Volvo ECR50D - een krachtig werkpaard - Persberichten : VCM Belgium
6-3-2014 

Volvo ECR50D - een krachtig werkpaardecr50d

De Volvo ECR50D compacte graafmachine met korte draaicirkel is een krachtige machine - de ideale keuze voor het bouwrijp maken van terreinen en het leggen van nutsleidingen. Met zijn 41,8 pk Volvo D2.6A motor en het intelligente hydraulische systeem komt de ECR50D snel en krachtig in actie én laat zich soepel bedienen. De maximale uitbreekkracht is 36,12 kN en de maximale indringkracht is 25,93 kN, voor gegarandeerd ongeëvenaarde prestaties bij de meest uitdagende klussen.

De nieuwe graafuitrusting en verbeterde configuratie van giek en aanbouwdelen maken de ECR50D geschikt voor tal van toepassingen, wat garant staat voor meer productiviteit. De maximale graafdiepte van de lange arm is 6,29 m en van de korte arm is dit 5,91. Het zwevende schuifblad is met zijn afgeronde ontwerp de perfecte keuze voor nauwkeurig afwerken – bijvoorbeeld voor nivelleren, bouwrijp maken van locaties of landschapsarchitectuur. Het gewicht van 5,0 ton betekent dat de machine effectief zware lasten kan heffen met meer stabiliteit, balans en controle. Ook de trekkracht is 3,3% hoger. Met de functie voor twee automatische rijsnelheden kan de machinist probleemloos een continue hoge snelheid aanhouden. En is er meer kracht nodig, dan wordt de snelheid automatisch verlaagd.

Indrukwekkende efficiëntie
De ECR50D minigraver is niet alleen zeer krachtig, hij is ook bijzonder efficiënt. De geavanceerde technologie zoals de unieke Volvo ECO-modus en het hydraulische systeem met lastdetectie van de ECR50D zorgen voor een beter brandstofrendement, een indrukwekkend graafvermogen en snelle doorlooptijden. De ECO-modus verlaagt onder de meeste werkomstandigheden zonder prestatieverlies het brandstofverbruik met wel 10%, terwijl de lastafhankelijke hydrauliek pas wordt geactiveerd als dit nodig is. En dat draagt bij aan de soepele werking en nauwkeurige bediening van de machine.

Voor extra efficiëntie heeft de ECR50D een automatische vrijloopfunctie en motoruitschakeling die het toerental verlaagt of de motor uitschakelt als de bedieningselementen gedurende een vooraf instelde tijd niet worden gebruikt. Zo bespaart u brandstof en beperkt u de geluidsoverlast op de locatie.

Ingebouwd comfort
Een comfortabele omgeving voor de machinist staat garant voor meer productiviteit. Bovenop is de machine uitgerust met de toonaangevende Volvo FOPS 1 en de cabine biedt met TOPS en ROPS veel zicht rondom, heeft ergonomische bedieningselementen en schakelaars, een zeer effectieve geluidsisolatie en biedt veel binnenruimte. De stoel en panelen zijn op dezelfde vering geplaatst en bewegen daarom met elkaar mee. Zo worden schokken en trillingen geabsorbeerd en ontstaat er een prettige rij-ervaring. De meervoudig verstelbare stoel met ergonomische armleuningen is ook in hoogte verstelbaar voor extra comfort en nog meer zicht.

De bediening is uiterst gebruikersvriendelijk: met de vederlichte bediening van de zwenk- en offsetbeweging kan de machine snel en eenvoudig worden gepositioneerd, voor ongekende controle en gebruikersgemak. Zwenkbewegingen worden geregeld met de linker joystick, terwijl er voor de offset een elektroproportionele rolknop op de rechter joystick is geplaatst.

Door de brede deuropening, antislip treeplank en het veilige driepunts-gripsysteem is de cabine veilig en goed toegankelijk. Om het in- en uitstappen nog eenvoudiger te maken, kan de console naar achteren worden gekanteld. De ECR50D is optioneel leverbaar met een antidiefstalsysteem. Met dit systeem kan de machine pas worden gestart nadat er op een toetsenblok een code is ingevoerd. Deze code kan in het machinebeheersysteem worden veranderd of gedeactiveerd. 

Onderhoudsgemak
De indrukwekkende productiviteit van de Volvo ECR50D zit hem niet alleen in het comfort voor de machinist, maar ook in het toonaangevende onderhoudsgemak dat garant staat voor meer productieve tijd. Dankzij de zijdelings geplaatste motor en de twee ver openslaande compartimentluiken met gasveren zijn alle onderdelen en onderhoudspunten veilig en gemakkelijk vanaf de grond te bereiken. Om het controleren en reinigen van oliepeil, luchtfilters (met een onderhoudsinterval van maximaal 500 uur), koelvloeistofpeil en benzinefilter te vereenvoudigen, zijn deze gegroepeerd en kan het routinematig onderhoud dus sneller worden uitgevoerd. 

Ook de smeerpunten (minimaal smeerinverval van 50 uur voor alle smeerpunten) en filters bevinden zich aan dezelfde zijde van de machine. Het multifunctionele gepatenteerde Volvo-hydraulische oliefilter werkt zowel bij de aanvulzijde als aan de retourkant van de leidingen. Met het transparante reservoir kan het oliepeil gemakkelijk worden gecontroleerd en zijn verontreinigingen snel zichtbaar. Zo kunt u met preventief onderhoud schade voorkomen. De indrukwekkende productiviteit van de Volvo ECR50D zit hem niet alleen in het comfort voor de machinist, maar ook in het toonaangevende onderhoudsgemak dat garant staat voor meer productieve tijd. 

Dankzij de zijdelings geplaatste motor en de twee ver openslaande compartimentluiken met gasveren zijn alle onderdelen en onderhoudspunten veilig en gemakkelijk vanaf de grond te bereiken. Om het controleren en reinigen van oliepeil, luchtfilters (met een onderhoudsinterval van maximaal 500 uur), koelvloeistofpeil en benzinefilter te vereenvoudigen, zijn deze gegroepeerd en kan het routinematig onderhoud dus sneller worden uitgevoerd. Ook de smeerpunten (minimaal smeerinverval van 50 uur voor alle smeerpunten) en filters bevinden zich aan dezelfde zijde van de machine. Het multifunctionele gepatenteerde Volvo-hydraulische oliefilter werkt zowel bij de aanvulzijde als aan de retourkant van de leidingen. Met het transparante reservoir kan het oliepeil gemakkelijk worden gecontroleerd en zijn verontreinigingen snel zichtbaar. Zo kunt u met preventief onderhoud schade voorkomen.

In het zeldzame geval dat routinematige onderhoudscontroles niet afdoende zijn, staan de experts van Volvo klaar om u deskundig advies over uw ECR50D te geven. Hiervoor beschikt Volvo over een uitgebreide infrastructuur, bestaande uit dealers en technici. Door lokale kennis te koppelen aan wereldwijde ervaring kan Volvo zijn klanten een compleet aanbod aan maatoplossingen bieden, van originele Volvo onderdelen tot geavanceerde machinebewakingssystemen. En dat betekent voor u lagere operationele kosten en meer winst tijdens de levensduur van de machine.

Plug and play
Volvo heeft een uitgebreid assortiment aanbouwdelen voor de ECR50D. Zo kunt u de productiviteit verder verhogen doordat u de machine voor meer taken kunt inzetten. Alle hydraulische verbindingen zijn al gemaakt zodat de machinist direct aan de slag kan. Op het toetsenblok in de cabine kan de machinist eenvoudig het hydraulisch debiet regelen en worden de snelheid en vermogen van het aanbouwdeel optimaal ingesteld. Het toetsenblok heeft vier voorgeprogrammeerde instellingen die kunnen worden aangepast aan het aanbouwdeel en de betreffende taak. 

Het debiet is onafhankelijk regelbaar in beide richtingen. De machinist kan daarbij met een eenvoudige rolknop de richting en het niveau van het hydraulisch debiet instellen. Omdat er geen extra voetpedaal is, biedt de cabine meer voetenruimte. Door het indrukken van een knop op de joystick kan het maximale debiet naar het aanbouwdeel worden geschakeld.

Volvo heeft een uitgebreid assortiment aanbouwdelen voor de ECR50D. Zo kunt u de productiviteit verder verhogen doordat u de machine voor meer taken kunt inzetten. Alle hydraulische verbindingen zijn al gemaakt zodat de machinist direct aan de slag kan. Op het toetsenblok in de cabine kan de machinist eenvoudig het hydraulisch debiet regelen en worden de snelheid en vermogen van het aanbouwdeel optimaal ingesteld. 

Het toetsenblok heeft vier voorgeprogrammeerde instellingen die kunnen worden aangepast aan het aanbouwdeel en de betreffende taak. Het debiet is onafhankelijk regelbaar in beide richtingen. De machinist kan daarbij met een eenvoudige rolknop de richting en het niveau van het hydraulisch debiet instellen. Omdat er geen extra voetpedaal is, biedt de cabine meer voetenruimte. Door het indrukken van een knop op de joystick kan het maximale debiet naar het aanbouwdeel worden geschakeld.

Met een druk op de hydraulische snelwisselschakelaar kan de machinist eenvoudig een andere taak uitvoeren en aanbouwdelen verwisselen zonder dat hij de cabine hoeft te verlaten. Dit snelle en efficiënte systeem verhoogt de inzetbaarheid en productiviteit en voldoet daarbij aan de laatste veiligheidsvoorschriften.

Bovendien kunt u met de Volvo hydraulische snelwissel verschillende aanbouwdelen van Volvo aankoppelen, zoals een sloophamer, hydraulische duim of een bak. Deze zijn zowel te gebruiken met de opening naar buiten als in de standaardstand waarbij de bakopening naar de machine is gericht. Door de perfect afgestelde functies en eigenschappen vormen graafmachine en aanbouwdeel een solide en betrouwbaar geheel dat garant staat voor maximale productiviteit, winstgevendheid en veiligheid.

Belangrijkste specificaties:

specs

Einde bericht.

Februari 2014

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met: 

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: int. +32 4918 60331
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int. +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com