Volvo EC480E setter standarden for effektiv graving - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
05.05.2014 

Volvo EC480E setter standarden for effektiv gravingEC480C

Den Tier 4 Final/Stage IV-kompatible EC480E beltegraveren fra Volvo Construction Equipment kombinerer overlegen effektivitet, produktivitet og holdbarhet for maksimal lønnsomhet ved steinlasting og masseforflytning.

Volvo Construction Equipment's kraftige EC480E beltegående gravemaskin er en usedvanlig produktiv maskin som senker driftskostnadene gjennom redusert drivstofforbruk og lavt vedlikeholdsbehov. Drevet av en velprøvd Tier 4 Final/Stage IV-kompatibel Volvo D13 motor, sikres EC480E stor grave- og brytekraft sammen med reduserte utslipp og forbedret drivstofføkonomi.

EC480E's helelektroniske hydraulikk er perfekt tilpasset motoren og styres av et avansert system som gir oljemengde etter behov, og i tillegg reduserer effekttapet i kretsen. Volvo's unike ECO-modus bidrar med å forbedre maskinens totale effektivitet - uten tap av ytelse under de fleste driftsforhold. I tillegg til å forbedre drivstofføkonomien, øker dette styrbarheten for mer presis ytelse. Ellers lar Volvo's integrerte system for arbeidsmodus maskinføreren å velge mellom flere arbeidsmoduser tilpasset bruksområdet - inkludert I (Idle), F (Fine), G (General) H (Heavy) og P (Power max)* – for optimal effektivitet og ytelse. Når betjeningselementene ikke har blitt betjent over en forhåndsinnstilt tidsperiode, kan gravemaskinen programmeres til å automatisk redusere motorturtallet eller stoppe helt for ytterligere å redusere drivstofforbruket og støy fra maskinen. Maskinførere kan holde kontroll både på nåværende og gjennomsnittlig drivstofforbruk med en enkel måler i førerhuset.

Brukervennlig HMI
Det er et faktum at maskinførere jobber mer effektivt når de får de beste verktøyene for jobben. Det er derfor EC480E, i tillegg til å være en overlegen produksjonsmaskin, har blitt konstruert for enkel og lett betjening. Alle betjeningselementene inklusiv manøverspakene, tastaturet og LCD-skjermen, er ergonomisk konstruert og plassert for optimal komfort og kontroll. Antall brytere har blitt betydelig redusert i forhold til tidligere modeller, mens den 8" store LCD-fargeskjermen er lettlest under alle lysforhold og viser info om maskinstatusen, noe som er avgjørende for å øke produktiviteten og driftstiden maksimalt. For å sikre maskinførerens sikkerhet, lyder en alarm om å feste sikkerhetsbeltet dersom beltet er ikke festet når tenningsbryteren vris om.

Maksimal driftstid
Volvo EC480E beltegående gravemaskin har ikke bare blitt konstruert for enkel betjening, men også for enkelt vedlikehold. Dette sikrer maksimal driftstid og minimale utgifter til deler og service. EC480E's sterke, tredelte understell, og en X-formet underramme av høyfast stål, har ytterligere blitt forsterket for å sikre en lang levetid, mens ekstra deksler på maskinens overdel hindrer skader på undersiden av maskinen fra steiner og avfall. Maskinens vitale deler er beskyttet mot skader ved overoppheting takket være en hydraulisk drevet, elektrisk styrt kjølevifte som kun går ved behov, og reduserer drivstofforbruk og støy ytterligere. Som tilleggsutstyr kan kjøleviften reverseres og blåse kjøleluften i motsatt retning. Finessen muliggjør egenrensing av kjølerne for enkelt vedlikehold.

Daglige vedlikeholdskontroller utføres raskt og enkelt takket være samlede servicepunkter. Store og brede dører bidrar også til å få mest mulig ut av hvert arbeidsskift. Radiatoren, ladeluftkjøleren og hydraulikkoljekjøleren er plassert ved siden av hverandre i et enkelt lag for å maksimere effektiviteten, redusere tilsmussingen og forenkle rengjøringen. Systemet er lett tilgjengelig fra bakkenivået ved kun å åpne sidedøren. Håndtak og rekkverk i full høyde legger ytterligere til rette for en sikker inn- og utstigning av førerhuset og sikker tilgang til overbygningen ved vedlikehold, mens sklisikre plater som er lette å rengjøre hjelper maskinføreren til å få et godt fotfeste.

Driftstiden er også økt med den unike allsidigheten hos EC480E, som kan tilpasses gjennom et bredt utvalg av redskaper. Disse solide redskapene har blitt konstruert for å fungere i samspill med Volvo gravemaskiner for uovertruffen ytelse, uansett bruksområde. Volvo's universalskuffer er det perfekte verktøyet for å grave og håndtere materialer fra løse til middels forhold, mens de kraftige skuffene er ment for produktiv graving i mer kompakte materialer. Et utvalg av økonomiske, utskiftbare slitedeler innbefattet høykvalitets tenner, segmenter, sidekniver, adaptere og sliteribber leveres også for å beskytte skuffen og sikre lang levetid.

Nøkkelspesifikasjoner:

EC480E T4F

Motor

Volvo D13J

Effekt, ved

30 r/s (1800 o/min)

ISO 9249/SAE J1349 netto

277 kW

376 hk

Brytekraft* (Normal / Boost)

230/251 kN

51615/56470 lbf

SAE J1179

 

 

Skuffevolum

1,55 – 3,3 m3

1,5 – 3,5 yd3

Maks. rekkevidde*

12,5 m

39'10" ft in

Maks. gravedybde*

7,83 m

25'8" ft in

Løftekapasitet med undervognen parallell med overvognen (i lengderetning)*

17590 kg

38040 lb

 

 

 

ved rekkevidde/høyde

6,0/1,5 m

20/5 ft

Driftsvekt

45,6 – 53,9t

100310 – 117510 lb

*7,0 m (23') bom, 3,35 m (11') stikke, langt understell, 9050 kg (19960 lb) CWT

EC480E er tilgjengelig i Nord-Amerika og EMEA - Vest og Nord.

*Vennligst merk at arbeidsmodus P (Power max) ikke er tilgjengelig i Nord-Amerika.

Mars 2014

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int +32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com