Volvo PL4808D pipelayer sets the standard for lifting productivity, stability and flexibility - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
25.10.2012 

Volvo PL4808D rørutlegger setter nye standarder for løfteproduktivitet, stabilitet and fleksibilitet PL4808D

Det siste tilskuddet til Volvo Construction Equipments revolusjonerende familie av rørutleggere er den gravemaskinbaserte PL4808D. Denne har en utmerket stabilitet og 90 tonns løftekapasitet, og er samtidig en av de sikreste og mest stabile maskinene i industrien.

PL4808D kan svinge 360 grader og kan enkelt håndtere store, tunge rør og plassere dem hvor som helst rundt maskinen - en egenskap som ikke finnes i tradisjonelle sidebom-rørutleggere. Den patenterte utformingen av PL4808D markerer også andre store tekniske fremskritt i forhold til tradisjonelle sidebom-rørleggere, ikke bare med sin overlegne stabilitet, men ved behov kan den også skifte bommer og skifte til ordinært graveutstyr og fungere som en standard gravemaskin. Et gravesett er tilgjengelig og hydraulikken er optimalisert både for bruk som rørutlegger og gravemaskin. Med opp til 80% felles deler med sine søsken, Volvo gravemaskiner, er servicen, reservedelstilgangen, og vedlikeholdsbehovet ved å ha en PL4808D i maskinparken betydelig lettet. Og PL4808D leveres med en Volvo D13H-motor, for å oppnå enda mer effekt.

Sikkert og trygt
Volvos rørutleggere er bygget for sikkerhet og fleksibilitet. PL4808D kan ikke bare legge rør rundt maskinen, den kan også betjenes i hellinger på opp til 30 grader og i ulendt terreng. En kraftig mekanisk svinglås låser fast maskinoverdelen til enhver vinkel i forhold til understellet, beskytter transmisjonen og er nyttig når lasten sikres i en fast stilling eller under forbinding. Understellet har en høy bakkeklaring, noe som tillater bruk under tøffe forhold. Et solid fotfeste er sikret takket være 30 tommers (750 mm) belteplater - som kan oppgraderes til bredere 42 tommers (1050 mm) belteplater for ekstra stabilitet og lavere marktrykk. Det ekstra brede understellet kan trekkes tilbake hydraulisk, slik at rørutleggerens bredde reduseres og veitransport blir enklere.

PL4808D

Volvos rørutleggere har lange bommer som gir høyere tilkoblingshøyder og lengre rekkevidder, og som gjør det mulig for maskinen å løfte og senke rør i trygg avstand fra grøften. Ved behov vil en bomforlenger også være tilgjengelig, og dermed ekstra rekkevidde og tilkoblingshøyde. PL4808D har en nykonstruert motvekt som er plassert på siden for å oppnå lavere tyngdepunkt og bedre stabilitet - og også for enklere rengjøring. En mekanisk anti-dobbeltblokk med trådløse følere forhindrer at vinsjblokkene kommer i kontakt under løfting. Inne i førerhuset kan den høye trekkekvinsjen betjenes med operatørens foretrukne joystick. En modusbryter gir forsterket ytelse, denne bruker delt pumpestrøm for å gi bedre kontroll på lasten under samtidige kjøre- og løfteoperasjoner - eller kombinert strøm for maksimal ytelseshastighet ved kjøring eller ved stasjonære rørutleggingsoperasjoner. En finarbeidsmodus gir høyt trykk og lav strøm for maksimal løfteeffekt med minimalt drivstofforbruk.

Enkelt og greit
Det eksklusive laststyringssystemet (LMS) i PL4808D gjør operasjonene sikrere og enklere. LMS gjør det mulig for operatøren å se hvilken vekt som kan løftes sikkert i enhver posisjon relativt til skråningen. Ved å bruke inndata fra kroken, bommen og følere som er montert på maskinunderstellet, kan systemet overvåke bomvinkelen, maskinens orientering og helningen. Datamaskinen bruker denne informasjonen til kontinuerlig beregning og visning av aktuelle laster og relaterte arbeidslaster, i sanntid. Operatøren mottar relevant informasjon, sammen med grafiske visninger på en monitor inne i førerhuset. Det finnes også visuelle og hørbare varslinger som melder fra når den sikre lastgrensen er nådd, inkludert grønne/gule/røde lysstriper på begge sider av bommen.

Maskinførere arbeider i et miljø som er rent, har små vibrasjoner og et lavt støynivå, takket være Volvos nyeste generasjon av førerhus. Lettbetjente styreorganer og filtrert luft fra friskluftsanlegget bidrar til å redusere tretthet og stress - og dermed øke produktiviteten. God sikt på grunn av store vindusflater - og det hevbare systemet som er montert på førerhuset. Dette hydrauliske systemet med fire stolper gir maskinførerne utmerket sikt til lasten, arbeidsstedet og i grøften. (Den laveste stillingen er ideell under transport av rørutleggeren.) Sikten er ytterligere forbedret via bak- og sidekameraer (standardutstyr), vist via en fargeskjerm inne i førerhuset.

PL4808D har andre viktige funksjoner som er montert som standard, ikke minst Volvos enestående CareTrack telematikksystem. CareTrack viser en maskins produktivitet og maksimerer tilgjengeligheten for arbeidet. Ved hjelp av GPRS mobilnett eller satellitteknologi, leser systemet opplysningene på et bredt spekter av maskindata, for eksempel plassering, drivstofforbruk og servicepåminnelser. Dataene blir deretter sikkert gjort tilgjengelig til enhver nettilkobling. I tillegg gir Volvo et treårig CareTrack-abonnement uten ekstra kostnader.

Andre nevneverdige funksjoner er redskapsstyringssystemet, som lagrer opp til 18 forhåndsinnstillinger og justerer oljemengde (standard) og trykk (tilleggsutstyr), slik at det blir enkelt å bruke forskjellige redskaper. Vedlikeholdet er forenklet ved hjelp av grupperte filtre og servicepunkter, tilgang fra bakkenivå via store, brede dører.

Spesifikasjoner

Modell PL4808D
Motor Volvo D13H Godkjent Tier 4i
Maks. driftsvekt 126 250 lb (57 265 kg)
Maks. tipplast 176 000 lb (90 000 kg)
Maks. nominell kapasitet 110 000 lb (50 000 kg)

*PL4808D vil kunne leveres i Nord-Amerika og Europa.

Ends.

oktober 2012

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Clare Gittins
Director External Communications
Volvo Construction Equipment
Tlf.: int + 32 4918 60331
E-post: clare.gittins@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
E-post: osullivan@se10.com