Volvo hjullastere i H-serien med lavt utslipp og drivstofforbruk i 18-22 tonns klassen - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
06.03.2014 

Volvo hjullastere i H-serien med lavt utslipp og drivstofforbruk i 18-22 tonns klassenVolvo Construction Equipment's nye L110H og L120H hjullastere er blant konsernets mest miljøvennlige og drivstoffeffektive maskiner til dags dato. Konsernets nyeste generasjonen av maskiner i 18-22 tonns klassen, er drevet av en 8-liters Tier 4 Final/Stage IV motor med helautomatisk regenerering som kombinerer høy ytelse med lave utslipp og lavt drivstofforbruk.


L110H & L120H

Volvo D8J-motorens drivstoffeffektivitet er forsterket av det veltilpassede Volvo-drivverket og den intelligente hydraulikken som leverer kraft etter behov. Den lastkjennende hydraulikken sikrer også rask respons for enestående kontroll over lasten, samt kortere syklustider. En annen intelligent funksjon, Reverse-By-Braking-funksjonen (RBB) (tilleggsutstyr), reduserer motorturtallet og aktiverer kjørebremsene automatisk når maskinføreren endrer retning på maskinen. Dette sparer ikke bare drivstoff, men reduserer også belastningen på drivverket og forlenger dermed komponentenes levetid.

Samtidig kombinerer Volvo's OptiShift-teknologi, som er et nytt tilbehør hos L110H og L120H, RBB-funksjonen med en momentomformer med lock-up funksjon for å skape en direkte kobling mellom motoren og transmisjonen, for igjen å eliminere effekttapet i momentomformeren, og reduserer drivstofforbruket med opp til 18 %. Eco-pedalen reduserer også drivstofforbruket ytterligere, takket være en mekanisk motkraft, som oppfordrer maskinføreren til å slakke av på gasspådraget når motorens turtall er i ferd med å overstige det optimale driftsområdet.

Én maskin, mange muligheter
L110H og L120H hjullastere er ikke bare svært effektive, de er også svært allsidige og kan brukes til et bredt spekter av bruksområder, alt fra materialhåndtering, avfallshåndtering, resirkulering, tunneldrift, bergverksdrift m.m. Disse 18-22 tonns maskinene er utstyrt med et utvalg av spesialiserte Volvo-redskaper, bl.a. ulike skuffevarianter, materialhåndteringsarmer, gaffelløft, feiemaskiner og snøploger, alt for å oppnå maksimal driftstid og lønnsomhet hos hver maskin. Redskapene er nøye tilpasset maskinene slik at de blir en integrert del av hjullasteren med funksjoner og egenskaper som er ideelt tilpasset for å minimere energitap og øke produktiviteten. Imidlertid gir Volvo's unike parallellførte lasteaggregat (TP) høyt brytekraft og utmerket parallellføring i hele løfteområdet, og lastearmsdempingen (BSS) reduserer spill fra skuffen og øker produktiviteten med så mye som 20% i ulendt terreng.

Føles som hjemme
Produktiviteten på hvert skift er også styrket med det bransjeledende førerhuset på L110H og L120H, noe som gir en trygt, rent og komfortabelt førermiljø, uansett forhold utenfor. Maskinføreren entrer det ROPS/FOPS-godkjente førerhuset trygt og enkelt via sklisikre trinn i tillegg til solide og ideelt plasserte rekkverk. Den brede døren kan åpnes 95 grader og kan også fjern-åpnes som tilleggsutstyr. Et innstigningslys leveres også som tilleggsutstyr for økt sikkerhet ved inn- og utstigning av maskinen.

Innvendig er førerhuset romslig, med rikelig oppbevaringsplass for personlige eiendeler. Det innvendige støynivået holdes på et minimum, takket være effektiv lydisolasjon, mens det forbedrede setet og vibrasjonsdempingen sikrer en myk og behagelig tur. Luftkvalitet er garantert av et ventilasjonsfilter i toppklasse som gjør at 90% av førerhusluften resirkuleres for kontinuerlig støvfjerning.

For å begrense tretthet hos maskinføreren, har all betjening og alle informasjonspaneler blitt ergonomisk plassert. For enkel betjening, gir multifunksjonsspaken (tilleggsutstyr) maskinføreren proporsjonal og presis kontroll over hydraulikkfunksjonene. Forover, revers og kick down-funksjoner er også plassert i konsollen på høyre side. Viktig informasjon om maskinen, som drivstoff- og oljenivå, vises på et lettlest informasjonspanel som er godt synlig fra førerstolen, selv i sterkt sollys. Grunnleggende konfigurasjoner og tester kan utføres uten at maskinføreren må forlate førerstolen.

Til tjeneste
Daglig vedlikehold på hele maskinen kan utføres raskt og enkelt med servicepunkter samlet i grupper. Motorpanseret åpnes elektronisk slik at maskinføreren eller mekanikeren enkelt kan få full tilgang til motorrommet. Dette bidrar til at maskinen kommer tilbake i jobb så raskt som mulig. Faktisk krever et antall komponenter meget lite vedlikehold. Bakakselvuggen har engangssmurte fôringer, og lagrene er dermed vedlikeholdsfrie. Kjøleviften kan reverseres for rengjøring av kjølerne.

Ved sjeldne anledninger der en Volvo hjullaster krever mer oppmerksomhet enn en rutinemessig service, står Volvo's eksperter alltid klare til å gi faglige råd via en omfattende infrastruktur av forhandlere og teknikere. Ved å kombinere lokal kunnskap med global erfaring, er Volvo i stand til å levere en hel rekke kundeløsninger - fra originale Volvo-deler til avansert maskinovervåkningsteknologi - for reduserte totale eierkostnader og økt lønnsomhet gjennom hele maskinens levetid.

Nøkkelspesifikasjoner:
L110H & L120H Specs

Slutt.

Januar 2014

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com