Ongeëvenaarde hoogte met de Volvo L180HHL High-Lift wiellader - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
6-3-2014 

Ongeëvenaarde hoogte met de Volvo L180HHL High-Lift wielladerl180hhl

De Volvo L180HHL High-Lift wiellader beschikt over een keur aan Volvo houtgrijpers en heeft een onovertroffen hefhoogte en reikwijdte voor toepassingen in de houtoverslag. Door het unieke High-Lift hefarmsysteem van Volvo kan de L180HHL de boomstammen niet alleen hoog opstapelen voor een optimale benutting van de ruimte op het opslagterrein, maar zorgt hij er ook voor dat snel en veilig kan worden geladen en gelost. De snelheid en veiligheid van elke werkcyclus wordt daarnaast vergroot door de uitmuntende stabiliteit van de machine, waardoor hogere rijsnelheden met een lading mogelijk zijn.

Met de L180HHL heeft de machinist zowel bij stilstand als tijdens het rijden volledige controle over de lading, zelfs wanneer boomstammen in het midden van de stapel moeten worden verplaatst. Met de rotator kan de machinist de houtgrijper kantelen en draaien om de houtblokken onder de veiligste en beste hoek te benaderen. De geïntegreerde dempingsfunctie van de rotator compenseert hierbij het slingeren van de lading, zodat de lading veilig en nauwkeurig kan worden verplaatst. Daarnaast absorbeert het Boom Suspension System (BSS) schokken in oneffen terrein, waardoor de bewegingen van de last verder afnemen en het comfort van de machinist wordt vergroot. De comfortabele stoel en de trillingsdemping in de ruime ROPS/FOPS-gecertificeerde cabine staan garant voor rijplezier. En de ergonomisch geplaatste bedieningselementen en het lage geluidsniveau in de cabine dragen bij aan het comfort en de productiviteit van de machinist.

Efficiënt en milieuvriendelijk
De L180HHL kenmerkt zich niet alleen door zijn uitzonderlijk hoge productiviteit, maar ook door zijn opvallend lage brandstofverbruik. De krachtige D13J-motor beantwoordt aan Volvo's nieuwste Tier 4 Final/Fase IV-technologie en de strenge emissiewetgeving. Hij levert hoge prestaties in combinatie met een laag brandstofverbruik. Het brandstofverbruik wordt verder verlaagd door de perfect op de motor afgestemde aandrijflijn en het intelligente hydraulisch systeem dat alleen vermogen levert als hier vraag naar is. De lastafhankelijke hydrauliek zorgt bovendien voor een snelle respons, voor uitstekende controle over de lading en kortere cyclustijden. Een andere slimme functie, Reverse-By-Braking (RBB), bedient automatisch de bedrijfsremmen wanneer de machinist de rijrichting van de machine wijzigt. Hiermee wordt niet alleen brandstof bespaard maar ook de aandrijflijn minder belast, waardoor onderdelen langer meegaan. De Optishift-technologie van Volvo combineert de RBB-functie met een lock-up koppelomvormer voor een direct aangedreven transmissie vanaf de motor. Dit betekent dat er in de koppelomvormer geen vermogen verloren gaat en tot 18% brandstof wordt bespaard. Het Eco-pedaal draagt eveneens bij aan de brandstofbesparing, dit dankzij de mechanische tegendruk die de machinist aanspoort minder gas te geven als het motortoerental boven het optimale bedrijfsbereik dreigt te komen.

Grote reikwijdte, lage onderhoudsbehoefte
Klanten zullen niet alleen merken dat hun brandstofkosten lager uitvallen. Het duurzame en onderhoudsarme ontwerp van de machine leidt ook tot lagere uitgaven voor onderhoud en vervanging van onderdelen. De accu's zijn onderhoudsvrij, net als de subframes van de achteras die zijn voorzien van lagerbussen en lagers met een levenslange smering. De slijtage van de machine wordt beperkt dankzij een automatisch smeersysteem dat kan worden aangepast aan de toepassing. Hierbij beschermt een hydraulisch aangedreven koelventilator de vitale onderdelen van de machine tegen beschadiging door oververhitting. De ventilator schakelt alleen automatisch in wanneer dit nodig is, waardoor verbruik en lawaai beperkt blijven. De draairichting kan worden omgekeerd zodat de koelunits zichzelf kunnen reinigen. Om de veiligheid verder te vergroten, kan automatisch een optioneel brandblussysteem, bestaande uit 16 sproeiers, in de motorruimte worden geactiveerd. Als extra beveiliging kan dit systeem, dat speciaal is ontwikkeld voor de wielladers van Volvo, ook handmatig in en buiten de cabine worden geactiveerd.

l180hhl

Eenvoudig te onderhouden
Omdat de servicepunten bij elkaar zitten, kunnen de dagelijkse onderhoudscontroles snel en eenvoudig worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan een maximale inzetbaarheid van de machine. De volledige cabine kan tot 35° of 70° worden gekanteld met behulp van een hydraulische pomp. De machinist of monteur kan hierdoor gemakkelijk bij de vitale onderdelen komen, mede omdat de motorkap elektronisch wordt geopend. Hulp van een collega is niet nodig. Ook als er weinig licht is, kunnen onderhoudscontroles eenvoudig worden uitgevoerd vanwege de optionele led-instapverlichting en -werklampen die de cabine en omgeving verlichten. Zij zorgen voor een verbeterd zicht en vergroten de veiligheid bij het in- en uitstappen.

In het zeldzame geval dat een L180HHL wiellader meer aandacht vereist dan een routinematige onderhoudscontrole, staan experts van Volvo klaar om deskundig advies te verstrekken. Hiervoor beschikt Volvo over een uitgebreide infrastructuur, bestaande uit dealers en technici. Door lokale kennis te combineren met Volvo's wereldwijde ervaring, kunnen we verschillende klantoplossingen aanbieden, uiteenlopend van originele Volvo-onderdelen tot geavanceerde technologie voor de bewaking van de machine. Dit alles leidt tot lagere exploitatiekosten en een hogere winstgevendheid gedurende de levensduur van de machine.

Belangrijkste specificaties:

l180hhl

Einde.

December 2013

Ga voor meer informatie naar: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:

Thorsten Poszwa

Directeur Externe Communicatie

Volvo Construction Equipment

Tel.: int + 32 2482 5021

E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com

Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan

SE10

Londen

Tel.: int +44 77 333 50307

E-mail: osullivan@se10.com