bjelken som normalt finnes på de vertikale lasterne, får førerne en uovertruffen sikt over lasten og arbeidsplassen. De store toppvinduene forbedrer sikten ytterligere under lessing på lastebiler. Detaljer som øker sikkerheten ved arbeid på trange områder.

Den allsidige C-serien kan utstyres med et bredt utvalg av Volvo arbeidsredskaper - inkludert jordbor, 6-i-1 skuffer, gaffelløft, doserskjær, hydraulikkhammere, skraphåndteringsklo og feiekoster - alt for å kunne takle nesten enhver arbeidsoppgave. Og som alle Volvo-produkter, er C-serien støttet av et omfattende servicenettverk som gir trygghet som følger med et omfattende, globalt nettverk av mekanikere, verksteder og forhandlere.

Nøkkelspesifikasjoner:

CCL

Slutt.

Januar 2014

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 4918 60331              
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com