Interview kvo - Interview Kris Vochten : Volvo Construction Equipment - Belgium
Kris Vochten


VCM Belgium ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ondanks de rake klappen die de sector door de financiële crisis te verwerken krijgt, maakt de verdeler van Volvo Construction Equipment zich klaar om zijn positie op de Belgische markt nog verder te versterken. Daarvan getuigt ook ons gesprek met de MD van VCM Belgium, Kris Vochten.

Sterke positie.
"Ons grote voordeel is dat wij met een absoluut topmerk werken. Volvo is en blijft een sterke naam in België, en dat zorgt ervoor dat VCM nu reeds over een unieke marktpositie beschikt. Volvo wekt vertrouwen, staat voor veiligheid en zuinigheid en kenmerkt zich door innoverende producten. Meer kan je niet wensen."

Klantgerichtheid.
"Wij zullen de focus versterkt op de klant leggen. In de huidige economische situatie kan je maar moeilijk verkopen als je niet naar de noden en de problemen van de klant luistert. Ook hij beleeft immers moeilijke tijden, en ook hij wil geen losse verkoopspraatjes, maar concrete oplossingen zien. Wie dat beseft, kan in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen - en die rol is duidelijk weggelegd voor VCM."

After Sales centraal.
"Volvo CE's lijfspreuk 'More Care. Built In.' verwoordt eigenlijk perfect onze visie: meer zorg voor klant en machine, dat allemaal automatisch ingebouwd en stevig ingebakken bij alle VCM-medewerkers. Onze After Sales-afdeling zal hierbij de belangrijkste rol gaan spelen.


De onderdelen- en serviceploeg zal in de toekomst dynamischer en meer proactief werken. De klant moet de zekerheid en het vertrouwen krijgen dat wij voor zijn machine zorgen. Het regelmatig aanleveren van informatie-updates over de toestand van zijn machine en de daaraan gekoppelde serviceaanbiedingen moeten een automatisme worden."

Aandacht voor werknemers.
"Het succes van deze nieuwe aanpak hangt uiteraard nauw samen met de inzet van onze eigen mensen. Gelukkig beschikken wij over een dynamisch en gemotiveerd team van zo'n 110 werknemers dat een grote inzet toont, ook in deze moeilijkere tijden. VCM hecht dan ook veel belang aan het welzijn en de motivatie van dat personeel, en zal ook in de toekomst aandacht hebben voor een aangename werkomgeving en aantrekkelijke arbeidsvergoedingen."

Een fascinerend project.
"De huidige economische situatie heeft ons de unieke kans gegeven om aan grondige zelfreflectie te doen. Zij biedt ons de mogelijkheid om onze structuren en werkwijze klaar te stomen voor de nabije toekomst. Het is een uitdaging, een fascinerend project dat ikzelf en mijn medewerkers in de komende tijd graag aangaan. 

Het ligt dan ook niet in de natuur van een bedrijf als VCM om bij de pakken te blijven zitten. Op het einde van de rit zullen wij er alleen maar sterker en innovatiever uitkomen. De klant kan er alleen maar beter van worden."