Volvo biedt rupsgraafmachines met rototilt als fabrieksoptie in Europa - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
15-8-2013 

Volvo biedt rupsgraafmachines met rototilt als fabrieksoptie in Europatiltrotator

De fabrieksoptie omvat ergonomisch verantwoorde, multifunctionele joysticks, een kleurendisplay (ter vereenvoudiging van de rototiltbediening en weergave van de draai- en kantelhoek) en automatische fijnafstelling van de rototilthydrauliek. De Volvo-regeling biedt de machinist bedieningsgemak en levert bovendien een lager brandstofverbruik op – de automatische fijnafstelling garandeert optimale hydraulische instellingen. Ook het gegeven dat de rototilt deel uitmaakt van de veiligheidssystemen van de Volvo graafmachine waaraan deze gekoppeld is, biedt meer veiligheid.

Klanten van Volvo CE doen er goed aan voor de fabrieksmatig gemonteerde rototilt van Steelwrist te kiezen, omdat dit kwaliteitsborgend werkt doordat de rototilt-fabrieksoptie en de bijbehorende elektronica volledig ondersteund worden door Volvo Customer Solutions. De productmanager aanbouwdelen bij Volvo CE voor de salesregio EMEA (Europa - Midden-Oosten - Afrika), Gilbert Ray, deelde het volgende mee: “De fabrieksoptie garandeert een uniforme montage van de rototilt. Dealers hebben geen werkplaatsfaciliteiten meer nodig voor de montage en klanten kunnen er zeker van zijn dat de rototilt altijd op dezelfde manier wordt aangebracht, onder de Volvo garantie valt en dat er reserveonderdelen leverbaar zijn.”

Er komt een vergelijkbare inbouwoptie voor reeds geleverde graafmachines op zowel bestaande als nieuwe markten. “Dit betekent dat men slechts één systeem hoeft te leren, wat een veilige en snelle invoering in de hand werkt,” aldus de heer Ray.

Volvo-dealers in heel Europa zijn officiële dealers geworden van Steelwrist AB, dat al sinds april 2009 hoofdleverancier van Volvo Construction Equipment is. De afgelopen 18 maanden dat de rototilt-fabrieksoptie te specificeren was voor nieuwe wielgraafmachines van Volvo zijn er in heel Europa al honderden exemplaren gemonteerd. De verwachting is dat dit aantal sterk zal stijgen nu de optie ook beschikbaar is voor de rupsgraafmachines van Volvo.

De rototilt biedt machinisten ongekende mogelijkheden op het gebied van bakbediening en een grote nauwkeurigheid. Met de rolknop zijn meerdere functies tegelijk te bedienen en dankzij de verbeterde ergonomische eigenschappen is het systeem minder belastend voor de machinist, zodat deze beter zijn werk kan doen. Dubbele sensoren in elk van de rolknoppen bieden bovendien de vereiste veiligheid bij joystickbediening.

EINDE BERICHT.

Neem voor meer informatie contact op met:

Steve Skinner
Corporate Communication Manager –
Salesregio EMEA (Europa - Midden-Oosten - Afrika)
Volvo Construction Equipment,
Moorfield Road, Duxford,
Cambridge, CB22 4QX,
Verenigd Koninkrijk
Tel.: +44 (0) 12 23 25 17 06
E-mail: steve.skinner@volvo.com

Brian O’Sullivan
SE10,
Londen,
Verenigd Koninkrijk.
Tel.: +44 (0) 20 71 07 20 03
E-mail: osullivan@se10.com