Precisie en kracht met de Volvo P6870C ABG asfalteermachine op wielen - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
13-2-2013 

Precisie en kracht met de Volvo P6870C ABG asfalteermachine op wielenwheeled_paver

Volvo heeft de P6870C ABG asfalteermachine op wielen uitgerust met functies waarmee klanten brandstof en tijd besparen en waarmee ze gelijktijdig de meest uitdagende afwerktaken kunnen uitvoeren. De P6870C biedt een maximale flexibiliteit bij het afwerken. Dit maakt hem geschikt voor alle soorten werkzaamheden, variërend van woonwijken tot grote wegenbouwprojecten. De nieuwe Fase IIIB Volvo D6-motor is toonaangevend op het gebied van geluidsreductie en zuiniger dan de vorige modellen, terwijl ook de CO2-emissie aanzienlijk is verlaagd. Deze krachtige motor beschikt over veel extra vermogen, voor het asfalteren onder moeilijke omstandigheden of bij maximale breedtes.

De Volvo 6870C ABG zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit voor de machinist, dit dankzij het nieuwe rookafzuigsysteem dat 83% van de bitumineuze dampen uit de werkomgeving verwijdert zonder dat dit tot een duidelijke toename van het brandstofverbruik of geluidsniveau leidt en zonder dat het zicht van de machinist op het wormschroefkanaal wordt belemmerd. Het systeem is al beschikbaar bij Volvo's asfalteermachines op rupsbanden en komt in de loop van 2013 beschikbaar voor de P6870C. Het maakt gebruik van een rookinlaat waarachter direct een ventilator geplaatst is. De ventilator vangt de rook af en voert deze via twee leidingen weg boven de asfalteermachine. De afstand tussen de inlaat en de ventilator is minimaal, waardoor geen extra leidingen en trechters in het wormschroefkanaal nodig zijn. Dit leidt tot een hogere efficiëntie, voorkomt vermogensverlies en garandeert een optimaal zicht van de machinist op het wormschroefkanaal.

De asfalteermachine biedt een grotere flexibiliteit met de drie rijstanden: afwerken, verplaatsing en transport. In de afwerkstand is standaard de modus Smart Power ingesteld. Met Smart Power wordt de geluidsproductie drastisch beperkt en wordt het brandstofverbruik met maar liefst 30% verlaagd. U kunt het maximum motortoerental inschakelen als de afwerkomstandigheden het volledige vermogen vereisen. De Volvo asfalteermachines op wielen hebben een extra stand, de verplaatsingsstand, die ideaal is voor manoeuvreren, laden en lossen. In deze stand zijn de afwerkfuncties uitgeschakeld en is de actieve besturing ingeschakeld om korte bochten met een binnenstraal van 2,5 m te kunnen maken. In de transportstand is een maximale rijsnelheid mogelijk voor snelle verplaatsingen. Wanneer de asfalteermachine zich niet verplaatst, treedt automatisch het stationaire toerental in werking. Ter bevordering van de brandstofbesparing wordt het motortoerental in zowel de verplaatsings- als transportstand proportioneel geregeld.

Overzicht vanaf de bestuurdersplaats
Vanaf de ruime, comfortabele en ergonomisch ontworpen bestuurdersplaats heeft de machinist een indrukwekkend zicht van 360 graden op het gehele afwerkproces. De machinist heeft rechtstreeks zicht in de kuip en wormschroef en kan het werkgebied goed overzien. Voor een optimaal zicht kan de verstelbare stoel naar buiten worden geschoven, voorbij de buitenrand van de asfalteermachine. De P6870C beschikt over het EPM II-systeem (Electronic Paver Management) dat de machinist stap-voor-stap door de werkfuncties begeleidt en waarmee het brandstofverbruik wordt bewaakt. EPM II is voorzien van realtime onboard diagnosemeldingen waarmee u de inzetbaarheid kunt verlengen. Op het grote kleurenscherm zijn de menu's voor de motorgegevens en afwerkfuncties duidelijk zichtbaar. Met de EPM II-instellingenbeheerder kan de machinist de afwerkinstellingen en -parameters opslaan die later bij vergelijkbare asfalteerwerkzaamheden kunnen worden toegepast. Dit leidt tot consistente afwerkresultaten. Om veiligheidsredenen is de EPM-console beschermd met een afsluitbaar deksel en kunnen de afreibalkregeleenheden in een afsluitbaar compartiment worden opgeborgen.

Gelijkmatig en koersvast
De asfalteermachines van Volvo kenmerken zich door hun uitstekende tractie voor een stabiele, gelijkmatige en koersvaste werking en nauwkeurige afwerking onder alle omstandigheden. De P6870C vormt hierop geen uitzondering. De driepuntsophanging van het trekkerplatform, het unieke, hydraulische, zelfnivellerende ophangingssysteem van de asfalteermachine, zorgt voor een maximale tractie en een egale afwerklaag, zelfs in ongelijkmatig terrein. Het grote vermogen van het Volvo-aandrijfsysteem draagt bij aan een nauwkeurig en gelijkmatig afwerkproces. De P6870C ABG wordt geleverd met een volledig onafhankelijk zeswiel-aandrijfsysteem zonder assen, waarbij de grote achterwielen het aandrijfvermogen leveren en de vier voorwielen ondersteuning bieden en voor de besturing zorgen, dit door middel van een hydrostatische aandrijving.

Bij asfalteerwerkzaamheden is snelheid net zo belangrijk als kwaliteit. Volvo's toonaangevende afreibalken leveren topkwaliteit met een egale en uniforme afwerklaag. De Variomatic afreibalk is hydraulisch uitschuifbaar en de optionele verlengstukken, waarmee een afwerklaag met een breedte tot negen meter mogelijk is, kunt u gemakkelijk bevestigen en verwijderen dankzij het unieke hydraulische snelkoppelingssysteem van Volvo. De sterke verdichting achter de afreibalk levert een gladdere en gelijkmatigere laag die achteraf minder hoeft worden te verdicht met een wals. De afreibalken van Volvo zijn leverbaar met elektrische- of gasverwarming.

De grote kuip van 12 ton zorgt voor een verdere toename van de efficiëntie. Deze is op de transportband afgestemd voor een homogeen materiaalmengsel. Met een hydraulische stortplaat van de kuip kan het materiaal op de transportband worden gestort, zodat in feite alles wordt verwerkt. De onafhankelijk regelbare en omkeerbare hydrostatische aandrijvingen voor zowel de opvoerbanden als wormschroeven zorgen ervoor dat het afwerkmateriaal gelijkmatig naar beide zijkanten van de afreibalk wordt verplaatst. Het materiaal in het wormschroefkanaal blijft op een optimale hoogte door het proportioneel geregelde wormschroeftoerental en de draairichting. Dit grotere verwerkingsvolume draagt bij aan een optimale kwaliteit van de afwerklaag, ongeacht de breedte, dikte en afwerksnelheid. Dit biedt ook voordelen als ononderbroken moet worden geasfalteerd, zoals onder bruggen.

De P6870 is eenvoudig te onderhouden en de servicepunten zijn beter toegankelijk vanaf de grote luiken in de vloer. Het hoofdbedieningspaneel (MCU) waarschuwt de machinist voor de noodzakelijke service- en onderhoudscontroles en slaat deze op. Dankzij een optioneel centraal smeersysteem zijn onderhoudstaken nog eenvoudiger uit te voeren. Voor de Volvo-asfalteermachines zijn Care Kits, voor een langere levensduur en betere prestaties van slijtdelen, en serviceovereenkomsten (CSA's, Customer Service Agreements) beschikbaar. En net als bij alle andere producten van Volvo wordt de P6870C ABG ondersteund door een wereldwijd servicesysteem, met een uitgebreid netwerk van technici, werkplaatsen en dealers.  

 

 

P6870C ABG

Standaard werkbreedte

2,5 m

Max. werkbreedte

9,0 m

Max. laagdikte

300 mm

Max. verwerkingscapaciteit*

700 t/uur

Motor

Volvo D6, COM 3B**

Vermogen

129 kW (175 pk)

Aandrijfeenheden

6 / 6

 
*(theor.)
**Leverbaar met een Volvo D6 Tier 3-motor in niet-gereguleerde markten.

De P6870C is leverbaar in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië-Pacific en China.

Einde bericht.

Januari 2013

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

 

Of neem contact op met:

 

Steven Lefebvre                                           

Externe Communicatie                              
Volvo Construction Equipment

Tel: int.+ 32 2 482 5042

E-mail: steven.lefebvre@volvo.com

Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O’Sullivan

SE10

Londen

Tel.: int. +44 77 33 35 03 07

E-mail: osullivan@se10.com