Volvo PL4809D svingbar rørleggingsmaskin hever produktiviteten til nye høyder - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
18.11.2013 

Volvo PL4809D svingbar rørleggingsmaskin hever produktiviteten til nye høyderPL4809D

PL4809D svingabar rørleggingsmaskin er den nest største* medlemmet av Volvo CE's revolusjonerende familie av gravemaskinbaserte rørleggingsmaskiner. PL4809D tilbyr utmerket stabilitet med en 90 tonns løftekapasitet, er svært produktiv og samtidig en av de sikreste og mest stabile maskiner i bransjen. Volvo rørleggingsmaskiner tilbyr også uovertruffen drivstoffeffektivitet, noe som gjør dem til de mest drivstoffgjerrige rørutleggere på markedet for øyeblikket.

Med Volvos patenterte 360° sving, kan PL4809D håndtere store, tunge rør med letthet og plassere dem hvor som helst rundt maskinen, en oppgave som er utenkelig med tradisjonelle sidebomutleggere. PL4809D's innovative gravemaskinbaserte design gjør det også mulig å omgjøre maskinen til en gravemaskin, ganske enkelt ved å bytte rørleggingsbommen med en tradisjonell bom og stikke inkludert i tilleggsutstyr for gravearbeid. Hydraulikken er optimalisert både for rørlegging og graving som standard, og med over 80% av delene felles med sine gravemaskin-søsken, har service og vedlikehold aldri vært enklere.

Overlegen stabilitet
PL4809D svingbar rørleggingsmaskin er konstruert for å gi overlegen sikkerhet og fleksibilitet, selv i ulendt terreng og stigninger på opp til 30°. Når du holder en last i en skråning eller under inntrekking, låser en kraftig mekanisk svinglås overbygningen på for hver 10. grad i forhold til understellet. Dette beskytter drivverket og gir utmerket presisjon og sikkerhet. En forbedring på 70% i trekkraft letter videre arbeid i ulendt terreng og i skråninger samtidig som maskinens hastighet på flatt terreng øker.

Et solid fotfeste er sikret takket være 750 mm brede belteplater. De kan også oppgraderes til brede 1050 mm belteplater for ekstra stabilitet og lavere marktrykk. Det ekstra brede belteunderstellet er mekanisk/hydraulisk uttrekkbart, slik at maskinens bredde kan reduseres for vegtransport, en faktor som kan resultere i betydelige kostnadsbesparelser for entreprenøren.

Volvo's serie med rørleggingsmaskiner har lange bommer som tilbyr høyere krokhøyde, og rekker lenger enn mange konkurrerende modeller - viktige for å opprettholde en trygg avstand fra grøften. Ved behov kan en bomforlenger også leveres, og dermed tilby ekstra rekkevidde og krokhøyde. PL4809D har en nykonstruert motvekt som er plassert på siden av undervognen for å oppnå lavere tyngdepunkt og bedre stabilitet - og også for enklere rengjøring. En mekanisk anti-dobbeltblokk med trådløse følere forhindrer at vinsjblokkene kommer i kontakt under løfting. Inne i førerhuset kan den kraftige vinsjen betjenes med den manøverspaken som maskinføreren foretrekker. En modusbryter gir forsterket ytelse, denne bruker delt pumpemengde for å gi bedre kontroll på lasten under samtidige kjøre- og løfteoperasjoner, eller kombinert oljetilførsel for maksimal kjørehastighet eller ved stasjonære rørutleggingsoperasjoner. Et modus for finarbeid gir høyt trykk og lav oljemengde for maksimal løfteeffekt med minimalt drivstofforbruk.

Avansert førermiljø
Det eksklusive laststyringssystemet (LMS) hos PL4809D gjør operasjonene sikrere og enklere. Trådløse sensorer på krok, bom og maskin mater i data om bomvinkel, maskinretning og helling til en datamaskin i førerhuset, som beregner og viser faktiske belastninger og relaterte laster, alt i sanntid. Det finnes også visuelle og hørbare varslinger som melder fra når den sikre lastgrensen er nådd, inkludert grønne/gule/røde lysstriper på begge sider av bommen.

Maskinførere arbeider i et miljø som er rent, har små vibrasjoner og et lavt støynivå, takket være Volvo's nyeste førerhusgenerasjon. Lettbetjente manøverspaker og friskluftsanlegg bidrar til å redusere tretthet og stress, og dermed øker produktiviteten. God sikt på grunn av store vindusflater og systemet som hever og tilter førerhuset. Dette hydraulikksystemet og førerhuset med fire stolper gir maskinførerne utmerket sikt til lasten, arbeidsstedet og i grøften (den laveste stillingen er ideell under transport av rørutleggeren). Sikt og sikkerhet på arbeidsstedet er ytterligere forbedret via standardmonterte kameraer bak og på siden. Bilder vises klart og tydelig i førerhuset.

PL4809D har andre viktige funksjoner montert som standard, f.eks. Caretrack, et telematikksystem for å hjelpe eiere til å redusere drivstoffkostnader og optimalisere ytelsen. CareTrack arbeider sammen med maskinens eget diagnosesystem. I tillegg til å overvåke maskinens posisjon, kan du eksternt spore bruk, produktivitet, drivstofforbruk, maksimere tilgjengelig driftstid gjennom påminnelser om viktige servicer, og selv hindre ulovlig bruk av maskinen. I tillegg gir Volvo et 3-årig Caretrack serviceabonnement uten ekstra kostnad, for å maksimere driftstiden med servicepåminnelser, og i tillegg bidra til å forhindre uønsket bruk av maskinen.

Andre viktige funksjoner er redskapsstyringssystemet, som lagrer opp til 18 forhåndsinnstillinger og justerer oljemengde (standard) og trykk (tilleggsutstyr), slik at det blir enkelt å bruke forskjellige redskaper. Vedlikeholdet er forenklet ved hjelp av filtre og servicepunkter samlet i grupper med tilgang fra bakkenivå via store, brede dører.

Spesifikasjoner

Modell

PL4809D

Motor

Volvo D13H Tier 4i/Stage IllB godkjent

Maks. Driftsvekt

142,000lb (64500 kg)

Maks. Tipplast

226,000 lb (102000 kg)

Maks. Nominell løftekapasitet

110,000 lb (50000 kg)

 

*PL3005D – PL4809D – PL4611

Slutt.

November 2013

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press .

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int +32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal


Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com