Hattrick voor Volvo Construction Equipment met 3 awards! - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
1-4-2014 

Hattrick voor Volvo Construction Equipment met 3 awards!EC 380E

Drie producten van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) – de EC380E graafmachine op rupsen, het Volvo veiligheidsvest en de BP30L rugzak – maakten grote indruk op de jury van designexperts en werden uit duizenden internationale inzendingen gekozen als winnaars van de prestigieuze Red Dot product design award. Dit nieuwste succes betekent dat de knikdumpers, wielladers, graafmachines en merchandise van Volvo CE allemaal in de prijzen zijn gevallen. De inzendingen van Volvo CE moesten het opnemen tegen meer dan 4800 producten uit 53 landen. Al sinds 1954 wordt een award in de Red Dot designwedstrijd beschouwd als een internationale erkenning van en beloning voor topdesign. Dit jaar had de jury, bestaande uit 40 befaamde designexperts, meerdere dagen nodig om alle inzendingen te beoordelen, uitgaande van het motto van Red Dot: "in search of excellence". De producten werden op grond van strenge criteria beoordeeld, zoals innovatie, functionaliteit en duurzaamheid.

Een andere designbenadering
De drie bekroonde producten vertegenwoordigen elk een ontwerpwijziging bij Volvo CE. De EC380E is een van de eerste graafmachines met het Volvo-design van de nieuwe generatie en vormt een goed voorbeeld van het geheel vernieuwde machineontwerp van Volvo CE. Deze solide uitgevoerde productiemachine beschikt over hetzelfde DNA als zijn voorganger, maar heeft een volledig nieuw exterieur en interieur, geschikt voor het zware werk. De rugzak en het vest maken deel uit van het nieuwe assortiment merchandiseproducten die – voor het eerst – van begin tot eind zijn ontwikkeld door de designers die ook de machines van Volvo CE ontwierpen.
"We zijn ontzettend blij dat maar liefst drie producten van Volvo CE met deze internationaal erkende design award zijn bekroond", aldus Anders P. Larsson, vicepresident Technology bij Volvo CE. "De EC380E, het veiligheidsvest van Volvo en de BP30L rugzak garanderen een eenduidige uitstraling van het Volvo-merk. Onze designers hebben het merchandisingproject op dezelfde wijze benaderd als de ontwikkeling van bouwmaterieel. De moderne uitstraling en het innovatieve design van de verschillende producten weerspiegelen de topkwaliteit van het Volvo-merk."
visibility jacket

Een eenduidige Volvo-visie
Het idee voor het veiligheidsvest van Volvo is afkomstig van een medewerker van de verkoop- en marketingorganisatie van Volvo CE. Hij wilde een vest dat twee producten zou combineren: een stijlvol vest dat tevens een goed zichtbaar veiligheidsvest is als het binnenstebuiten wordt gekeerd, noodzakelijk om klanten op bouwlocaties te bezoeken. De BP30L rugzak is bestand tegen de veeleisende omstandigheden op bouwlocaties. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp van de rugzak, rekening houdend met de eisen van klanten in de bouw. De rugzak heeft een duurzame, waterdichte buitenkant en veiligheidsvoorzieningen, zoals een oranje borstriem en een reflecterend Volvo-logo.

"De mensen die Volvo CE-machines aanschaffen, doen dit vanwege de kwaliteit en betrouwbaarheid van de uitrusting. Wij willen dat onze merchandise dit weerspiegelt, zodat we onze sterke reputatie verder kunnen uitbouwen", aldus Mats Bredborg, Global Director of Brand Management bij Volvo CE. "Het onderscheidende en functionele ontwerp van het vest en de rugzak sluit aan op de identiteit van een Volvo-machine: je kunt direct zien dat dit producten van Volvo CE zijn. Het is duidelijk dat onze machines en onze merchandise dezelfde herkomst hebben; ze zijn van de hand van ontwerpers die oog hebben voor de behoeften van onze klanten. Backpack

Kwaliteit en innovatie beloond
Op 7 juli worden op het Red Dot Gala in Essen (Duitsland) meer dan 1000 gasten uit de hele wereld verwacht om de winnaars van dit jaar te huldigen. De bekroonde producten worden dan tentoongesteld in het Red Dot Design Museum. "Alleen de allerbeste producten worden door de jury bekroond", aldus Prof. Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot. "Dit is goed te zien aan het percentage bekroonde inzendingen met de Red Dot Award, dat veel lager is dan bij andere internationale designwedstrijden. De winnaars kunnen daarom trots zijn op hun prestatie. Hun inzendingen staken uit boven de rest en konden de tests onder de kritische ogen van de deskundigen doorstaan."

Einde bericht.

Maart 2014

Tekst: Charlie Ebers

Afbeelding:
De EC380E, het Volvo veiligheidsvest en de BP30L rugzak van Volvo Construction Equipment werden uit duizenden internationale inzendingen gekozen als winnaars van de prestigieuze Red Dot product design award.

Ga naar onze fotogalerij om de foto in hoge resolutie te downloaden:
http://www.volvoce.com/constructionequipment/na/en-us/newsmedia/image%20gallery/pages/introduction.aspx

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press.

Ga voor meer informatie over de award naar: www.red-dot.de

Of neem contact op met:

Elisabet Altin
Director, Communication Technology
Volvo Construction Equipment
Tel.: int. +46 470 38 78 09
E-mail: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
Londen
Tel.: int. +44 20 79 23 58 64
E-mail: ebers@se10.com