Volvo CE viert opening Jinan Technology Center - Persberichten : KUIKEN Construction Equipment
19-3-2014 

Volvo CE viert opening Jinan Technology CenterJinan Technology Center

De opening van het Jinan Technology Center in de Chinese kustprovincie Shangdong versterkt de positie van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) en onderstreept het belang van de Chinese markt voor bouwmachines. Het centrum werd op 19 maart jl. officieel geopend in het bijzijn van de loco-burgemeester van Jinan, de heer Li Kuanduan en 230 gasten en mediavertegenwoordigers. De ingenieurs werkzaam in dit 50.000 m2 grote centrum ontwikkelen producten en componenten voor opkomende markten. Dit centrum waarin 270 miljoen SEK (ruim 30 miljoen euro) is geïnvesteerd, combineert ontwikkelstudio’s met werkplaatsen en ruimtes om machines en componenten te testen. Bij het centrum zijn op dit moment meer dan 150 mensen werkzaam, waarvan de meeste ingenieurs uit de regio. De verwachting is dat het aantal werknemers zal uitgroeien, omdat het centrum plaats biedt aan 450 mensen.

“De opening van een technologiecentrum speelt een belangrijke rol in de groeiambities van Volvo CE”, aldus Anders P. Larsson, vice-president van Volvo CE Technology. “Het Jinan Technology Center is belangrijk voor ons streven naar een globaal netwerk van ontwikkelings- en designcentra. Dit centrum zal ons helpen bij de uitbreiding van onze wereldwijde productfolio.”

Een goed begin
Het Jinan Technology Center omvat een testbaan, ontwikkelstudio’s en twee testgebouwen met werkplaatsen voor de assemblage van componenten en prototypes en ruimtes om de werking en constructie van materieel te testen. Het team van ingenieurs dat tijdens de bouw van het Jinan Technology Center op een tijdelijke locatie was ondergebracht, boekte al snel resultaat. Met de ontwikkeling van de L105 wiellader – de eerste machine die Volvo speciaal voor opkomende markten bouwde – lieten de ingenieurs zien waar ze toe in staat zijn. De L105 die in 25 maanden ontwikkeld werd, is eind 2012 gelanceerd. Toekomstige projecten op de locatie zijn de ontwikkeling van graafmachines, wielladers, wegenbouwmachines en compact materieel, allemaal specifiek ontworpen voor opkomende markten.

Dichter bij de klant
“Opkomende markten bieden Volvo CE aantrekkelijke groeikansen door klanten kwalitatief hoogwaardige producten te bieden die voldoen aan specifieke behoeften”, aldus Mats Sköldberg, president van Volvo CE Technology, China. “Volvo Construction Equipment heeft gekozen voor investering in het Chinese Jinan om te laten zien dat we vertrouwen hebben in de lokale machinebouw. China is op dit moment de grootste, en misschien wel de belangrijkste markt voor ons. Het is van belang om dicht bij onze klanten te zitten. Het biedt ons een beter inzicht in onze klanten en hun behoeften. Dat is een groot voordeel in de sterk concurrerende markt wereldwijd. Dankzij dit nieuwe centrum kunnen we in kortere tijd machines leveren die op de beoogde markt zijn afgestemd zijn en aan de specificaties van de klanten voldoen.”

Einde bericht.

Maart, 2014

Tekst: Charlie Ebers

Foto 1: In het nieuwe Jinan Technology Center van Volvo Construction Equipment worden voornamelijk machines en componenten voor opkomende markten ontwikkeld.

Breng een bezoek aan onze fotobank om foto’s met een hoge resolutie te downloaden: http://images.volvoce.com/

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press.

Of neem contact op met:

Elisabet Altin
Director, Communication Technology
Volvo Construction Equipment
Tel.: int. +46 470 38 78 09
E-mail: elisabet.altin@volvo.com

Charlie Ebers
SE10
Londen
Tel.: int. +44 20 79 23 58 64
E-mail: ebers@se10.com