Geen klus te zwaar voor de Volvo H-serie wielladers van 23–35,5 ton - Persberichten : VCM Belgium
6-3-2014 

Geen klus te zwaar voor de Volvo H-serie wielladers van 23–35,5 tonL150H

De L150H, L180H en L220H wielladers van Volvo Construction Equipment lenen zich voor uiteenlopende toepassingen: van overslag, verwerking van slakken, houtoverslag en verwerking van stenen tot recycling, tunnelbouw en dagbouw. Deze veelzijdige wielladers zijn te voorzien van tal van specialistische Volvo aanbouwdelen, waaronder palletvorken en grijpers en steen- en universele bakken voor materiaalhandling, zodat iedere machine optimaal presteert en maximaal rendeert. Omdat de aanbouwdelen ontwikkeld zijn als integraal onderdeel van de wielladers, sluiten functies en eigenschappen volledig aan voor minimale verliezen en een maximale productiviteit. De optimale vormgeving van Volvo’s rehandlingbak met zijn kopschot, zijmessen en minder randen waar materiaal achter kan blijven steken, levert tot 10% brandstofbesparing op. 

De bakproductiviteit wordt verder verhoogd door het optionele veersysteem van het laadframe (BSS). Dit zorgt niet alleen voor schokdemping en minder materiaalverlies bij ritten over oneffen ondergrond, maar zorgt er bovendien voor dat de machine langer meegaat en biedt meer bedieningscomfort. Ook zonder het BSS is het echter aangenaam rijden dankzij de comfortabele bestuurdersstoel en de trillingsdemping van de royale cabine met ROPS/FOPS-goedkeuring. 

Comfort staat voorop
Omdat machinisten beter presteren in een comfortabele omgeving, bieden de H-serie wielladers van Volvo het summum van bedieningscomfort. Het geluidsniveaus in de cabine is minimaal, terwijl het luchtfilter een zeer schone werkomgeving garandeert. De luchttoevoer naar de cabine bevindt zich hoog op de cabine, waar de lucht schoner is. De lucht wordt door een voorfilter geleid dat grove deeltjes opvangt om verstopping van het hoofdfilter tegen te gaan. Dankzij het revolutionerende filterdesign wordt 90% van de lucht in de cabine door het hoofdfilter geleid en op doeltreffende wijze van stof ontdaan. 

Om vermoeidheid tegen te gaan zitten alle bedieningselementen en informatiepanelen op ergonomisch verantwoorde plaatsen. Voor nog meer bedieningsgemak kunnen machinisten met de optionele multifunctionele joystickbesturing meerdere hydraulische functies gelijktijdig en nauwkeurig bedienen. De belangrijkste machinegegevens zoals het brandstof- en oliepeil staan op een helder display dat ook in de felle zon goed af te lezen is vanaf de bestuurdersstoel. Machinisten kunnen de belangrijkste instellingen en tests verrichten zonder daarvoor de bestuurdersstoel te hoeven verlaten. 

Zuinig en milieuvriendelijk
De H-serie wielladers van Volvo zijn niet alleen buitengewoon productief, ze zijn ook opmerkelijk zuinig. De wielladers met Volvo’s nieuwste motor voldoen aan de strenge emissienormen van Tier 4 Final/Stage IV en koppelen grootse prestaties aan een laag brandstofverbruik. De door Volvo zelf ontwikkelde aandrijflijn en de intelligente hydrauliek leveren gedoseerde kracht en dragen bij aan de zuinigheid van de D13J-motor die in de machines ligt. De lastafhankelijke hydrauliek garandeert tevens een snelle respons voor een ongekende controle over de last en kortere cyclustijden. 

Om het brandstofverbruik en de cyclustijden verder terug te dringen kiezen het APS (Automatic Power Shift) en FAPS (Fully Automatic Power Shift) automatisch de juiste versnelling op basis van het motortoerental en de rijsnelheid. Een ander intelligent systeem, het RBB (Reverse By Braking), zet automatisch de bedrijfsremmen aan, wanneer de machinist van rijrichting wisselt. Dit werkt niet alleen brandstofbesparend, maar ontziet bovendien de aandrijflijn zodat de onderdelen langer meegaan. Volvo’s OptiShift-technologie combineert het RBB met een koppelomvormer met lock-up voor een directe overbrenging tussen motor en transmissie, wat vermogensverliezen in de koppelomvormer tegengaat en een brandstofbesparing tot 18% betekent. Het Eco-pedaal maakt verdere brandstofbesparing mogelijk, omdat het mechanisch tegendruk geeft en zo de machinist ertoe aanzet gas terug te nemen, wanneer het motortoerental tot boven het optimale bereik dreigt op te lopen. 

Onderhoudsgemak
Bezitters van H-serie wielladers kunnen een opmerkelijke verlaging in de brandstofkosten bespeuren, omdat de machines gebouwd zijn voor brandstofbesparing. Eigenaars nemen mogelijk ook lagere kosten voor onderhoud en vervanging waar, wat te danken is aan het duurzame en onderhoudsarme machinedesign. De accu’s zijn onderhoudsvrij, net als de achterasophangingen met permanent gesmeerde bussen en lagers. De machine slijt minder snel dankzij een optioneel automatisch smeersysteem dat af te stemmen is op de toepassing. De hydraulisch aangedreven koelventilator zorgt ervoor dat de belangrijkste machine-onderdelen de optimale bedrijfstemperatuur houden. De ventilator wordt alleen wanneer dat nodig is automatisch geactiveerd om het brandstofverbruik en het geluidsniveau te beperken. De draairichting van de ventilator is om te keren voor automatische reiniging van de koelblokken. 

Het dagelijkse onderhoud is snel en eenvoudig uit te voeren dankzij de gegroepeerde servicepunten, zodat de machine optimaal kan blijven produceren. Om de hoofdonderdelen nog beter toegankelijk te maken is de complete cabine voortaan 35° of 70° te kantelen met behulp van een hydraulische pomp, terwijl de brede motorkap elektronisch te openen is: de machinist of monteur heeft daarbij geen hulp nodig.

Mocht een Volvo wiellader meer aandacht vergen dan regulier onderhoud, dan zijn via het uitgebreide netwerk van dealers en monteurs altijd Volvo’s experts te vinden die klaarstaan om specialistische hulp te bieden. Door lokale kennis te koppelen aan wereldwijde ervaring kan Volvo klanten een compleet assortiment aan maatoplossingen bieden, variërend van originele Volvo onderdelen tot geavanceerde machinebewakingssystemen, voor lagere operationele kosten en meer winst zolang de machine meegaat.

L150H

Einde bericht.

December 2013

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met: 

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: int. + 32 24 82 50 21
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int. +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com