Moderne klassikere: Volvo L30G og L35G hjullastere - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
27.08.2013 

Moderne klassikere: Volvo L30G og L35G hjullastere 

L30G, L35G

De oppgraderte L30G og L35G hjullasterne fra Volvo Construction Equipment er kanskje kompakte - noe som gjør dem ideelle for krappe svinger og arbeider på trange områder, men de har allsidigheten samt bryte- og løftekraften som du vanligvis kun finner hos større maskiner. Og begge modellene har kraftige,
nye drivstoffeffektive Volvo-motorer som oppfyller de strenge utslippskravene i forskriftene Tier 4 Final og Stage IIIB.

De sterke og stillegående typene
G-seriens 'Volvo Care Cab' førerhus er bransjens ledende — og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Det romslige interiøret gir lave nivåer av støy og vibrasjon for en tryggere og mer komfortable kjøreopplevelse — noe som i sin tur fører til redusert tretthet og økt brukervennlighet. De ergonomiske betjeningselementene er intuitivt plassert og ligger optimalt i hånden, mens komforten er forbedret, takket være et fullt justerbart sete. Sikten er uten sidestykke med en bred og buet frontrute, og et kompakt motorpanser.

For krevende jobber beskytter L30G og L35G's portalaksler mellomakselen og hjulakslene mot skader fra steiner og andre hindringer. Denne egenskapen, som er eksklusiv for Volvo, gir førere trygghet og sikkerhet for at drivverket på deres maskiner er beskyttet mot påkjenningene i ulendt terreng.

G-seriens rammestyring gir en komfortabel opplevelse, selv når maskinen går på ujevnt underlag. Med store fôringer, gummistoppere og overflateherdede bolter, bedres maskinenes driftssikkerhet og holdbarhet, mens de på samme tid reduserer sjokk- og vibrasjonsbelastningen på maskinføreren. Dekkslitasje og fare for skrens er også redusert.

Når en jobb krever maksimal trekkraft, kan Volvo's differensialsperrer kobles inn via en bryter i førerhuset for å sikre at 100% av kraften fordeles til hvert av hjulene, noe som reduserer dekkenes glidning mot mykt eller glatt underlag. En av de beste differensialsperrene i bransjen. Det reduserer dekkslitasje og fare for slurespor/skader som kan skade en nybygd veg eller andre sårbare overflater.

Topp ytelse
G-serien inkluderer en helt ny Volvo-motor (55,4 kW/75 hk) som overholder Tier 4 Final/Stage IIIB kravene og er elektronisk styrt for bedre drivstoffeffektivitet. Med motoren perfekt tilpasset drivlinjen, kan L30G og L35G være små av størrelse, men de har den kraften de trenger for å ta på seg tunge jobber.

G-seriens doble hydraulikksystem betyr at du aldri trenger å bytte løftekraft mot styreevne. Fordi to store og uavhengige hydraulikksystemer fungerer samtidig, taper ikke maskinen olje til løftebevegelser samtidig som maskinen kjøres.
 

Lenkarmssystemet hos L30G og L35G er sterkt og holdbart for effektiv lasting og løfting. Skuffen har en utmerket tiltvinkel bakover for å sikre at materialet ikke mistes under transport og løfting. Den standard Z-matic lastergeometrien er grundig testet i praksis og gir høy brytekraft og raske syklustider, såvel som utmerket parallellføring f.eks. ved bruk av gaffelløft. Brytekraft, løftekraft og trekkraft arbeider i perfekt harmoni for maksimal produktivitet. For enda større tilpasningsmuligheter, kan L35G leveres med parallellført lastearmsgeometri (TP-linkage) som kombinerer fordelene fra ulike lastearmssystemer med høy brytekraft og god parallellføring. 

 

Et hydraulisk betjent redskapsfeste er fullt integrert i lasteaggregatet og gjør skifting av redskaper — som gafler eller skuffer — raskt og enkelt.

 

Vedlikehold trenger ikke være tidkrevende. Med lett tilgang til servicepunkter, inkludert drivstoff, olje, luft og hydrauliske filtre, batteri, radiator, peilepinne og nivåmålere for hydraulikkolje, gjøres vedlikeholdet raskere og enklere slik at mer tid kan brukes på jobb og mindre på vedlikehold maskinen.

 

 

Modell

L30G

L35G

Motor

 

D3.3D

D3.3D

Bruttoeffekt ved

 

2600 o/min

 

2600 o/min

SAE J1995

 

55,4 kW (75 hk)

 

55,4 kW (75 hk)

Nettoeffekt SAEJ1349 – DIN ISO 1785

 

 

52,4 kW (71 hk)

52,4 kW (71 hk)

Brytekraft

 

61 kN

 

60,5 kN

Statisk tipplast ved full sving

 

3 840 kg

 

4 350 kg

Skuffer

 

1,0-1,5 m3

 

1,2-1,5 m3

Driftsvekt

 

5,5 - 5,7 t.

 

6,3 - 6,4 t.

Dekk

 

365/80 R20

 

405/70 R20

 

L30G og L35G vil bli tilgjengelig på de Nord- og Vest-Europeiske markedene fra august 2013.

Ends. Februar 2013
For ytterligere informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt: 

Thorsten Poszwa
  
Direktør, Ekstern kommunikasjon  
Volvo Construction Equipment   
Tlf.: int + 32 2482 5021  
Email: thorsten.poszwa@volvo.com   
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com