Volvo Operators Club Final - Persberichten : Volvo Construction Equipment - Belgium
4-10-2012 

Finale van Volvo Operators’ Club drijft vaardigheden tot het uitersteOperators Club

Vorig jaar behaalde de Belg Yves Jans voor een publiek van honderden kijklustigen de eerste prijs in de bijzonder spannende Europese finale van de Volvo Operators’ Club, goed voor de kampioenstitel, een trofee en 1.000 euro. Bij zijn terugkeer uit het Spaanse Alicante werd hij ontvangen als een held en was hij zelfs te zien op de Belgische nationale televisie. Maar Yves’ dagen als Europees kampioen zijn geteld want op zaterdag 6 oktober wordt er opnieuw voor de titel gestreden in Limburg (België). Benieuwd wie dit jaar de fel begeerde kroon in de wacht sleept?

De beste Europese machinebestuurders uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Nederland, Denemarken, de Tsjechische Republiek en Italië zakken af naar een groeve in Limburg, waar hun precisie en vaardigheden tot het uiterste worden getest in diverse proeven. Zo moeten ze graafmachines van Volvo Construction Equipment door een hindernissenparcours rijden, slalommen met knikdumpers en precisieopdrachten uitvoeren met allerlei trailers, en dat alles tegen de klok.

De drie beste machinebestuurders gaan naar huis met een cashprijs maar slechts een van hen krijgt ook de titel van beste Europese machinebestuurder.

Steve Skinner, Communicatiemanager van Volvo CE voor Europa, legt uit: “Alleen de besten van de besten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale van de Volvo Operators’ Club en iedereen die het zo ver geschopt heeft, mag terecht trots zijn. We kijken ernaar uit om de finalisten te zien strijden in een reeks uitdagende proeven die hun operatorkwaliteiten onder druk beoordelen.”

De Operators’ Club van Volvo Construction Equipment werd in 2001 opgericht in Duitsland en groeide uit tot een Europees initiatief. Ze telt intussen ruim 9.000 leden, die allemaal hopen ooit te mogen meedingen naar de titel van Beste Machinebestuurder. Om die finale te bereiken, moeten de machinebestuurders eerst de regionale proeven winnen om vervolgens hun land te vertegenwoordigen.

“De finale van de Volvo Operators’ Club is niet zomaar een wedstrijd,” legt Steve uit. “Machinebestuurders hebben alsmaar meer inspraak wanneer hun ondernemingen nieuwe machines aankopen. Door bestuurders uit de hele wereld te laten kennismaken met onze nieuwste producten, en ze de kans te geven om ermee te rijden in testomstandigheden, krijgen ze echt een voorsmaakje van waar Volvo Construction Equipment voor staat.”

Volvo nodigde dit jaar 24 kandidaten uit voor de finale, die meer dan ooit het allerbeste van zichzelf zullen moeten geven om de hoogste podiumplaats te beklimmen. “Het niveau van de machinebestuurders lijkt elk jaar te verbeteren en de wedstrijd evolueert mee,” aldus Steve.

Einde.

Oktober 2012

Tekst: Holly Brace

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.volvoce.com/press
of kunt u contact opnemen met:

Clare Gittins                                         
Director, External Communications   
Volvo Construction Equipment                          
Tél. : int + 32 4918 60331                                
E-mail : clare.gittins@volvo.com                
Twitter : http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tél. : int +44 77 333 50307
E-mail : osullivan@se10.com