Kvalitetsasfaltering og drivstoffeffektivitet med Volvo's - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
12.08.2013 

Kvalitetsasfaltering og drivstoffeffektivitet med Volvo'sP6820c_abg_paver

Den nye og mellomstore Volvo P6820C beltegående utleggeren er en all-round utleggerløsning som er utstyrt for høy ytelse, noe som gjør den ideell til mellomstore jobber med en viss fleksibilitet også for større prosjekter. P6820C drives av Volvo's nyeste D6H COM 3B 140 kW motor. Motoren som overholder de seneste avgasskravene er betydelig kraftigere enn modellen den erstatter, samtidig som den har lavere drivstofforbruk og avgir mindre støy.

Drivstofforbruket reduseres ytterligere når maskinføreren bruker smart power modus, en funksjon som senker motorturtallet for å matche kraften og kravene, noe som igjen resulterer i en drivstoffbesparelse på opp til 30%. Redusert støynivå kan også tilskrives støyreduserende komponenter og en robust ramme. Disse funksjonene kombinert med smart power kan dramatisk redusere støynivået, sammenlignet med konkurrentene.

Nøyaktig utlegging
P6820C med et Volvo Variomatic screed tilbyr en høy grad av fleksibilitet ved hyppig endring av leggebredder, opp til to ganger av basisbredden på screed'et - fra 2,5 til 5 meter. Ved å bruke screed-forlengere kan det legges opp 9 meter bredde. Med et fast-screed har Volvo P6820C vist seg å være effektiv ved utlegging av opp til 700 tonn pr. time i 10 meters bredde.

Leggekapasiteten gjør utleggeren allsidig nok for en rekke arbeidsoppgaver, inkludert legging på kommunale veger, fylkes- og riksveger, motorveier og store plasser. Den kan også håndtere en rekke tilsatsmaterialer, fra slitelag og bindelag til basis- og frostsikringslag.

Utleggereffektiviteten økes ytterligere ved hjelp av en frontplate (tilleggsutstyr) som styrer materialet inn i tømmetroa, slik at spill unngås foran utleggeren. Uavhengig, reverserbar hydrostatisk drift, for både matebelter og mateskruer, sikrer at materialet tilføres jevnt på begge sider av screed'et. Den optimale formen på haugen av tilsatsmateriale opprettholdes i mateskruekanalen ved å justere høyden, hastigheten og retningen på mateskruene.

Dette større tilsatsvolumet og høy gjennomstrømningskapasitet gir optimal lagkvalitet, uavhengig av bredde, tykkelse eller utleggerhastighet. Den store trokapasiteten fremmer uavbrutt materialflyt for større leggeeffektivitet og kvalitet, og støtter kontinuerlig utlegging, f.eks. under bruer.

Volvo Variomatic screed, med sitt raske og effektive oppvarmingssystem i tre soner, forbedrer også effektiviteten og kvaliteten. Volvo's faste og variable screed gir høye komprimeringsnivåer, noe som igjen reduserer tiden brukt til etterfølgende komprimering med valser og resulterer i et asfaltlag med høy kvalitet. Volvo's screed kan brukes på asfalt, betong og andre tilsatsmaterialer. Screed-forlengere kan påmonteres i løpet av minutter uten spesialverktøy, ved bruk av Volvo's hurtigkoblingssystem.

Bygget for produktivitet
Førermiljøet er ergonomisk designet med et justerbart sete, og gir maskinføreren sikt i alle retninger, noe som igjen gir mer produktivitet. Fra førerplattformen har føreren direkte sikt til tømmetroa, mateskruekanalen og arbeidsområdet for optimal leggekvalitet.

Det svingbare, tiltbare og uttrekkbare betjeningspanelet har det nyeste Electronic Paver Management II systemet (EPM II) som betjener alle funksjoner og leder maskinføreren, skritt for skritt, gjennom arbeidsfunksjonene. Maskinførere kan velge motordatamenyer på flere språk via en stor fargeskjerm.

EPM II overvåker også drivstofforbruket og styrer serviceintervaller ved å varsle maskinføreren når rutinemessig vedlikehold må utføres.

En innstillingsbehandler reduserer tiden som går med til oppsett, ved at førere kan lagre innstillingene i systemet for bruk når maskinen brukes under lignende forhold i fremtiden. For optimal sikkerhet, kan alle elektroniske betjeningspaneler, inkludert EPM II, fjernes og oppbevares i et låsbart rom. Belter med stor anleggsflate kombinert med god vektfordeling gir effektiv overføring av motorkraften til underlaget.

Beltene med gummiklosser er vedlikeholdsfrie og har elektronisk styrt drift av hvert belte. Et system overvåker beltebevegelsen og styrer motorresponsen slik at maskinen går rett frem og med fast radius i kurver. Dette sammen med god vektfordeling, sikrer en effektiv leggeprosess. Jevn og presis kontroll med den elektro-hydrauliske styringen oppnås via en lettbrukt skala på betjeningspanelet.

Vedlikehold av P6820C beltegående utlegger har blitt forenklet, med bedre tilgang for service fra plattformen til servicepunkter tilgjengelig via store åpne rom. Et sentralsmøresystem smører maskinen automatisk (tilleggsutstyr). Et førervern som er raskt og lett foldes ned gir også enkel transport.

Volvo utleggere kan leveres med Care Kits for å garantere lengre levetid og bedre ytelse på slitedeler, samt serviceavtaler (CSA) som samler tilbud på service og vedlikehold til innholdsrike pakker som dekker en rekke av kundens behov.

Og som med alle Volvo-produkter, støttes P6820C beltegående utlegger av et omfattende serviceapparat som gir den tryggheten som følger med et verdensomspennende nett av teknikere, verksteder og forhandlere.

Spesifikasjoner

Modell

 

P6820C ABG

Basis leggebredde

m

2,5 m

Maks. leggebredde

m

10,0 m

Maks. lagtykkelse

mm

300

Maks. leggekapasitet*

t/h

700

Motor

 

Volvo D6H, COM 3B

Nom. effekt

kW (hk,metrisk)

140 (190)

*avhengig av lagtykkelsen kan leggebredde og leggehastighet varieres tilpasset forholdene på arbeidsstedet.

P6820C vil være tilgjengelig i Nord- og Vest-Europa.

Slutt.

September, 2013

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int +32 2482 5021
Email: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com