DD25 - all-round spesialisten for mindre jobber - Pressemeldinger : Volvo Maskin AS
16.04.2012 

DD25 - all-round spesialisten for mindre jobberDD25

DD25 fra Volvo Construction Equipment tilbyr maskinførere eksepsjonell sikt i alle retninger, takket være en kommanderende sitteposisjon og et hellende motordeksel. Enten det gjelder komprimering forover eller bakover, så er sidekantene på valsetromlene godt synlige slik at presis komprimering og økt sikkerhet oppnås. Muligheten til å tydelig se arbeidsområdet reduserer belastningen på operatørens nakke og man unngår bulker og skraper på maskinen. Dette betyr øket sikkerhet for personalet ute på arbeidsplassen.

For en perfekt og sporfri overflate           
2450 kg (5,400 lb) DD25 er en høyfrekvenskomprimator som muliggjør økt kjørehastighet samtidig som den opprettholder riktig slagavstand. Dette resulterer i et asfaltdekke med høy kvalitet og overflate. Avhengig av jobben, kan frekvensen justeres, fra 3300 vpm/55 Hz til 4000 vpm/67 Hz. Det finnes en rekke arbeidsoppgaver som kan kreve en endring i frekvensinnstillinger for å opprettholde overflateglatthet og tetthet, fra manøvreringsevne til blandet asfaltmasse og asfalttemperatur. Frekvensen endres ved å bevege gasshåndtaket. Overflateglatthet er også sikret med et automatisk vibrasjonstoppsystem, noe som eliminerer muligheten for maskinføreren å glemme å slå av vibrasjon og dermed skade asfaltdekket.

Selve valsetromlene er også verdt å nevne: De er maskinert for å være helt runde, mens de ytre 20 mm (0,78 tommer) av trommelen er skråskjært og kantene er gitt en avrundet 9 mm ( 0,35 tommer) radius profil. Disse funksjonene bidrar til en jevn overflatefinish som ikke gir merker/spor i asfalten, noe som betyr at færre overkjøringer er nødvendig for å få et perfekt resultat. Begge tromlene er utstyrt med avstrykere som er laget av uretan for effektiv rengjøring og lengre levetid, selv på slitende underlag (urethane har en høyere kutt- og rivestyrke enn gummi).

Både fremre og bakre trommel har en trykkvannsystem som bidrar til å eliminere at asfalt plukkes opp og skader overflaten. Det rustbeskyttede systemet gir en konstant vannmengde til trommeloverflaten, og finfiltre i hver dyse minimerer tilstopping og opprettholder et vifteformet spredebilde på trommeloverflatene. Messingdysene og silene er designet for rask fjerning uten bruk av verktøy dersom en tilstopping skulle forekomme.

Vannstrømmen opprettholdes av en membranpumpe og et hovedfilter. Spredebildet er også justerbart, der maskinføreren velger intervallene når vann sprayes på trommelen. Forlengelse av tiden mellom vannpåføringene kan redusere unødvendig bruk av vann betraktelig samt redusere tidsbruket ved etterfylling av vanntanken. Vannivået kan lett overvåkes, takket være en måler montert på selve tanken

En annen viktig funksjon hos DD25-valsen er en ny drivstoff effektiv 3-sylindret dieselmotor som produserer 24,8 kW. Takket være en bryter plassert i setet, vil maskinen slå av motoren og bruke bremsene dersom maskinføreren forlater setet. På dette viset opprettholdes trygge driftsforhold.

Lett vedlikehold
Begge tromler har vedlikeholdsfrie, eksentriske lagere som er tette og smøres med lithium-basert fett for å tåle høyere temperaturer og hastigheter. Alle servicepunkter er lett tilgjengelige, takket være er hellende motorpanser, som støttes av et par gassdempere. Daglige kontroller kan nås fra bakkenivå og bidrar til å sikre at vedlikeholdet er skikkelig gjennomført. Det er et lettfattelig vedlikeholdsskjema på motorpanseret, noe som informerer om vedlikeholdsintervaller og smørebehov. Service er gjort enkelt ved gruppert eksternhydraulikk og tappeslange for motorolje ligger i et eget rom på siden, noe som gjør oljeskift enkelt.

Som med alle Volvo-produkter, bakkes DD25 opp av et støttende og kunnskapsrikt forhandlernettverk. Tilførsel av originale deler, høyt utdannede eksperter kan tilby en rekke løsninger for å holde Volvo-kundenes maskiner produktive. 

 

Driftsvekt

kg (lb)

 

Valsebredde
 

mm (in)

Trommeldiameter

mm (in)

Vibrasjonsfrekvens

Hz (vpm)

Sentrifugalkraft

kN (lb)

DD25

2,450 (5,400)

1,000 (39.4)

700 (27.6)

55 (3,300) & 67 (4,000)

høy 37 (8,318)

lav 25 (5,620)

DD25W

2 600 (5,730)

1,200 (47.2)

700 (27.6)

55 (3,300) & 67 (4,000)

høy 40 (8,992)

lav 28 (6,295)

 

Ends.

* DD25 leveres i Nord-Amerika, Europa og internasjonale markeder. 
 

oktober 2011

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press 

Eller kontakt:


Clare Gittins                                                                 
Direktør, ekstern kommunikasjon                       
Volvo Construction Equipment                          
Avenue du Hunderenveld 10                              
B-1082 Brüssel, Belgia                          
Tlf: int + 32 24825021                                       
E-mail: clare.gittins@volvo.com 


Brian O’Sullivan
SE10
London
UK
Tlf: int +44 207 107 2000
Email: osullivan@se10.com