Volvo's compacte graafmachines met kleine draaicirkel helpen u uit de problemen - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
13-2-2013 

Volvo's compacte graafmachines met kleine draaicirkel helpen u uit de problemenECR58D_ECR88D

Als de ruimte beperkte is, zoals in kleine afgesloten ruimtes, voelen de nieuwe ECR25D, ECR58D en ECR88D compacte graafmachines met kleine draaicirkel van Volvo Construction Equipment zich in hun element. Ondanks zijn compacte afmetingen kenmerkt de D-serie compacte graafmachines zich door zijn graafprestaties, breek- en scheurkrachten en hefvermogens die kunnen wedijveren met die van zijn grote broer. Bovendien zijn deze machines voorzien van motoren die superieure prestaties leveren en minder brandstof verbruiken.

Het was nog nooit zo eenvoudig om deze compacte machines op locatie te verplaatsen. U beschikt namelijk over een automaat met twee versnellingen voor een optimale tractie en hydraulische rijpedalen waarmee u de rupsbanden eenvoudig en nauwkeurig kunt bedienen. De ECR25D is daarnaast uiterst mobiel: hij kan met maximaal drie bakken en een hydraulische hamer op een kleine aanhangwagen worden vervoerd. Toch bedraagt het totale gewicht inclusief aanhangwagen dan minder dan 3,5 ton. Dankzij vier goed toegankelijke bevestigingspunten kunt u de machine veilig en eenvoudig transporteren.

Superieure bovenwagens
Het slanke ontwerp van de carrosserie en de centraal geplaatste giek op de ECR58D en ECR88D zorgen ervoor dat de bovenwagen van deze ECR-modellen zo compact is dat zijn achterkant binnen zijn rupsplaat zwenkt. En bij de ECR25D wordt de spoorbreedte alleen overschreden als deze is uitgerust met een extra contragewicht. De graafmachine kan zo op zeer korte afstand van objecten werken zonder dat gevaar bestaat dat de achterkant van de machine ergens tegenaan botst tijdens het zwenken. De kleine straal aan de voor- en achterzijde is ook zeer geschikt voor werkzaamheden binnen een rijstrook van een snelweg, omdat de doorstroming van het verkeer vrijwel niet wordt belemmerd. Deze eigenschap vormt soms een belangrijk selectiecriterium bij aanbestedingen.

De ECR25D, ECR58D en ECR88D zijn leverbaar met een monogiek (of een optionele tweedelige giek op de ECR88D), diverse knikarmuitvoeringen en een schaafblad, voor meer flexibiliteit. De verstevigde, driedelige, X-vormige onderwagen uit trekvast staal maakt deze machines duurzaam en betrouwbaar, waardoor ze de ontberingen van een veeleisende werkomgeving kunnen weerstaan. De D-serie biedt een verscheidenheid aan optionele snelwissels en een nieuw en uitgebreid assortiment aan originele Volvo-accessoires. De ECR-graafmachines onderscheiden zich bovendien door hun ongeëvenaarde graafdiepte.

De machine is snel te positioneren met gelijktijdige zwenk- en giekbewegingen die u nauwkeurig en moeiteloos met een joystick kunt bedienen. De superieure hydrauliek en de pompcapaciteit staan garant voor snelle cyclustijden en betere graafprestaties.

Krachtige efficiency
De nieuwe motoren zetten betere cijfers voor emissie neer en bieden toch superieure prestaties en een lager brandstofverbruik. Dat staat gelijk aan meer productiviteit bij lagere bedrijfskosten. De ECR25D is uitgerust met een 15,5 kW (21,1 pk) motor, terwijl de ECR58D wordt geleverd met een viercilinder Tier 4f (Noord-Amerika) of Fase IIIA (Europa en Azië) motor van 36,5 kW (50 pk). De ECR88D wordt geleverd met een viercilinder, 43 kW (58 pk) Tier 4f/Fase IIIB-motor. De ECR58D en ECR88D zijn voorzien van een uitlaatgasnabehandelingssysteem (EATS) voor lagere emissies, een probleemloze werking en optimale prestaties en productiviteit, zelfs tijdens het regenereren.

Een automatisch stationairsysteem verlaagt het motortoerental wanneer de bedieningselementen gedurende een bepaalde tijd inactief blijven (op de ECR58D en ECR88D door de machinist ingesteld met het display, tussen drie en 20 seconden). Dit zorgt voor lagere bedrijfskosten en brandstofbesparing.

Compact en toch ruim
De D-serie ECR-graafmachines zijn weliswaar compact, maar ze bieden de machinist een superieure rijervaring en een comfortabele werkomgeving die de productiviteit ten goede komen. De cabine (standaard op de ECR58D en ECR88D) is ROPS-gecertificeerd en beschikt over een modern design met zicht rondom dankzij de grote vlakke ruiten. Het comfort wordt mede bepaald door de verstelbare stoel, de superieure trillingsdemping en geluidsisolatie, de ergonomische armleuningen, de ideaal gepositioneerde bedieningselementen en het grote vloeroppervlak voor meer voetenruimte.

Grotere inzetbaarheid
De D-serie compacte graafmachines is gemakkelijk te onderhouden, waardoor hij langer inzetbaar is. Alle controle- en reinigingspunten zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf het grondniveau en ze zijn bijeengebracht onder een afsluitbare kap die volledig kan worden geopend. De smeerpunten voor de giek en knikarm zijn eveneens gemakkelijk bereikbaar en bij generieke toepassingen is smering slechts om de 10-50 uur nodig. Tot slot is optioneel ook Volvo's telematicasysteem CareTrack beschikbaar voor de ECR58D en ECR88D. Naast vele andere nuttige functies, zoals de bewaking van het brandstofverbruik en de onderhoudsbeurten, voert het ook een zelfdiagnose uit en wordt de machinist of wagenparkbeheerder op kantoor gewaarschuwd als een storing wordt gedetecteerd. Bij de ECR25D omvat CareTrack functies voor geofencing en geotracking, registratie van de aan/uit-status van de motor en een urenrapportage.

   

 

Specificaties

 

ECR25D

 

ECR58D

 

ECR88D

Motor

D1.1A

 

D2.6A

 

D2.6H

Max. vermogen, bruto

15,5 kW
(21,1 pk)

 

36.5 kW
(50 pk)

 

43 kW
(58 pk)

Opbreekkracht aan bak, ISO

20.3 kN

 

39.8 kN

 

57,2 kN (korte knikarm)

56,8 kN (lange knikarm)

 

Opbreekkracht aan knikarm, ISO

17,3 kN (korte knikarm)

14,7 kN (lange knikarm)

 

 

26,6 kN (korte knikarm)

22,5 kN (lange knikarm)

 

 

39,8 kN (korte knikarm)

34,4 kN (lange knikarm)

Max. graafbereik

4,48 m (korte knikarm)

4,77 m (lange knikarm)

 

6,0 m (korte knikarm)

6,37 m (lange knikarm)

 

 

6,97 m (korte knikarm)

7,35 m (lange knikarm)

Max. graafdiepte

2,67 m (korte knikarm)

2,96 m (lange knikarm)

 

3,54 m (korte knikarm)

3,94 m (lange knikarm)

 

 

4,13 m (korte knikarm)

4,53 m (lange knikarm)

Bedrijfsgewicht

2,49 t

 

5,7 - 7,0 t

 

8,6 - 9,5 t

* De ECR25D is leverbaar in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. De ECR58D (Fase IIIA) is leverbaar in Europa en Azië. De ECR58D (Tier 4f) is leverbaar in Noord-Amerika. De ECR88D is leverbaar in Europa en Noord-Amerika.

Einde bericht.

Januari 2013

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:

Steven Lefebvre                                           
External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int.+ 32 2 482 5042
E-mail: steven.lefebvre@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O’Sullivan
SE10
Londen
Tel.: int. +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com