Østerriker vinner den europeiske finalen for Volvo anleggsmaskinoperatører (Volvo Construction Equipment Operators Club) - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
09.10.2013 

Østerriker vinner den europeiske finalen for Volvo anleggsmaskinoperatører (Volvo Construction Equipment Operators Club)Austrian wins Volvo Construction Equipment Operators Club European Final

Årets finale besto av 22 kvalifiserte førere fra 11 land i hele Europa. Konkurransen fant sted i Achstetten, ca 20 minutter sør for den historiske byen Ulm i Baden-Württemberg i Tyskland, og var den tetteste og mest krevende i foreningens 15-årige historie.

Etter seieren hadde 29 år gamle Johannes følgende å si: "Etter at jeg ble medlem av Volvo CE-førerforeningen på bauma-messen i 2010, var dette første gang jeg deltok i konkurransen, og jeg var overrasket over å komme til finalen. Siden dette var debuten min hadde jeg ingen forventninger, og jeg trodde definitivt ikke jeg skulle vinne. Det føles godt å stå på toppen av seierspallen med trofeet. Det har vært en perfekt dag!"

Johannes, som bor i Münster og jobber for Gubert General Contracting, hvor han betjener en Volvo EC210C gravemaskin, tilføyde: "Nå som jeg har vunnet den europeiske finalen håper jeg at jeg får en ny Volvo D-serie på jobb!"

Paneuropeiske deltagere mestrer tøffe utfordringer

Med finalister fra Tsjekkia, Luxembourg, Danmark, Belgia, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Sveits, Østerrike, Nederland og Italia var dette den tøffeste konkurransen til dags dato.

Bare for å bestemme startrekkefølgen blant deltagerne måtte de nasjonale finalistene fullføre en slalomløype med en Volvo DD22 valse, der den raskeste tiden fikk starte til slutt i den virkelige konkurransen. Den bestod av to utfordringer for alle de 22 finalistene, og de ti beste gikk videre til den tredje og siste utfordringen. Vinneren ble kåret på grunnlag av den beste sammenlagttiden.

Danske Kasper Winther Iversen satte en støkk i de etablerte deltagerne med sin raske og kontrollerte betjening av DD22. En rundetid på bare 34 sekunder plasserte ham øverst på listen av de tretten som fullførte runden uten straffepoeng (berøring av markørkjeglene).

I den første konkurranseøvelsen var det en annen danske, Jørgen Mortensen, som førte an i en utfordring som bestod i å grave et hull på minst 50 x 50 cm, med en dybde på nøyaktig 30 cm ved hjelp av en Volvo ECR88D gravemaskin.

Vanskelighetsgraden ble økt ved at det utgravde materialet måtte samles i en haug like bak hullet, og ikke noe av materialet, graveskuffen eller operatøren måtte berøre en ledestreng som befant seg mindre enn 40 cm unna. Med straffepoeng for å berøre ledestrengen eller ved å grave hullet for lite eller med feil dybde, var konsentrasjon, presisjonsgraving og et trent øye helt avgjørende.

Blant de 22 finalistene var det bare én som fullførte uten straffepoeng, og det med en strålende tid på bare 22 sekunder - og nok en gang var det danske Kasper Winther Iversen.

Med en margin på 12 sekunder til den østerrikske nykommeren Johannes Unger før runde 2 hadde Kasper initiativet. Men med en ekstremt krevende øvelse igjen, med store sjanser for å pådra seg straffepoeng, kunne pendelen svinge.

Og det var nettopp en pendel finalistene stod overfor da de satte seg bak spakene på en Volvo L70G hjullaster for å løfte et lastebilldekk fra én plattform til en annen, med en dekkinnsats som hang fra en kjetting festet til en gaffel. Så snart dekket var løftet opp måtte de rygge gjennom en port, og videre kjøre forover for å plassere dekket på en annen plattform. Begge plattformene var omringet av fire søyler med en tennisball på toppen, og for hver tennisball som ble flyttet, medførte det straffepoeng.

Bare fem av de 22 klarte å fullføre øvelsen uten straff, men det var Johannes Unger som tok initiativet med en tid som var 27 sekunder raskere enn nestemann - og hele 59 sekunder raskere enn Kasper. I runde to klatret sveitseren Ueli Hunziker, med ni tidligere deltagelser i finalen, oppover på resultatlisten med den femte raskeste tiden, 25 sekunder bak Johannes' vinnertid.

Seks land klarte kvalifiseringskravet

Etter kvalifiseringen var deltagere fra seks land representert i konkurransen. Mens Østerrike, Tyskland og Sveits dominerte toppen av resultatlisten, var utfallet langt fra gitt, og det var fremdeles knyttet spenning til om formsterke Kasper nok en gang kunne overraske. Marc Schiling fra Luxembourg og Phil Port fra Storbritannia var også videre, og siden den økte vanskelighetsgraden på siste øvelse kunne bli utslagsgivende, stod det fremdeles mye på spill.

Den siste øvelsen bestod i å bygge et tårn bestående av tre betong-byggeblokker med en Volvo ECR145D svinggravemaskin med kort hekk. Blokkene måtte flyttes og plasseres ved hjelp av tennene på skuffen, og deretter skulle en bøtte med sand plasseres på toppen av tårnet.

Phil Port fra Storbritannia satte standarden med en tid på 3.07, men skulle snart bli slått av Marc Shiling. Utover i runden hadde tyske Marco Schöneck ledertiden med noen tideler over 2 minutter, men 2-minuttsgrensen ble knust av både Martin Moser fra Østerrike og Ueli Hunziker fra Sveits - med tider på henholdsvis 1.49 og 1.43.

Nest sist ut i finaleøvelsen var den tidligere stjernen Kasper Winther Iversen, men en blokk som falt ned påførte ham straffepoeng - og smadret dermed alt håp. Med en tid på 3.43 raste han nedover på resultatlisten og endte til slutt som nummer ni i sammendraget.

Det hvilte et stort press på sist startende Johannes Unger da han tok styringen av ECR145D. De påfølgende minuttene kunne blitt smertelige for nykommeren, men han beholdt roen og fokuset, og en kontrollert utførelse ga ham en tid på 2.12.

Nå fulgte noen intense minutter for de 10 beste mens dommerne finregnet på sammenlagttidene, men så snart tidene var regnet ut og dobbelsjekket kunne plassene på seierspallen utropes.

Mike Humphrey, VP Marketing for Volvo CE EMEA salgsregion (Europa – Midt-Østen – Afrika), sa: "Jeg vil først gratulere alle de 22 finalistene. Årets konkurranse samlet mer enn 2 000 deltagere fra hele Europa, så bare det å nå finalen er noe de bør være svært stolte av."

"Det er en glede å se at Volvo CE Operators Club gir maskinoperatørene både anerkjennelse og en mulighet til å omgås sosialt og å konkurrere mot hverandre. Vi hos Volvo CE er svært stolte over foreningen, og det er en glede å annonsere at den vil bli enda større i 2014 da Russland kommer med."

Resultat fra den europeiske finalen 2013 for Volvo CE Operators Club

 

1.

Johannes Unger

Østerrike

4.10

2.

Ueli Hunziker

Sveits

4.29

3.

Michael Rosendahl

Tyskland

5.22

4.

Martin Moser

Østerrike

5.44

5.

Marco Schöneck

Tyskland

6.17

6.

Marcel Hirter

Sveits

6.39

7.

Thomas Vogt

Tyskland

6.44

8.

Marc Schiling

Luxembourg

6.47

9.

Kasper Winther Iversen

Danmark

6.57

10.

Phil Port

Storbritannia

7.14

SLUTT.

 

For mer informasjon vennligst kontakt:

 

Steve Skinner
Corporate Communication Manager –
Salgsregion EMEA (Europa – Midt-Østen – Afrika)
Volvo Construction Equipment,
Moorfield Road, Duxford,
Cambridge, CB22 4QX,
Storbritannia
Tlf.: +44 (0) 1223 251706
E-post: steve.skinner@volvo.com

 

Brian O’Sullivan
SE10,
London,
Storbritannia.
Tlf.: +44 (0) 207 107 2003
E-post: osullivan@se10.com