Volvo L180H HL høytløftende hjullaster strekker seg mot himmelen - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
06.03.2014 

Volvo L180H HL høytløftende hjullaster strekker seg mot himmelenl180hhl

Volvo L180H HL høytløftende hjullaster, komplett med Volvo's tømmerklo, har blitt konstruert for å oppnå enestående løftehøyde og rekkevidde ved tømmerhåndtering. Med Volvo's unike høytløftende lasteaggregat, stabler L180H HL ikke bare høyere - for å utnytte plassen maksimalt på tømmerplassen - men håndterer tømmeret raskt og sikkert for effektiv lasting og lossing. Hastigheten og sikkerheten for hver arbeidssyklus er ytterligere økt med maskinens suverene stabilitet, som tillater høy kjørehastighet ved transportkjøring med last.

Enten maskinen kjøres eller står stille, lar 180H HL maskinføreren til enhver tid ha glimrende kontroll over lasten, til og med ved håndtering av tømmerstokker midt i tømmerstabelen. En rotator-enhet på tømmerkloa lar maskinføreren tilte og rotere tømmerkloa for å kunne håndtere tømmerstokkene i den sikreste og mest effektive vinkelen. Samtidig motvirker enhetens integrerte dempingsfunksjon at lasten pendler, for sikker og presis håndtering. Ved kjøring på veldig ujevn grunn absorberer lastearmsdempingen (BSS) også støtene for ytterligere å redusere enhver lastbevegelse og øker maskinførerens komfort. Maskinføreren sitter også godt, takket være en komfortabel førerstol og vibrasjonsbeskyttelse inne i det romslige ROPS/FOPS-godkjente førerhuset. De ergonomisk plasserte betjeningsorganene, og det lave interne støynivået, bidrar også til å øke maskinførerens komfort for et produktivt arbeidsskift.

Effektiv og miljøvennlig
L180H HL er ikke bare en usedvanlig produktiv maskin, den er også bemerkelsesverdig drivstoffeffektiv. Med Volvo's nyeste Tier 4 Final/Stage IV-teknologi, oppfyller den kraftige D13J-motoren strenge utslippskrav samtidig som den gir høy ytelse og lavt drivstofforbruk. Motorens drivstoffeffektivitet er ytterligere forsterket av det perfekt tilpassede Volvo-drivverket og dens intelligente hydraulikk som leverer kraft etter behov. Den lastkjennende hydraulikken sikrer også rask respons for enestående kontroll over lasten, samt kortere syklustider. En annen intelligent funksjon, Reverse-By-Braking-funksjonen (RBB) benytter driftsbremsene automatisk når maskinføreren endrer retning på maskinen. Dette sparer ikke bare drivstoff, men reduserer også belastningen på drivverket og forlenger dermed komponentenes levetid. Samtidig kombinerer Volvo's OptiShift-teknologi RBB-funksjonen med en momentomformer med lock-up funksjon, for å skape en direkte kobling mellom motoren og transmisjonen, for igjen å eliminere effekttapet i momentomformeren, og reduserer drivstofforbruket med opp til 18 %. Eco-pedalen reduserer også drivstofforbruket, takket være en mekanisk motkraft, som oppfordrer maskinføreren til å slakke av på gasspådraget når motorens turtall er i ferd med å overstige det optimale driftsområdet.

Stor rekkevidde, lite vedlikehold
Eiere vil ikke bare merke at deres drivstoffutgifter synker, de kan også merke en nedgang i utgifter til vedlikehold og reservedeler, takket være maskinens holdbare og lite vedlikeholdskrevende konstruksjon. Batteriene er vedlikeholdsfrie, det er også bakakselvuggene som er utstyrt med engangssmurte fôringer og lagre. Maskinslitasjen er redusert takket være et automatisk sentralsmøresystem som kan justeres i henhold til bruksområde. Samtidig så beskytter en hydraulisk drevet kjølevifte maskinen vitale komponenter mot skader grunnet overoppheting. Kjøleviften kobles inn automatisk kun ved behov, noe som begrenser forbruket og støyen – og kan reverseres for å blåse ren kjøleenhetene. For å øke sikkerheten ytterligere kan et brannslukkingssystem (ekstrautstyr), som består av opp til 16 dyser, kobles automatisk inn i motorrommet. Systemet, som er spesialbygd for Volvo-hjullastere, kan også være kobles inn manuelt både fra innsiden og utsiden av førerhuset som en ekstra sikkerhetsfunksjon.

l180hhl

Enkelt vedlikehold
Daglig vedlikehold kan utføres raskt og enkelt, takket være samlede servicepunkter, noe som bidrar til å oppnå maksimal driftstid av maskinen. Hele førerhuset kan tiltes 35 ° eller 70 ° via en hydraulisk pumpe for å gi enkel tilgang til de vitale komponentene, mens det brede motorpanseret åpnes elektrisk - maskinføreren eller teknikeren krever ingen hjelp. Vedlikeholdet er også forenklet ved dårlige lysforhold ved at maskinens LED-entrébelysning og arbeidslamper lyser opp førerhuset og nærområdet for økt sikt og trygg av- og påstigning.

Ved sjeldne anledninger der en L180H HL hjullaster krever mer oppmerksomhet enn en rutinemessig service, står Volvo's eksperter klare til å gi faglige råd via en omfattende infrastruktur av forhandlere og teknikere. Ved å kombinere lokal kunnskap med global erfaring, er Volvo i stand til å levere en hel rekke kundeløsninger - fra originale Volvo-deler til avansert maskinovervåkningsteknologi - for reduserte totale eierkostnader og økt lønnsomhet gjennom hele maskinens levetid.

Nøkkelspesifikasjoner:

l180hhl

Slutt

Desember 2013

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa

Direktør, ekstern kommunikasjon

Volvo Construction Equipment

Tel: int + 32 2482 5021

E-post: thorsten.poszwa@volvo.com

Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan

SE10

London

Tel: int +44 77 333 50307

E-post: osullivan@se10.com