Volvo Construction Equipment med tredobbel seier - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
01.04.2014 

Volvo Construction Equipment med tredobbel seierEC 380E

Tre produkter fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) - EC380E beltegående gravemaskin, Volvo refleksvest og BP30L ryggsekk - slo tusenvis av internasjonale deltakere, og imponerte et panel av designeksperter med å vinne en prestisjefylt Red Dot-pris. Den siste suksessen betyr at Volvo CE's rammestyrte dumpere, hjullastere, gravemaskiner og reklameartikler har alle vunnet Red Dot-priser. Volvo CE's påmeldte produkter konkurrerte mot mer enn 4800 produkter fra 53 nasjoner. Helt siden 1954, har Red Dot designkonkurranse anerkjent og belønnet de aller beste i internasjonalt design. I år besto juryen av 40 kjente design-spesialister som brukte flere dager på å evaluere produktene i samsvar med Red Dot's motto "på jakt etter det fortreffelige". De strenge bedømmelseskriteriene inkluderte vurdering av graden av innovasjon, funksjonalitet og holdbarheten til produktene.

En annen tilnærming til design
De tre prisbelønte produktene representerer hver et skifte i design hos Volvo CE. EC380E er en av de første gravemaskinene fra den nye Volvo design-generasjonen, og viser et eksempel på et helt nytt design av en Volvo CE-maskin. Bygget fra samme lest, men helt ny utvendig og innvendig, har store produksjonsmaskiner blitt konstruert for å arbeide på krevende arbeidsplasser. Ryggsekken og vesten er del av en ny serie av reklamemateriell som er, for første gang noensinne, utviklet i sin helhet av de samme designerne som skaper Volvo CE-maskinene. "Vi er veldig fornøyd med at tre Volvo CE-produkter har blitt tildelt denne internasjonalt anerkjente utmerkelsen for design", sier Anders P. Larsson, konserndirektør i Volvo CE's teknologifunksjon. "EC380E, Volvo refleksvest og BP30L ryggsekk representerer en enhetlig merkevare fra Volvo. Våre designere startet arbeidet med reklameprosjektet akkurat som de gjør når de designer anleggsmaskiner. Det moderne utseendet og det innovative designet hos hvert produkt reflekterer den høye kvaliteten på Volvo's merkevarer."visibility jacket

En samlet Volvo-visjon
Volvo's refleksvest oppsto ut fra en idé til en Volvo CE-ansatt i selskapets salgs- og markedsføringsavdeling. Han ville ha en jakke som kombinerte to produkter i ett, en stilig vest som kunne vrenges for å bli en refleksvest, et nødvendig sikkerhetsutstyr for å kunne besøke kunder på en byggeplass. BP30L ryggsekken ble laget for å tåle de tøffe forholdene som finnes på byggeplasser. Nøye designet for å reflektere hva kundene i byggebransjen krever av en arbeidsryggsekk. Den har et slitesterkt, vanntett ytre og sikkerhetsfunksjoner som bl.a. et oransje brystbelte og reflekterende Volvo-logo.

 

"De fleste som kjøper Volvo CE-maskiner gjør det på grunn av kvaliteten og driftssikkerheten til utstyret. Vi ønsker at våre varer skal reflektere og videreføre dette sterke omdømmet." forklarer Mats Bredborg, global leder for merkevarer i Volvo CE. "Det flotte og funksjonelle designet av vesten og ryggsekken er i tråd med identiteten til en Volvo-maskin - begge er umiddelbart gjenkjennelig som Volvo CE-produkter. Det er klart at våre maskiner og våre varer kommer fra samme sted, fra designere som virkelig fokuserer på våre kunders behov.Backpack

Kvalitet og innovasjon har blitt belønnet
Mer enn 1000 gjester fra hele verden vil samles for å feire vinnerne av årets priser på Red Dot-gallaen den 7. juli i Essen, Tyskland, der de prisbelønte produktene vil bli vist frem i Red Dot design-muséet. "Kun de beste produktene får en pris fra juryen," sier professor dr. Peter Zec, initiativtaker og administrerende direktør i Red Dot. "Dette er spesielt reflektert i andelen vellykkede produkter som deltar i Red Dot-prisen, som er mye mindre sammenlignet med andre internasjonale design-konkurranser. Derfor kan vinnerne være stolte av sine prestasjoner - med sine bidrag, de holdt ut mot resten av konkurrentene og var i stand til å bestå testen foran de kritiske øynene til ekspertene".

Slutt.

Mars 2014

Tekst: Charlie Ebers

Bilde:
EC380E, Volvo refleksvest og BP30L ryggsekk fra Volvo Construction Equipment slo flere tusen internasjonale produkter med å vinne de prestisjetunge designprisene til Red Dot.

Vennligst besøk vårt bildegalleri for å laste ned bildet i høy oppløselig format:
http://www.volvoce.com/constructionequipment/na/en-us/newsmedia/image%20gallery/pages/introduction.aspx

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press.

For mer informasjon om prisen, se: www.red-dot.de

Eller kontakt:

Elisabet Altin
Direktør, kommunikasjonsteknologi
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int +46 470 387809
Email: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
London
Tlf.: int + 44 207 923 5864
Email: ebers@se10.com