Volvo breidt uit met herziene C-Serie schrankladers en compacte rupsladers - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
25-3-2014 

Volvo breidt uit met herziene C-Serie schrankladers en compacte rupsladersVolvo powers up with updated C-Series skid

De goed presterende C-Serie schrankladers van Volvo Construction Equipment – die in tal van uitvoeringen verkrijgbaar zijn, waaronder de MC115C op wielen en de MCT125C en MCT145C op rupsen – hebben een update gekregen en zijn aangevuld met enkele langverwachte functies zoals de sterke, nieuwe Stage IIIB viercilindermotoren (55 kW/74 pk) die dankzij het geavanceerde verbrandingssysteem minder uitstoot produceren en brandstof besparen. Omdat de machines gekoelde EGR, brandstofinspuiting met common rail en een turbocompressor met vaste geometrie hebben, is een roetfilter (DPF) overbodig: een groot voordeel voor dergelijk compacte machines.

Volvo’s radiaal heffende schrankladers en compacte rupsladers zijn niet alleen ideaal zijn voor het laden en lossen van trucks, materiaalhandling en graafwerk, maar ook buitengewoon stabiel en efficiënt.

Volvo’s herziene C-Serie levert een indrukwekkend koppel bij lagere toeren dan vergelijkbare machines. Samen met de automatische stationairregeling die standaard is, levert dit een brandstofbesparing op van 10%. Andere aanpassingen van de C-Serie schrankladers zijn de verbeterde luchtstroom met 3-traps filtering en actieve luchtspoeling, de herziene laadaanslagen en de centreerkom en de optionele omkeerbare ventilator.

Onderhoudsgemak
Via twee consoles voor in de cabine waarop de belangrijkste informatie duidelijk wordt weergegeven, zijn de essentiële gegevens over de schrankladers eenvoudig te bewaken. De machinist kan kiezen uit drie gevoeligheidsniveaus, afhankelijk van de toepassing en de persoonlijke bedieningsvoorkeur. De optionele schakelaar waarmee uit het Volvo ISO-patroon of het H-patroon kan worden gekozen, biedt de machinist extra flexibiliteit.

De MCT145C heeft een pomp met een variabele opbrengst die minder stroom verbruikt, wat brandstof bespaart. De pompflow wordt automatisch afgestemd op de behoefte, dankzij de lastafhankelijke ‘loadsensing’. De MCT115C, MCT125C en MCT145C schrankladers zijn uitgerust met automatische stationairregeling, zodat de motor automatisch stationair gaat draaien wanneer de bedieningselementen langer dan 5 seconden niet zijn aangeraakt. Dit levert niet alleen brandstofbesparing en lagere operationele kosten op, maar beperkt tevens het geluidsniveau op locatie. Zodra de machinist een bedieningselement gebruikt, gaat de motor echter weer op het vooraf ingestelde toerental draaien.

De schrankladers zijn uit te rusten met een optionele omkeerbare koelventilator om vuil uit de radiateur te verwijderen en het koelsysteem automatisch te reinigen. Een ander kenmerk van de Volvo C-Serie is het grote servicegemak, dankzij de kantelbare cabine en het grote serviceluik aan de achterzijde. Alle servicepunten zijn eenvoudig en veilig te bereiken. Omdat de machinist via de zijkant in- en uitstapt, kan hij/zij de hefframesteun activeren zonder hulp van anderen. Dankzij de cabinedeur aan de zijkant kan de machinist de machine stilzetten, deze veilig verlaten zonder zich onder de last te hoeven begeven en naar de achterkant van de machine lopen om de hefframesteun te activeren.

Volvo’s Stage IIIB schrankladers en compacte rupsladers zijn voorzien van een drietraps luchtfilter met actieve luchtspoeling om de levensduur en de service-intervallen te verlengen en de onderhoudsbehoefte te beperken.

Intelligent design
Dankzij het enkelzijdige hefframe is het eenvoudiger en veiliger in- en uitstappen dan bij concurrerende machines met een dubbelzijdig hefframe. De machinist stapt de cabine in en uit via de brede, wijd openslaande zijdeur. Machinisten hoeven zo niet over vieze of glibberige bakken of andere aanbouwdelen te klauteren en zich evenmin in onmogelijke bochten te wringen om in de cabine plaatsen te nemen, zoals het geval is bij traditionele schrankladers. Machines op wielen en rupsen zijn allemaal voorzien van een opstap met antisliplaag om veilig in en uit de cabine te kunnen stappen. Voor nog meer zekerheid is de cabine tevens uitgerust met ROPS/FOPS.

Eersteklas bedieningscomfort is standaard met cabines die wel 30% ruimer zijn dan die van de concurrentie. De gesloten drukcabine met zijn ergonomisch verantwoorde opzet biedt comfort dankzij de bestuurdersstoel en armsteunen en de lage geluidsniveaus.

Het uitstekende zicht is te danken aan het enkelzijdige hefframe. Zonder de horizontale dwarsbalk die meestal wordt toegepast op verticaal heffende machines, hebben machinisten een ongekend goed zicht op de last en de locatie, terwijl de grote bovenste voorruit voor een verbeterd zicht zorgt tijdens het laden van vrachtwagens: dit komt de veiligheid ten goede bij bediening in krappe situaties.

De veelzijdige C-Serie is te combineren met tal van Volvo aanbouwdelen voor nagenoeg alle toepassingen, zoals bakken, grondboren, palletvorken, sleuvengravers, schuifbladen en hydraulische hamers. En net als bij alle andere Volvo machines kunt u ook voor de C-Serie schrankladers en compacte rupsladers rekenen op een wereldwijd vertakt servicenetwerk van monteurs, werkplaatsen en dealers: wat zekerheid biedt.

Belangrijkste specificaties:

CCL

Einde bericht.

Januari 2014

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: int. +32 491 86 03 31
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int. +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com