Volvo Construction Equipment åpner gravemaskinfabrikk i Russland - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
23.05.2013 

Volvo Construction Equipment åpner gravemaskinfabrikk i RusslandVolvo Construction Equipment (Volvo CE) har markert sine forpliktelser på det russiske markedet for anleggsmaskiner, med innvielsen av den nye 20 660 m2 store gravemaskinfabrikken i Kaluga i Russland. Fabrikken, som kostet SEK 350 millioner å få ferdig, ble offisielt åpnet 14. mai, med guvernøren for Kaluga-regionen til stede samt 500 andre gjester og representanter for media. Fabrikken er utviklet ved hjelp av teknologi som skal redusere karbondioksidutslippene og den er selskapets første fabrikk i Russland. Det er den sjuende gravemaskinfabrikken og den vil være Volvo CEs 16. produksjonsenhet i verdenssammenheng.

Russland er Volvos nest største marked i Europa og ett av de viktigste områdene for Volvo CEs langsiktige forretningsutvikling. Med åpningen av den nye fabrikken, vil Volvo CE utnytte det voksende markedet for anleggsmaskiner av høy kvalitet – i 2012 økte Russlands totale import til anleggsutstyrsmarkedet med 21 % sammenlignet med året før.

"Det russiske markedet for anleggsutstyr er en attraktiv og voksende mulighet for Volvo CE til å forsyne kunder med høykvalitetsprodukter," sa selskapets adm. direktør Pat Olney ved innvielsesseremonien. "Takket være den nye fabrikken kan vi levere maskiner som er tilpasset markedsbehovet, og vi kan levere dem mye raskere og i henhold til kundens spesifikasjoner."

Nærmere kunden
Den nye fabrikken vil skape opptil 300 nye arbeidsplasser i området, og produsere Volvos kraftige, høyytelses-gravemaskiner i vektklassene fra 20 til 50 tonn. De første modellene som ruller av produksjonsbåndene vil være EC220, EC240, EC290, EC380 og EC480 D-serie-gravemaskinene.

"Gravemaskinmodellene som best dekker behovene på det russiske anleggsutstyrsmarkedet vil bli produsert her i Kaluga," sa Andrey Komov, adm. direktør hos Volvo CE i Russland. "Fordi vi kommer til å produsere gravemaskiner i nærheten av der kundene finnes, kan vi levere dem raskere og enklere tilpasse oss deres særskilte behov."

I sine øvrige anstrengelser for å øke Volvo CEs distribusjonsmuligheter på det russiske markedet, uttalte selskapets autoriserte russiske forhandler, Ferronordic Machines, at det har planer om å utvide bransjenettverket ved å åpne en stor ny avdeling i Moskva-regionen.

Slutt.

Mai 2013

For mer informasjon, besøk: http://edit.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
leder, ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 2482 5021
E-post: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobalViktoria Fomina
Marketing manager
Volvo Construction Equipment
Khimki, Panfilova str. 19
Tlf.: int +495 961-10-30
E-post: viktoria.fomina@volvo.com
www.volvoce.ru