Volvo onthult alle productiviteitsverhogende updates van de - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
25-3-2014 

Volvo onthult alle productiviteitsverhogende updates van de C-Serie schrankladersVolvo unveils raft of productivity-enhancing


Het aanbod aan C-Serie schrankladers van Volvo Construction Equipment – verkrijgbaar in tal van uitvoeringen waaronder de radiaal heffende MC60C en MC70C en de verticaal heffende MC95C en de MCT85C – zijn uitgebreid met tal van langverwachte functies, waaronder een Stage IIIB-motor.
Dankzij de gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR), de common rail met een bedrijfsdruk van maar liefst 2000 bar en een turbocompressor met vaste geometrie, heeft de Stage IIIB-motor die Volvo toepast geen roetfilter (DPF) nodig. Dit is een voordeel in compacte machines. De common rail maakt niet alleen hogere brandstofdrukwaarden mogelijk, maar biedt ook elektronische inspuitregeling. De intelligente motoren luisteren met andere woorden niet alleen naar het gaspedaal, maar ook naar de ECU die de inspuiting continu aanpast voor optimale verbranding en prestaties. Tot de voordelen behoren lagere operationele kosten en minder onderhoud doordat een roetfilter scheelt ontbreekt.
Volvo heeft klanten tal van wiel- en rupsschrankladers te bieden die niet alleen ideaal zijn voor het laden en lossen van trucks, materiaalhandling en graafwerk, maar ook buitengewoon stabiel en efficiënt zijn.
Volvo’s herziene C-Serie levert een indrukwekkend koppel bij lagere toeren dan vergelijkbare machines. Samen met de automatische stationairregeling die standaard is, levert dit een brandstofbesparing van 10% op. Aanpassingen in de luchtstroom, verbeteringen van de laadaanslagen en de centreerkom en een optionele omkeerbare ventilator zijn andere updates.

De automatische stationairregeling zorgt ervoor dat de motor weer automatisch stationair gaat draaien, als de bedieningselementen vijf seconden lang niet worden gebruikt. Voor optimale veiligheid en productiviteit gaat de motor nagenoeg meteen op het vooraf ingestelde toerental draaien, wanneer de machinist een bedieningselement aanraakt. Als de motor voorverwarmd moet worden, kan de machinist de automatische stationairregeling uitschakelen via het infomenu.

Klanten die in extreem stoffige omstandigheden werken wordt geadviseerd de optionele omkeerbare koelventilator te specificeren. Bij een dergelijke koelventilator wordt de draairichting eens in de 30 minuten 5 seconden omgekeerd. De omkeerfunctie van de koelventilator is tevens handmatig in of uit te schakelen met een schakelaar op het linker bedieningspaneel. Met de optionele omkeerbare koelventilator neemt het reinigen van het koelsysteem veel minder tijd en beperkt u het risico van oververhitting. De koelblokken zitten net als bij de oudere modellen naast elkaar voor optimale koeling van de hydrauliekolie en motorkoelvloeistof alsook voor, specifiek voor de Stage IIIB-uitvoering: intercooling en brandstofkoeling.

De machinist kan voortaan ook kiezen uit drie gevoeligheidsniveaus voor de bedieningselementen, afhankelijk van de gewenste bedieningssnelheid en -precisie. Ook is bij wijze van optie te kiezen uit een ISO- of een H-bedieningspatroon. Klanten kunnen zo de productiviteit verhogen, omdat alle machinisten het patroon kunnen afstemmen op de toepassing en de persoonlijke bedieningsstijl.

Vereenvoudigde service
De C-Serie schrankladers van Volvo zijn ontwikkeld voor optimale duurzaamheid. De hydraulische aansluitingen zijn voorzien van wartelkoppelingen met vlakke ORFS-afdichtingen (O-Ring Face Seal) voor een geheel lekvrije verbinding, terwijl de robuuste scharnierpennen van het hefframe, die groter en dikker uitgevoerd zijn dan die van de concurrenten, de belasting gelijkmatig over het hefframe verdelen waardoor het veel langer meegaat.
Wanneer tijdens de dagelijkse onderhoudsinspectie mocht blijken dat een machine meer onderhoud vereist, zijn alle belangrijke onderdelen dankzij de kantelbare cabine en het grote serviceluik achteraan goed te bereiken. Door het unieke enkelzijdige hefframe en de zijdeur kan de machinist de cabine veilig verlaten zonder zich onder de last te hoeven begeven en zonder hulp van buiten de gasveren van de hefframesteun activeren. Het grote servicegemak zorgt voor maximale inzetbaarheid van de machine en verlengt de levensduur.

Comfortabele werkomgeving
Het cabine-interieur is ruim en voorzien van een goed bereikbaar opbergvak en een 12V-aansluiting onder de linker armsteun. De meters in de beide bovenhoeken van de cabine zijn duidelijk af te lezen, terwijl het geluidsniveau beperkt is in zowel de varianten met overkapping als die met gesloten cabine. Een machinist presteert per slot van rekening beter in een comfortabele omgeving.

De cabine biedt tevens een uitstekend zicht, zodat de machinist ook in krappe ruimten kan manoeuvreren. Bij het enkelzijdige hefframe van de verticaal heffende C-Serie machines ontbreekt de horizontale dwarsbalk wat een ongehinderd zicht door de grote bovenste voorruit tussen de smalle ROPS-stijlen oplevert. De grote voorruit doet tevens dienst als nooduitgang. De voorruit, die twee en een half keer groter is dan de standaardnooduitgang via de achterruit, biedt zekerheid in het onwaarschijnlijke geval dat de machine kantelt. Dankzij de grote zijdeur over de volledige lengte van de cabine kan de machinist het zonder de roosters stellen die op tal van concurrerende machines zitten en het zicht danig kunnen beperken. Via dezelfde deur met zijn openingshoek van
75 graden en de stevige instap met antisliplaag kan de machinist snel en comfortabel in en uit de cabine stappen zonder daarvoor over aanbouwdelen te hoeven klauteren of zich in allerlei bochten te hoeven wringen.
De veelzijdige C-Serie schrankladers zijn te combineren met tal van Volvo aanbouwdelen voor nagenoeg alle toepassingen, zoals grondboren, 6-in-1 unibakken, sleuvengravers, palletvorken, schuifbladen, hydraulische hamers, schrootgrijpers en bezems. En net als alle andere Volvo machines wordt de C-Serie ondersteund door een uitgebreid en wereldwijd vertakt servicenetwerk van monteurs, werkplaatsen en dealers voor de zo belangrijke gemoedsrust.

Belangrijkste specificaties:

Specs
 
Einde bericht.
Januari 2014
Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press
Of neem contact op met:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: int. +32 491 86 03 31
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int. +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com